Damian Luis stekao je svetsku slavu i armiju obožavalaca zahvaljujući brojnim ostvarenjima, a pogotovo nakon kultne serije "Homeland" koja ga je vinula u zvezde.

Međutim, pre godinu dana slavni glumac bio je glavna tema medija jer mu je preminula supruga Helen MekKrori nakon duge borbe sa rakom dojke. Par je tokom 14-godišnjeg braka dobio dvoje dece - sin od 15 i ćerku od 14 godina. 

Lepa Helen inače je bila dobro poznata javnosti zahvaljujući franšizi "Harry Potter" i seriji "Peaky Blinders".

Interesantno je da se par upoznao u pozorištu davne 2003. godine kada su glumili zabranjene ljubavnike u predstavi "Five Gold Rings". 

"Zasmejavao me je i još uvek to radi", rekla je tada MekKrori na pitanje čime ju je osvojio. Par se venčao 2007. u prisustvu najužeg kruga porodice i prijatelja, odnosno 11 ljudi. 

Helen MekKrori i Damian Luis upoznali su se u pozorištu.
Shutterstock 

"Imala sam medeni mesec. Trajao je jedno veče. Bilo je kratko, ali jako lepo", ispričala je Helen koja je tada bila jedna od najtraženijih glumica.

Nažalost, njihova ljubav je prekinuta 16. aprila 2021. godine, a Damian se dva dana kasnije oglasio dirljivom posvetom u kojoj je istakao da svet nikada nije upoznao nekoga ko je toliko uživao u životu. Nazvao je pokojnu suprugu neustrašivom, duhovitom, znatiželjnom, talentovanom i lepom. 

Helen MekKrori i Damian Luis bili su u braku 14 godina.
Shutterstock 

"Prerano je napustila našu decu, ali su ona spremna za život. Podsticala nas je da budemo hrabri i da se ne plašimo. Kao što je deci više puta govorila, 'Ne budite tužni'. Njena velikodušnost se svodila na ohrabrivanje nas troje da živimo. Živite punim plućima, iskoristite prilike, imajte avanture. U poslednjim mesecima svog života sijala je jače nego što možete zamisliti da sija najsjajnija zvezda", napisao je Luis.

Glumac je takođe dodao da mu je Helen rekla da "ljubav nije posesivna", te da bi želela da on bude srećan i kada nje ne bude. 

"Želim da imaš devojke, puno njih, svi morate ponovo da volite, ljubav nije posesivna", rekla mu je.

Međutim, čini se da je Luisu bilo potrebno godinu dana da se vrati u "sedlo" i izađe međ' žene. Njega su paparaci nedavno uslikali sa novom devojkom - 43-godišnjom pevačicom Alison Moshart. Ona je poznata po svojim rok bendovima "The Kills" i "The Dead Weather".

Damian Luis i Alison Moshart su novi par.
BrosNYC / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia 

Glumac deluje veoma srećno kraj nove izabranice, međutim, ljudima je očigledno to što već ima novu devojku koju je predstavio javnosti malo prebrzo.

"Žena mu se još nije ni pošteno ohladila u grobu, a on već šeta novu devojku", "Jeste mu rekla da nađe novu, ali ne mora da preteruje", "Prošlo je tek godinu dana. Jeste da neće ostati sam doveka, ali je zbog dece trebalo malo da sačeka. U osetljivom su dobu", "On je nju tek sada pokazao, a ko zna kad su se smuvali. Znači, nije sačekao ni godinu dana da se baci u "lov""... samo je delić onoga što je moglo pročitati na mrežama.

Damian Luis počeo je da se zabavlja sa Alison Moshart godinu dana nakon srmti supruge.
Bob Grey / BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia 

Inače, iako lepa plavuša nije selebriti u pravom smislu reči, čini se da će to postati upravo zahvaljujući 8 godina starijom dečku, a da li će njihova ljubav opstati i koliko, ostaje da vidimo.

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!