Kada je u pitanju evropska kinematografija teško da je bilo skandaloznijeg imena od glumice Beatris Dal, čiji jezivi detalji iz života lede krv u žilama, ppout optužbi za kanibalizam, ali ona se ponosi njima. Iako je jedna od najtalentovanijih umetnica koja je igrala u nekim od kultnih francuskih ostvarenja i obeležila jednu "eru" filma, svih ovih godina više se pisalo o njenom turbulentnom životu zbog kojeg je često navlačila na sebe gnev javnosti. 

Beatris je svetsku slavu stekla nakon ostvarenja "Beti Blu", međutim, u godinama koje slede, postala je jedna od onih osoba koja ruši moralna načela i zakone bez da je ijednog trenutka stala i preispitala se da li je dobro to što radi.

Za sebe je uvek govorila da "ne misli da je lepa, ali da ima moć privlačnosti". Razmak između zuba čini je prepoznatljivom, a takođe se ističe neobičnim stilom. Nosi crnu garderobu, upečatljiv crveni ruž, a ima i specifične tetovaže.

Ljubavni skandali

Njen ljubavni život prepun je turbulencija, a posebnu pažnmju privukla je vezom sa gej glumcem Rupertom Everetom. Zbog temperamenta koji glumica ima, on ju je opisao kao "Jovanku Orleanku – kada bi bila bombaš samoubica".

Bila je u braku sa slikarem Žan Fransoom, koji se ubio samo tri meseca nakon njihovg raskida. Poznanstvo sa drugim mužem takođe je bilo "ludo", budući da su se upoznali dok je ona snimala film u zatvoru, a on služio kaznu zbog silovanja, piše Kurir Stil.

Međutim, ni taj brak joj nije potrajao, a razveli su se 2014. godine nakon što je opet počeo nasilno da se ponaša. Kasnije je bila u turbulentnoj vezi sa reperom Džoijem Starom, čovekom sa tako kratkim fitiljem da je jednom udario majmuna u jednoj TV emisiji.

beatris dal poznata je po trubulentnim vezama.
The Hollywood Archive / Hollywood Archive / Profimedia 

"Nikada nisam živela sa momkom za koga sam se udala ili kog sam volela. Živim sama. I sama sam veoma dobro. Vidite, želim da radim sve što muškarac može, ali mnogo bolje", rekla je francuska glumica.

Kanibalizam, zatvor, poroci

Svoju izopačenu prirodu nije krila, a tokom jedne TV emisije, 2016. godine priznala je da je pojela uvo mrtvaca dok je bila u mrtvačnici.

"Jednom smo sebi napravili obrok, hteli smo da jedemo jer smo uzeli esid. Probali smo uvo. Oh la la, nije ništa strašno. U svakom slučaju, tip se nije bunio, nije ni znao da sam mu pojela uši", rekla je kroz smeh.

Takođe je otkrila i kako je nekoliko puta prodala delove tela studentima medicine. Bila je i hapšena zbog posedovanja heroina i kokaina, 1995. godine. Samo tri godine kasnije, osuđena je za krađu ogrlice i dobila 6 meseci uslovne kazne. Razlog krađe, prema njenim rečima, bila je depresija u koju je upala.

Uloga koja joj je promenila život

Sredinom 80 -ih, fotografisana je dok je šetala Parizom, a to joj je kasnije promenilo život. - "Sledeće što znam je da sam na naslovnoj strani časopisa koji se zove Photo", rekla je.

Njenu fotografiju video je direktor kastinga Dominik Besnehard, koji ju je predložio za glavnu ulogu u "Beti Blu". Film danas mnogi nazivaju seksitičkim, ali ona ne misli tako.

"Postoji mnogo engleskih i američkih rok muzičara koji su mi ukazali omaž kao Beti. Zaista sam ponosna na to", priznaje glumica.

Ošamarila američkog konzula

"U znak solidarnosti sa ženama, podržavam #MeToo i žene koje su maltretirane. Ali znate šta mi je bizarno? Tako se ti muškarci osuđuju i onda vidite slike tih istih žena koje poziraju ruku pod ruku sa njima. To se desilo sa Harvijem Vajnstinom. Bilo je glumica koje su ga osudile – vrlo dobro. Ali šta onda, hodati ruku pod ruku s njim? Stvarno?", zapitala se.

Beatris ističe da ju je Vajnstin upoznao sa Mikijem Rurkom za kojeg je čak želela da se uda, a njena karijera danas bi verovatno bila drugačija da nije ošamarila službenika američke ambasade 1997.

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!