Slavno ime Holivuda, glumacRajan O' Nilmožda se može pohvaliti dugom listom uspešnih projekata, od kojih neki uživaju u tituli kultnih, ali je nažalost njegovo ime uprljano brojnim skandalima koji su mu obeležili i gotovo uništili karijeru "pod stare dane". 

Tako za njega danas govore da je "monstrum kojeg ni rođena deca ne vole", a poznato je da, iako je zašao u devetu deceniju, sa njima nije u najboljim odnosima. Takođe, i odnos sa ženom njegovog života, Farom Fosit, nije prošao bez sramnih momenata, ali je ona nakon smrti ipak dobila "svojih 5 minuta" i osvetila se za sva poniženja. No, da krenemo od samog početka.

Rajan O Nil nije želeo isprva da postane glumac.
Shutterstock 

Interesantno je da Rajan isprva nije želeo da bude glumac, te se zanimao za sport, a posebno boks koji je bio njegova velika ljubav. To mu je na samom početku i bio izvor prihoda, a tačku na borbe stavio je nakon što je odslužio dvomesečnu zatvorsku kaznu nakon što se potukao.

Tada na scenu stupa njegova majka koja je po svaku cenu želela da joj sinovi budu poznati i bogati i bukvalno ga "gurnula" u glumu. Rajan je iste godine kada je diplomirao debitovao u jednoj nemačkoj seriji "Tales of Vi­kings" ali ne kao glumac, već kao kaskader, a upravo ga je to i zainteresovalo za sedmu umetnost kojoj se posvetio kada se njegova porodica vratila iz Nemačke u SAD.

Nakon toga usledile su uloge u serijama "Dobie Girls" i "The Virginian", a već je tada bilo izvesno da je Holivud dobio novu zvezdu. Mlad, zgodan... privlačio je pažnju na svakom koraku, a početkom 1960-ih upoznao je sedam godina sta­riju glumi­cu Džoanu Mur. Nekoliko nedelja nakon prvog susreta os­tala je u drugom stanju i par se venčao 1963. godine. Dobili su ćerku Ta­tum, a 11 meseci kasnije i sina Grifina.

Zbog uspeha zanemario porodicu

Početna bračna euforija i roditeljska sreća brzo je splasnula jer Rajan, sa 22 godine, nije bio spreman da preuzme odgovornostkakvu su deca nosila sa sobom. Uz to, 1964. godine je dobio ulogu u neverovatno uspešnoj sapunici "Gradić Pej­t­on". Us­­peh ga je toliko poneo da uopšte nije ma­­rio za porodicu.

Od Džoane se razveo 1967. godine, kada je već bio u vezi s kolegicom iz serije Li Tejlor-Jang, sa ko­­jom je iste godine dobio sina Patri­ka. Džoana se nije mogla da se nosi sa bezuspešnom karijerom i dvoje male dece pa je počela da pije i da se drogira, a decu bi često zaključavala u sobu ili garažu pa su zbog zapuštenog izgleda smatrani otpadnicima društva.

Film­ska zvezda je tada ljubovala s Bond devojkom Ursu­lom Andres i jedva punoletnom Me­la­ni Grifit, s kojom ga je u krevetu pro­našla sopstvena ćerka!

Žene su ga saletale na svakom koraku

O’Nil je iza se­­­­be tada imao nominaciju za Oskar za film "Love Story" pa mu je nakon toga u po­s­lu krenulo vrtoglavom brzinom, a us­peh je značio i veliku na­klonost žena.

A njih je ludih 1970-ih bilo neverovatno mnogo tako da su preko njegovog kreve­ta prošle i Barbara Strejsend, s kojom se upoznao na sni­manju filma "What’s Up, Doc?", dizaj­nerkom Dajan von Fur­stenberg, pevačica Dajana Ros, glumica Džoan Kolins, bivša žena pevača Roling Stonsa Bjanka Džeger...

Ljubomoran na ćerku zbog Oskara

Ali 1970-ih je O’Nil, osim sa ženama i drogom, muku mučio i sa ćerkom Tatum koju nije mogao da smiri pa joj je, da bi je zainteresovao, ponudio sara­d­nju na filmu "Mesec od papira". Deseto­godiš­nja de­vojčica je za svoj je debi dobila Oskar kao tada najmlađa glumica u istoriji!

To bi za svakog roditelja trebalo da bude najveća sreća, ali ne i za Rajana. Nije mogao da sakrije ljubomoru što je za isti film njegova ćerka nagrađena, a on nije. U napadu ljubomore tu­kao ju je, verbal­no zlostavljao, a čak je je i ocrnio re­kavši da se “toj lenčini posrećilo i da sada misli da je nešto napravila”!

Grozan odnos sa decom

Njegov odnos prema de­ci je bio toliko grozan da joj je, kako je Tatum navela u au­tobiografiji, otac, i to kad je imala samo 11 godina, prvi ponudio kokain, baš kao i bratu (Gri­fin se još nije rešio zavisnosti, a 1990-ih su i nje­ga i Rajana uhapsili zbog posedovanja dro­ge i lie­kova)!

Tatum o Nil tvrdi da ju je otac zlostavljao psihički i davao joj droge.
Shutterstock 

A navodno su je i na svakodnevnim žurkama u očevoj kući njegovi prijatelji se­k­s­u­alno iskorišćavali, a da on nije ni trepnuo! Čak šta više! Hranio je ego ljubavnim afe­rama kojima vi­­še niko nije znao broj i nije mario za potomke.

Sudbonosni susret sa Farom Fosit

Lude ‘70-e donele su i sreću; 1979. susret s glumicom Farom Fosit, koja će u njego­vom ži­votu, s raskidima i svađama, biti sve do svoje smr­ti. Na njihovom prvom sa­­s­tanku, kako je ispričao, "samo su se ljubili, i tako satima, sve dok im usne nisu po­­p­lavele".

Rajan o nil upoznao je faru fosit sa kojom je ostao do njene smrti.
Shutterstock 

Fara je u to vreme bila jedna od naj­popular­nijih glumica, zvali su je se*s-bomba, a svaki njen potez, frizura i odevna kombinacija su se kopirali. Uloga u seriji "Čarlijevi anđeli" Teksa­šan­ku s dugom pla­vom kosom učinila je fantazijom svih muš­ka­raca. Tada je bila udata za producenta Lija Ma­jorsa, Rajanovog dobrog prijatelja.

- Kada sam je video, sve divlje u trenutku je iza­šlo iz me­ne. Nikad joj nisam bio neveran - rekao je u jeku zaljubljenos­ti Rajan koji je tada važio za velikog holi­vud­skog zavodnika. A Fara?

- Bila sam toliko očarana njegovom pojavom da nisam razmišljala ni o čemu drugom u tom trenutku - opisala je susret s Rajanom.

Zlatni par, kako su ih zvali, nikad se nije venčao, ali zato što to Fara nije htela. Kada su 1985. godine dobili sina Redmonda, njihovoj sreći ni­je bilo kra­ja, ali ni tada se Fara nije videla kao go­s­­­pođa O’Nil. Rajan se zbog nje i posvađao s ćerkom.

- Ta­tum nikad nije volela Faru. Go­to­vo pa me nate­rala da biram između njih dve. U redu, o­na mi je ćerka, ali Fara je žena s koj­om spa­vam! Niko mi ne može narediti da raskinem s njom, a pogotovo ne dete!

Ve­­za s Farom Fosit je trajala 17 godina, do 1997. godine. Nakon što mu je 2001. dijagnostifikovana leukemija (koju je uspešno preboleo), zbližio se s dec­om (nikad u potpuno­sti), ali i s Farom, koja je ubrzo nakon toga obolela od karcinoma de­be­log creva.

Rajan želeo da se dokopa Farinog testamenta

Iako je govorio o tuzi ko­ju os­e­ća za­to što “ona umire i niko ne može da je spa­si” - i u to­­me su se videle zle na­m­ere. Tako je sin Grifin re­kao da je sa­žaljenje tek trik i Rajanova želja da se dokopa glumičinog testamenta. Čak je tvrdio da mu je otac ljubomoran na njenu bo­le­st!

- Kad je Fara obolela, sećam se da je vikao: “Ne, ti ne umireš, ja umirem! Ja imam rak!” A ja sam mu rekao da to nije u redu jer je već pre­boleo leukemiju.

Rajana o Nila zanimao je samo testament Fare Fosit.
Shutterstock 

- On je najveći ego­centrik kojeg možete da za­mislite! - rekao je Grifin.

Na sahrani muvao rođenu ćerku

Da u tome ima istine, do­kazao je i sam Rajan koji je na sahrani voljene Fare svoju ćerku Tatum muvao i pozvao na piće jer je ni­­je prepoznao! Osim toga, dan nakon sahrane snim­ljen je u igrama na plaži s mlađanom plavušom!

Osveta se servira hladna

No očigledno ga je Fara Fosit poznavala bolje nego iko, pa mu je u testamentu ostavila - ništa!

2017. godine je ponovo oboleo - ovog puta od raka prostate zbog čega je išao na operaciju, a uz njege je sve vreme bio njegov i Farin sin, Redmond. Tada je izjavio:

Imam volju i želju da se borim protiv svih ovih stvari, ali ako i umrem barem ću napokon biti sa svojom devojkom. Ona se nije bojala smrti, pa se neću bojati ni ja – izjavio je nedavno O’Nil, misleći na svoju dugogodišnju partnerku Faru Foset, koja je pre devet godina preminula od raka debelog creva. Glumac se oporavio ali i dan danas ima loše odnose sa svojom decom.

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!