Hrvatska reprezentacija ostvarila je istorijski uspeh na ovom Svetskom prvenstvu u fudbalu, a javnost ne prestaje da bruji i o umeću  najplaćenijeg reprezentativca Joška Gvardiole. Njegov talenat nije prošao nezapaženo, a mediji ga često zovu "hrvatski Zoro"zbog maske bez koje nije izlazio na teren. 

Joško Gvardiol ne izlazi bez maske na teren.
PA Images / Alamy / Alamy / Profimedia 

Međutim, iako su neki mišljenja da je u pitanju "fora", istina je da je fudbaler na ovako nešto bio primoran iz zdravstvenih razloga. Naime, Joško Gvardiol se nedavno sa saigračem iz kluba sudario glavom i slomio nos. Tom prilikom zadobio je i povredu oka. Nemili događaj se desio neposredno pred odlazak u Katar, ali je trener procenio da bi on ipak mogao da učestvuje u igri.

Nakon pregleda lekara, Jošku je dato "zeleno svetlo" za igru, ali pod uslovom da ne skida masku koja je posebno prilagođena njegovom licu. Upravo tu leži razlog što hrvatski fudbaler na teren ne izlazi bez nje. 

Podsetimo, hrvatska fudbalska reprezentacija napravila je senzaciju na Svetskom prvenstvu u Kataru nakon što je eliminisala moćni Brazil, plasiravši se tako u polufinale.

Momci koji predstavljaju Hrvatasku na Mundijalu pokazali su se kao sam krem svetskog fudbala, a regionalna i svetska javnost sve više se interesuje i za njihov život van terena. I da, Luka Modrić jeste najbolji igrač ekipe, golman Dominik Livaković bio je heroj osmine finala, ali je mladi štoper jedan od glavnih razloga što su "vatreni" tu gde jesu. Njegove fenomenalne partije, komandovanje poslednjom linijom, neverovatne predispozicije i potencijal koji ima. Nema sumnje da će Lajpcig dobro naplatiti njegove igre ako odluči da ga proda u narednom periodu.

Njegova životna priča zaista je neverovatna. Posebno ako se uzme u obzir da je u jednom momentu, kada je počinjao da se bavi fudbalom, zamalo odustao od svega zbog jednog trenera."Dolazio sam na trening sa voljom, onda tamo me neko ponižava. Imao sam problem, jer sam imao popodnevnu nastavu, onda me tata čeka ispred škole, vozi, jedem sendvič u autu, dođem na trening. I tamo bude sve i svašta. Dođe meč, ne igram, pa onda malo ulazim. Zapitao sam se, za šta treniram kada dajem maksimum, a ne igram? Shvatio sam da neće ceo život biti isti trener. Došao je novi, video je tu gde jesam i eto", ispričao je Gvardiol u podkastu "Inkubator" jednom prilikom.

Njegov otac se bavi ribolovom i to je put kojim bi i Joško krenuo, da nije postao fudbaler. "Tata prodaje ribu, uveče idu u lov, pa odmah to što ulove voze do Zagreba i onda ujutru sveža riba siže u ribarnice. Tata ustaje u četiri ujutru, ide na Dolac kako bi preuzeo i sredio sve da bude spremno za prodaju. Da nisam u fudbalu, verovatno bih išao njegovim stopama. Ranije sam znao, dok su treninzi bili kraći, da produžim do njega u ribarnicu i da provodimo vreme zajedno. Miris ribe mi nikada nije smetao."

Počeo je ni iz čega, sada se za njega otimaju velikani, navodno je Čelsi najbliži transferu, mada o tome nije želeo da priča tokom Mundijala. "Ponekad i sebe začudim odakle mi sve te sposobnosti. Kad meč počne, onda radiš sve ono što znaš najbolje", prokomentarisao je Joško meč sa Japanom i plasman u četvrtfinale.

Što se privatnog života tiče, nema devojku i to je potvrdio komentator HRT-a Joško Jeličić nedavno. I fudbaler je jednom prilikom na HRT-u pričao o tome, a na pitanje koje su mu tri najlepše žene na svetu izdvojio je Šakiru, Dženifer Lopez i Anđelinu Džoli, pa ga je voditelj pitao da li to znači da voli starije dame. "Malo starije, da, da, sav sam u tom fazonu", nasmejao se Gvardiol.

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!