Kada se davnih devedesetih slučajno saznalo da je američki predsednik Bil Klinton imao aferu sa tada 20-godišnjom Monikom Levinski, svet je ostao u šoku. Tada je mlada Monika stavljena na stub srama, a Klinton je na sve moguće načine pokušavao da se "opere". 

"Nisam imao seksualne odnose sa tom ženom", rekao je svojevremeno američki predsednik, a ta rečenica će ostati upamćena kao jedna od najpoznatijih izjava iz njegovog mandata. I jedna od najvećih laži, jer će Levinski kasnije priznati da su imali oralni se*s.

Monika Levinski postala je najpoznatija ljubavnica.
CNP / ddp USA / Profimedia 

Podsećanja radi, Monika Levinski je u Belu kuću došla nakon što je 1995. godine završila psihologiju. Tada je, sa samo 20-ak godina, upoznala američkog predsednika sa kojim će ući u kratkotrajnu aferu. Kako je kasnije priznala, nije joj trebalo mnogo da se zaljubi u svog šefa, a opile su je "njegova moć i snaga", ali i slatkorečivost kojom je kupio. 

"Bio je moj šef. Bio je najmoćniji čovek na planeti. Bio je 27 godina stariji od mene, sa dovoljno životnog iskustva da zna bolje. Bio je, u to vreme, na vrhuncu svoje karijere dok sam ja bila na prvom posao sa koledža", napisala je Monika Levinski, sada 48-godišnjakinja, u eseju za Vaniti Fair 2018.

Nažalost, detalji afere su procurili u javnost koja ju je najstrašnije osudila, čime je u celoj priči ona ta koja je izvukla deblji kraj, dok se Klintonu sve to "praštalo". 

Posle afere koja je potresla ceo svet, Monika je dugo govorila da pati od posttraumatskog stresa. Na kratko vreme se povukla iz javnog života, ali je onda rešila da se suoči sa medijima.

Razišljala o o samoubistvu

Nakon skandala, Levinski kaže da je njeno mentalno zdravlje patilo zbog naslova u medijima, kao i komentara ljudi, zbog čega je iznova i iznova proživljavala sve. U emisiji kod Opre Vinfri je rekla da je čak razmišljala i o samoubistvu zaboravila svoje probleme.

"Nisam mogla da vidim izlaz", rekla je kasnije za CNN. "I mislila sam da je to možda rešenje."

"Mislim da se mnogi ljudi koji su ikada imali samoubilačke ideje nađu u trenutku kada je jednostavno – to je trenutak milosti, kao, znate, dva puta koja se razilaze", dodala je. "Međutim, forenzički psihijatar je podigao slušalicu. I tako sam bila, znate, samo jedna srećnica", rekla je.

Levinski i polemika sa Bijonse

Inače, Levinski je pre izvesnog vremena zamolila Bijonse da promeni neke od tekstova jedne od svojih pesama. Nakon što je pevačica izmenila uvredljiv izraz na svojoj novoj pesmi "Heated", nekadašnja Klintonova ljubavnica je predložila da promeni i tekst na svom hitu "Partition" iz 2015.

"Kad smo već kod toga... #Partition", napisala je Monika u komentaru. Pesma se odnosi na ozloglašenu aferu Monike sa Klintonom kroz stihove: "On je Monika Levinski na mojoj haljini".

Karijera nakon skandala

1999. godine osniva firmu "The Real Monica" i prodaje tašne. Posle skandala je promenila nekoliko poslova, a između ostalog vodila je i nekoliko emisija, pojavila se u HBO seriji "Monika i crno i belo". Pojavila se epizodno u nekoliko serija, pisala je kolumnu za "Veniti fer" i bila je prisutna u javnosti. Posle skandala je živela u Njujorku, Londonu, Portlandu. 

Samo je za autobiografiju dobila pola miliona dolara

Od sredine 90-tih, kada se dogodio skandal, do danas uspela je da inkasira 1,5 miliona dolara. Ona je jedna od prvih osoba koja je uspela da zaradi na reputaciji koju joj je uništio internet.

Monika levinski uspela je da zaradi nakon skandala.
Frank Micelotta/PictureGroup for FX / Shutterstock Editorial / Profimedia 

Samo je za knjigu "Monica's Story" o "uprljanoj plavoj haljini od strane Bila Klintona", koja je objavljena 1999. godine dobila avans od pola miliona dolara.

Oslabila za milion dolara

Pošto je bila bucmasta, Monika je dobila milion dolara da oslabi od jedne kompanije. I uspela je.

Danas pomaže žrtvama nasilja, između ostalog

Umesto da beži od svoje prošlosti i strahova, odlučila je da ih prihvati i da živi sa njima. Postala je borac za ljudska prava i učestvuje u radu mnogih organizacija koje štite ljude od verbalnog i psihičkog nasilja.

"Godine 1998. izgubila sam reputaciju i dostojanstvo...izgubila sam osećaj za sebe", rekla je Levinski u svom TEDTalku iz 2015. pod nazivom "Cena srama". "Kada mi se ovo desilo, pre 17 godina, nije bilo imena za to. Sada to nazivamo sajber maltretiranjem."Njene primedbe poslužile su kao molba da se odupre nagonu za "dodavanjem srama", rekavši da "javno poniženje kao krvni sport mora da prestane".

Monika Levinski danas.
MEGA / The Mega Agency / Profimedia 

Bonus video:

BIOGRAFIJA DONALDA TRAMPA: Napustio školovanje, pokrenuo rijaliti, pa postao predsednik Amerike (KURIR TELEVIZIJA) Kurir TV

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!