Svet je oduvek bio zainteresovan za supruge političara i prve dame velikih nacija, a jedna od najupečatljivijih 21. veka svakako je fatalna Karla Bruni, bivša manekenka, pesnikinja i pevačica, koja je i supruga Nikolasa Sarkozi, bivšeg francuskog predsednika. Lepa Karla, koja je poznata po lepom licu i vitkom telu, ali i po burnom privatnom životu, danas proslavlja 55. rođendan.

Karla Bruni danas nije ni bleda senka kakva je lepotica bila u mladosti.
Cyril Pecquenard / KCS Presse / Profimedia 

Karla je rođena 1967. godine, a postala je poznata početkom 1990-ih kao jedna od najtraženijih manekenki na svetu. Ona je zapravo rođena u Italiji, a preselila se u Francusku kada je imala sedam godina. Svoju manekensku karijeru počela je da gradi u 20-im godinama, a u svetu visoke mode ostala je sa velikim uspehom sve do 1997. godine, kada je odlučila da okrene leđa pistama i pređe na muzičku scenu. Ova svestrana brineta izražajnih očiju i visokih jagodica u trenu je osvojila svet zahvaljujući svojoj harizmu i vitkom telu, kao i impozantnoj visini.

Karla Bruni je manekensku karijeru počela da gradi u 20-im godinama.
Anthea Simms / Camerapress / Profimedia 

Prvi album objavila je 2000. godine, a početkom 2000-ih imala je brojne singlove i hitove, ali je karijeru stavila na pauzu kada se udala za francuskog političara i bivšeg predsednika Nikolasa Sarkozija 2008. godine.

Podsetimo, Karla je upoznala Nikolasa 2007. godine ubrzo nakon njegovog razvoda od političarke Sesilije Atias (64), sa kojom je dobio sina Luisa (27). Bila je to ljubav na prvi pogled, a upoznali su se zahvaljujući zajedničkim prijateljima koji su im dogovorili zajedničku večeru.

Karla je upoznala Nikolasa 2007. godine.
KHALED DESOUKI / AFP / Profimedia 

Njihova veza "podigla je veliku prašinu" jer su mnogi smatrali da je Bruni nedostojna da bude prva dama Francuske, ali se slavni par oglušili na kritike i uspeo da prevaziće sve. Neki su im se rugali i zato što je Karla devet centimetara viša od Sarkozija. Nije uspelo ni da ih poljulja kada je Nikolas osuđen na tri godine zatvora zbog korupcije i trgovine uticajem.

Venčali su se 2008, a tri godine kasnije dobili su ćerku. Svojevremeno se pričalo da je 90-ih Karla ljubila Donalda Trampa, ali je ona to demantovala. Međutim, mnogi ističu da poslednjih godina ne liči na lepoticu kakva je bila i da bi danas teško bilo koga zavela lepotom. Naime, javnost tvrdi da je preterala sa filerima i botoksom i uništila svoju prirodnu lepotu.

Inače, pored ćerke sa Sarkozijem, Karla ima i sina Aurelijana koji ima 21 godinu. Dobila ga je u sedmogodišnjoj vezi sa radio voditeljem i filozofom Rafaelom Entovenom, a danas se Aurelijan bavi manekenstvom i, po uzoru na slavnu majku, počeo je da se probija u svet mode.

Karla je imala 43 godine kada je rodila svoje drugo dete Đuliju, a kasnije je rekla da je to bilo veoma težak period u njenom životu. Trudnoća i roditeljstvo bili su joj teški dok se njen suprug Nikolas borio za novi predsednički mandat i vodio političku kampanju.

"Bila sam mrtva umorna. Dojenje devojčice i buđenje svaka dva sata tokom noći nije lako, naročito kada ste stariji i već imate decu", rekla je za Vanity Fair.

Karla je imala 43 godine kada je rodila svoje drugo dete Đuliju.
Profimedia 

Karla danas svoju ćerku skriva od javnosti, a sama se sve ređe pojavljuje na crvenim tepisima. Navodno najviše vremena provodi baveći se humanitarnim radom. Neki smatraju i da ne voli da se pokazuje u javnosti jer je preterala sa operacijama, zbog čega joj se u medijima često rugaju.