Svet i dalje ne može da dođe sebi nakon vesti da se mladi pevač Aron Karter ubio u 34. godini. On je pronađen mrtav u kadi u svojoj kući u Kaliforniji, a sada su poznati određeni detalji koji su prethodili smrti. 

Poznato je da je pevač imao nekoliko dijagnoza, poremećaj višestruke osobnosti, šizofreniju i akutnu anksioznost, a sada se saznalo i šta su policajci našli u kupatilu gde je oduzeo sebi život. Naime, oko kade su se nalazile razbacane tablete koje je dobijao na recept i prazne bočice, ali i veliki broj limenki sa komprimovanim vazduhom.

Aron karter se ubio u 34. godini.
KWKC/MEGA / The Mega Agency / Profimedia 

"Zloupotreba inhalatora ili proizvodi koji su namenjeni za udisanje, poput komprimovanog vazduha, mogu izazvati trajno oštećenje mozga koje može dovesti do nepovratnih neuroloških deficita, prema američkim centrima za zavisnost. Udisanje komplrimovanog vazduha  takođe može dovesti do napada, kome i iznenadne srčane smrti - čak i kod onih koji ga prvi put koriste", izveštava Klivlendska klinika. Pored toga, zamena kiseonika u plućima toksičnim isparenjima iz inhalatora može dovesti do gušenja.

Aron karter konzumirao je komprimovani vazduh iz limenki.
pritnscreen/instagram 

Karter je inače prvi put priznao da je zavistan od "duvanja" tokom emisije ​​"Doktori" 2019. godine. U to vreme je tvrdio da je njegova pokojna sestra Lesli Karter bila ta koja ga je upoznala sa tom navikom. Nažalost, i Lesli se fatalno predozirala 2012. godine kada je imala samo 25.

"To je nešto što sam do sada krio od celog sveta", rekao je tada, napominjući da je imao problema sa besom kada je imao 16 godina, nakon što je saznao da mu se roditelji razvode. Aron je nakon toga otkrio da nije dugo praktikovao udisanje komprimovanog vazduha, sve dok nije učestvovao u 9. sezoni "Plesa sa zvezdama" 2009.

"Počeo sam da idem u "Staples and Office Depot" i na različita mesta, kupujući ga gotovinom da ne bi bilo prijavljeno na računima ili nečem sličnom, kako niko ne bi mogao da mi uđe u trag", priznao je. "Udisao sam te stvari jer sam bio stvarno je*eno glup i tužan, ali ovo zaista nije izgovor. Mrzeo sam samog sebe jer sam narkoman."

Nejasno je da li se Aron borio sa aktivnom zavisnošću u vreme svoje smrti. Međutim, TMZ je prošlog meseca izvestio da su se policajci pojavili u njegovoj kući radi provere sigurnosti nakon što su se obožavaoci koji su gledali njegov Instagram lajv zabrinuli za njega. Izvori su potvrdili da tada nije pronađena droga na licu mesta i da policajci nisu primetili bilo kakvu kriminalnu aktivnost.

Podsetimo, Aron je inače rođeni brat Nika Kartera koji se proslavio u bendu "Backstreet Boys". Svojevremeno se govorilo da će ga Aron nadmašiti, jer je sa uspešnom pevačkom karijerom krenuo još kada je imao 9 godina. Slavu su mu donela pojavljivanja na Nickelodeonu, ali i Disney kanalu, a njegov prvi album bio je veoma popularan među tinejdžerima. Radio je i kao glumac za "Liberty’s Kids", kao i kasnije kada je odrastao, a davao je glasove i za mnoge animirane filmove.

Aron karter je mlađi brat nika Kartera.
Chris Connor / Wenn / Profimedia 

U godinama koje slede držao se u žiži javnosti kroz različite projekte, pa čak nastupao i na Brodveju, ali usledili su pravni problemi i krivične tužbe. Često je hapšen zbog brze vožnje, kao i upotrebe opijata, a kako je njegova slika u javnosti bila sve gora, tako je manjkalo i ponuda za poslove. 2013. godine proglasio je bankrot, ali je uspeo da podmiri sva dugovanja već 2014. godine.

aron karter bio je dečja zvezda
Ernie Paniccioli / Shutterstock Editorial / Profimedia 

Sve to vreme pisalo se i o problematičnom odnosu sa bratom i sestrama. 2019. podigao je tužbu protiv sestre Lesli koja je nešto kasnije preminula pod nerazjašnjenim okolnostima zbog zloupotrebe droga. Tvrdio je da ga je seksualno zlostavljala od njegove 10. do 13. godine, kada Lesli nije uzimala prepisane lekove.

aron karter tvrdio je da ga je sestra silovala.
Tony Gonzalez / Everett / Profimedia 

Za istu stvar optužio je i Nika i rekao da je njegov slavni brat zlostavljao još jednog člana njihove porodice. Nikov tim uspeo je da odbaci tužbe na sudu, ali i da ujedno izdejstvuju zabranu prilaska za Arona nakon što je pričao da želi da ubije trudnu ženu svog brata.

U poslednjih godinu dana najpre se činilo da je na dobrom putu kada je uplovio u vezu sa Melani, a malo nakon toga saznalo se da čeka njihovo dete. Međutim, par je raskinuo samo nedelju dana nakon rođenja deteta, a Aron je tvrdio da je njegova bivša nasilna prema njemu i detetu, te da ih drži zatočene.

Arona kartera tukla je bivša.
BAM/LESE / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia 

U jednom trenutku je došlo i do fizičkog okršaja, kada ga je Melani tukla, ali činilo se da su ipak uspeli da izglade stvar. Pevač je čak i krenuo na program koji će mu pomoći sa njegovim problemima sa narkoticima, a onda su došle vesti da se Aron ubio

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!