Robi Vilijamsdugo se nije pojavljivao u javnosti, a sada se vraća u punom sjaju. Pevač će nastupiti 8. decembra na Svetskom prvenstvu u Kataru, a iako su ga mnogi zbog toga osudili, Vilijams tvrdi da bi bilo "licemerno" da to ne uradi.

Okidač za "hejt" je stanje ljudskih prava u Kataru, kao i njihovom stavu o homoseksualnosti i tretmanu radnika migranata. Drugi muzičari, uključujući Dua Lipu i Roda Stjuarta, nedavno su izjavili da neće nastupiti tamo.

Ali u odlomku iz Vilijamsovog intervjua za italijanske novine Venerdì di Repubblica, koji bi trebalo da bude objavljen sledećeg meseca, bivši član benda Take That je rekao: "Naravno, nigde ne odobravam bilo kakvu zloupotrebu ljudskih prava. Ali, ako nigde ne odobravamo kršenje ljudskih prava, onda bi to bila najkraća turneja koju je svet ikada poznavao: ne bih mogao ni da nastupam u svojoj kuhinji".

Potom je dodao: "Svako ko ostavlja poruke "ne Kataru" to radi na kineskoj tehnologiji. Bilo bi licemerno od mene da ne odem (u Katar) zbog mesta na koja idem."

"Dobijate ovaj mikroskop koji kaže "OK, ovo su zli likovi i moramo se udružiti protiv njih". Mislim da je licemerje u tome što ako uzmemo taj slučaj na ovom mestu, to moramo jednostrano primeniti na svet. A ako to uradimo, niko nigde neće moći da ide"

Inače, Vilijams koji je nekada važio za jednog od najpopularnijih pevača u miljenika žena, dugo nije bio aktivan na muzičkoj sceni, a noviji projekti nisu mogli da nadmaše njegovu staru slavu. On je nedavno otpočeo veliku turneju po Evropi koja je dobila ime po njegovom novom komercijalnom albumu "XXV" na kojem su se našli njegovi najveći hitovi, ali remasterizovani i "osveženi", odnosno sa modernijim prizvukom. Zanimljivo je da je put uspeha otpočeo 1995. godine pokrenuvši solo karijeru, a od tada je prodao više od 85 miliona albuma. Iza sebe ima mnoštvo nagrada, međutim, iako su mu mnogi zavideli na svemu što je postigao mislivši da je njegov put bio lak, istina je da se za sve ove godine borio sa ozbiljnim mentalnim problemima. 

Robi Vilijams imao je mentalne probleme.
Shutterstock 

Naime, 2019. godine izneo je šokantno priznanje koje je kao grom iz vedra neba odjeknulo u javnosti. Pevač je tada otkrio da je tri godine bio zarobljen u kući. Zarobljenijk sopstvenog uma. Pevač je bolovao od agorafobije, što znači da se bojao otvorenog prostora. Velika i teška borba sa sobom trajala je od 2006. do 2009. godine.

Otkrio je da je tri godine proveo na kauču jedući čips i gledajući televiziju, dok je u tom periodu, u njegov život ušla je Ajda Fild, njegova supruga, koja je uspela da ga "izvuče iz kuće" i vrati u javnost.

Par se venčao 2010. godine, da bi kasnije dobili troje dece: Teodora Rouz (6), Čarlton Valentajn (4) i Kolet Džozefin (11 meseci).

"Kada smo dobili prvu bebu, moja supruga se zabrinula da li se udala za pravu osobu, jer sam tada imao običaj da se sakrijem i prva tri meseca sam samo igrao igricu (FIFA). Prva tri meseca života naše bebe, ja sam igrao igricu. Ajda je tada rekla: "Sigurna sam da je dobar čovek, ali šta on to radi?" Nakon tri meseca sam izašao iz svoje "pećine" i tek tada sam bio spreman da se suočim sa odgovornošću i budem otac," priznao je pevač jednom prilikom.

Osim straha od otvorenog prostora, straha od odgovornosti, pevač je priznao da je patio i od telesne disformije i noćnog prejedanja, a ubedljivo nagore je bilo kada je u svojim dvadesetim osetio ozbiljne halucinacije. Priznao je da je skoro bio u iskušenju da počini samoubistvo jer je imao osećaj da ga progoni duh.

Robi Vilijams tvrdi da ga je proganjao duh.
Shutterstock 

Teške mentalne borbe pevač je vodio dobar deo života, a saznao je i da kuća u kojoj je živeo, izgrađena na nekom groblju. "Da sam ostao u toj kući, ja bih se ubio," priznao je jednom prilikom.

Robi je tada rekao da su se u toj kući vrata stalno sama zaključavala, da je čuo muziku u pojedinim sobama i korake i to kada je bio siguran da nikog osim njega u toj kući nema. Tada je bežao u kola i krio se na zadnjem sedištu. Poznato je da je u tom periodu Robi koristio kokain.

Supruga Ajda, pevaču je bila veliki spas, budući da je nakon njenog pojavljivanja u njegov život, uspeo da prevaziđe sve zavisnosti od opijata, fobije i strahove od odgovornosti.

Inače, pevač je u svet muzike ušao 1990. godine kao član grupe "Take That", međutim grupu je napustio 1995. želeći da nastavi solo karijeru, koja mu je donela ogroman uspeh.

Pevač je uspeo da prevaziđe mentalne probleme i prepreke, zahvaljujući čemu vodi porodičan život.

Robi je takođe privukao veliku pažnju svojom bliskošću sa taštom. Naime, njih dvoje su toliko bliski da ona ponekad spava sa njim i njegovom suprugom u bračnom krevetu. Fotografiju gde su njih troje u krevetu, pevač je podelio i na društvenim mrežama.

Robi Vilijams spava u krevetu i sa ženom i sa taštom
Instagram 

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!