Nik Karter, pevač čuvenog benda "Backstreet Boys", našao se u centru skandala kada ga je Amerikanka Šenon Šej Rut optužila da ju je pre dvadeset godina silovao na koncertu koji se tada održao u državi Vašington. 

U tužbi koju je u četvrtak podnela Okružnom sudu okruga Klark u Las Vegasu tvrdi navela je kako je tada imala 17 godina i da joj je Karter dao HPV i pretio zatvorom ako otkrije šta se dogodilo.

Šenon ima autizam i cerebralnu paralizu i tvrdi kako joj je pevač rekao kako joj zbog toga niko neće poverovati.

"Takođe je rekao da će okrenuti ljude protiv mene jer je on Nik Karter i uništiti mi život", jedna je od njenih izjava u saopštenju advokata Marka Bošovića.

S druge strane, Karterov advokat Majkl Holc opisao je njene optužbe kao pravno neutemeljene i potpuno neistinite, te kako je Šenon Šej Rut "izmanipulsana da iznosi lažne tvrdnje o Niku".

U izjavi, nazvao je optužbe "pravno neutemeljenima" i "potpuno neistinitima".

"Nikoga ne bi trebao zavarati novinarski trik koji je orkestrirao oportunistički advokat - nema ništa od ove tvrdnje i ne sumnjamo da će sudovi to ubrzo shvatiti", rekao je.

Šenon je u tužbi navela kako ju je nakon nastupa u Takomi u Vašingtonu 2001. godine tada 21-godišnji Nik pozvao u autobus grupe. Dodaje kako joj je tamo dao "nešto što je izgledalo kao alkoholno piće", a u kupatilu ju je prisilio na oralni seks. Tvrdi kako je tada briznula u plač, a Karter je zahtevao da prestane da plače.

Ispričala je kako ju je drugi put silovao na krevetu u zadnjem delu autobusa dok ga je ona molila da prestane i da je do tada bila devica. Šenon se navodno plašila da prijavi incident zbog Nikovih pretnji, pa se sledećih godina borila sa samopovređivanjem i psihičkim problemima.

U tužbi traži više od 30.000 dolara kompenzacijske i kaznene štete, a njen advokat navodi kako su uz Šenon još tri anonimne žene podnele tužbu protiv Kartera i kako on ima "istoriju zlostavljanja žena".

Međutim, ovo nije prvi put da je Nik Karter optužen za zlostavljanje. I njegov pokojni brat Aron koji je nedavno sebi oduzeo život svojevremeno je progovorio o svemu što su mu radili ne samo Nik, već i sestra Lesli koja je kasnije preminula pod pod nerazjašnjenim okolnostima zbog zloupotrebe droga. Aron je tvrdio da ga je seksualno zlostavljalaod njegove 10. do 13. godine, kada Lesli nije uzimala prepisane lekove.

Aron karter tvrdi da ga je Nik silovao kada je bio dete.
Chris Connor / Wenn / Profimedia 

Za istu stvar optužio je i Nika i rekao da je njegov slavni brat zlostavljao još jednog člana njihove porodice. Nikov tim uspeo je da odbaci tužbe na sudu, ali i da ujedno izdejstvuju zabranu prilaska za Arona nakon što je pričao da želi da ubije trudnu ženu svog brata.

Aron karter kaže da ga je brat zlostavljao.
SplashNews.com / Splash / Profimedia 

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!