Samo dan nakon što se završila njena službena poseta Americi gde je boravila sa suprugom princom Vilijamom i dok bukti skandal izazvan trejlerom Netfliksovog dokumentarca "Megan i Hari", stiže vest da je Kejt Midlton ostala bez najbliže saradnice.

Kejt Midlton ostala bez najbliže saradnice.
ROTA / Camerapress / Profimedia 

Hana Kokbrn Logi iz Londona bila je desna ruka princeze od Velsa i njena najpouzdanija saradnica. Radila je sa njom od 2020. a otkaz predala ubrzo nakon smrti kraljice Elizabete II, koja je preminula u septembru ove godine u Škotskoj. Razlog takve odluke su privatni razlozi, navodi Britanski telegraf, a prenosi Blic Žena.

"Hana je fantastičan, dinamičan lider. Lojalan i vešt diplomata", saopšteno je iz Kensingtonske palate koja je raspisala konkurs za poziciju privatnog sekretara Kejt Midlton, prenosi Dejli mejl.

Hana Kokbrn Logi je desna ruka Kejt Midlton.
James Whatling / MEGA / The Mega Agency / Profimedia 

Hana je 2016. radila u britanskom predstvaništvu u Indiji, rukovodila je poseti princeze i princa od Velsa ovoj zemlji kao i njihovom putu u Butan. Kejt je tada bila impresionirana Haninim znanjem i nekoliko godina kasnije angažovala ju je za svog sekretara.

Hana je bila uz Kejt poslednje dve godine koje su bile više nego izazovne, uz nju je princeza preživela Megzit, ali i burnu turneju po Karibima.

Hana Kokbrn Logi bila je desna ruka Kejt Midlton.
Mark Stewart / Camerapress / Profimedia Hana Kokbrn Logi

Bivša privatna sekretarka princeze od Velsa iza sebe ima više od 20 godina iskustva u Ministarstvu spoljnih poslova Velike Britanije i Komonvelta. Nagrađena je OBE priznanjem, za svoje napore i rad na poboljšanju i negovanju britanskog odnosa sa Indijom.

Pre 14 godina primila je Kraljevski viktorijanski orden, a bila je i direktorka Kraljevske fondacije Kejt Midlton i princa Vilijama.

Kejt Midlton i princ Vilijam.
Owen Humphreys / PA Images / Profimedia 

Žena se često smenjuju na mestu privatne sekretarke uticajne dame sa britanskog dvora. Ketrin Kvin je napustila ovaj posao pre dve godine, a Rebeka Prisli je 2017. dala otkaz posle deceniju rada.

Pored njih, veoma važna i bliska žena princezi je i dadilja Marija Tereza Turion Boralo, koja brine o troje dece princeze i princa.

Uz Kejt je tokom boravka u Americi bila Natali Barou, kao njena asistentkinja.