Ukoliko ste bili ljubitelji hit serija "Navy CIS" ili pak "Crnog anđela", siguni smo da vam je lik jednog od glavnih glumaca Majkla Vederlija ostao u sećanju. Nekada jedan od glavnih frajera Holivuda oduševio je pripadnice "lepšeg pola" lepim licem i prodornim plavim očima, i gotovo da nema žene koju nije mogao da ima.

Međutim, nijedna nije uspela da ga zadrži duže vreme sve dok u njegov život nije ušetala jedna Bojana. Lepa Srpkinja je već tada ostvarila zavidnu karijeru i bila je stipendista Američkog koledža lekara.

Bojana se udala za Majkla Vederlija.
Jen Lowery / Splash / Profimedia 

S Majklom se upoznala 2007. godine u Vankuveru na koncertu Stinga. Bojana je svojevremeno opisala kako je na ovom događaju uživala sa drugaricama, kada im je grupa mladića ponudila piće koje su u prvi mah odbile, ali momci nisu odustajali.

"Tada nam je prišao Majkl pretvarajući se da nas poznaje, govoreći mi: "Draga, žao mi je što kasnim. Morao sam da završim neke poslove. Zatim se okrenuo mladićima, mahnuo im i rekao: „Ja sam Majkl, drago mi je. Želite li da nam se pridružite?"

"Oni su nas odmah ostavili na miru. Ustao je rekavši da je obavio svoj posao i otišao. Vratio se kasnije, naravno. Imali smo predivan razgovor. Budući da nemam naviku da gledam televiziju, nisam imala pojma da je glumac dok mi nije rekao", ispričala je Bojana.

Vederliju je Bojana odmah zapala za oko.
AKM Images / Backgrid USA / Profimedia 

"Međutim, moja praktična priroda mi nije dopuštala da razmišljam o romantičnoj budućnosti, jer što ja, student medicine iz Srbije u Kanadi, imam zajedničko s američkim glumcem u Holivudu?", rekla je na kraju u razgovoru za "Politiku".

Svetski mediji su spekulisali da je paru bilo problematično da održe vezu s obzirom da nisu boravili u istoj zemlji - Bojana je tada živela i radila u Kanadi, a Majkl u Los Anđelesu.

Za Majkla se udala 2009. godine. Par danas živi na Menhetnu. Imaju dvoje dece, ćerku Oliviju i sina Lijamom, a iza glumca je propali brak s kolegicom Ameliom Hejnl, s kojom ima sina Augusta. Jedno vreme bio je veren i sa Džesikom Albom.

Majkl Vederli zabavljao se i sa Džesikom Albom.
Shutterstock 

Inače, par je prevazišao čak i ozbiljan skandal, kada je Vederlija koleginica Eliza Dušku u januaru 2008. optužila za seksualno uznemiravanje.

Lepa Bojana uprkos karijeri svog supruga se i dan danas aktivno bavi medicinom. "Radim kao lekar opšte prakse, generalne interne i integrativne medicine. Osnovala sam svoju praksu u aprilu, posle dugogodišnjeg rada u medicinskim grupama.

"Pomažem ljudima da budu i ostanu zdravi, da poprave stanje ili otklone hronične bolesti i simptome, da se pronađe uzrok bolesti, a ne samo da se leče simptomi. Cilj je da omogućim pacijentima put ka najvišem mogućem nivou zdravlja, emotivnom, duhovnoj ravnoteži i zadovoljstvu", ispričala je pre dve godine dr Janković Vederli.

Inače, za sve ove godine ona je i dobila razne nagrade za svoj rad – među kojima su Southern California Super Doctors Rising Star 2016. i 2017. godine i priznanja Top Doctor i Super Doctors u Njujorku između 2018. i 2022. godine. Ima čak dve diplome – iz interne i integrativne medicine.

Pre nego što je upoznala svog muža glumca i postala lekarka, Bojana se bavila TV-om i filmom i radila je kao spisateljica i asistentkinja reditelja u Srbiji. Sada često radi kao zdravstvena konsultantkinja za serije i filmove.

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!