Megan Markl mnogi su smatrali najskandaloznijom članicom kraljevske porodice. Međutim, istina je da su mnoge pre nje, poput Sare Ferguson, bile poznate po mnogo gorim postupcima, o kojima se priča i dan-danas, iako su prošle decenije. 

Sara je inače bivša supruga princa Endrua, a od njega se razvela pre 30 godina. Sada će joj prvi put nakon tri decenije biti uručena pozivnica za proslavu božićnih praznika, što je prilično iznenađujuće, s obzirom da bi se, da je živa, ovako nečemu, kraljica Elizabeta sigurno protivila. 

Prema pisanju britanskih medija, 63-godišnja Sara pozvana je da se pridruži kraljevskoj porodici za praznike u Sandringhemu te bi se čak mogla pojaviti s bivšim suprugom u tradicionalnoj božićnoj šetnji do crkve svete Marije Magdalene.

Inače palata joj je svojevremeno zabranila da prisustvuje proslavama Božića s porodicom nakon razvoda 1992. godine, ali se sada čini  da planiraju da je ponovo ugoste, i to nakon što se Endru povukao iz javnosti zbog se*s skandala u kojem se našao.

Sara Ferguson ponovo je pozvana na novogodišnju proslavu.
printscreen/youtube 

"Endruu je zabranjeno da istupa u javnosti, ali ne možete da ga sprečite da provede Božić sa porodicom. Osoblje u Sandringemu ima zadatak da pripremi zamak za celu porodicu Jork. Kada se rastala sa Endruom, Sara nikada nije smela da provede Badnje veče i Božić sa ćerkama i bivšim mužem, a to je bilo dok su Filip i kraljica Elizabeta bili živi. 30 godina je večerala sama na Božić, ali sada se stvari menjaju", rekao je dobro obavešten izvor Sandringema.

Ako Sara, poznata i kao Fergi, odluči da prihvati poziv, pridružiće se kraljevskoj porodici u razmeni poklona u Beloj sobi u Sandringemu, nakon čega će prisustvovati svečanoj večeri.

Podsetimo, princu Endruu je zabranjeno obavljanje službenih dužnosti nakon što su u javnost procurili detalji o njegovom prijateljstvu sa osuđenim pedofilom Džefrijem Epštajnom, kao i katastrofalnim intervjuom za Njuznajt u kojem je negirao da je seksualno zlostavljao Virdžiniju Gufre.

Sara je pre mnogo godina bila glavna tema britanskih tabloida i punila je medijske stupce svojom vezom sa princom Endruom. Par se venčao 1986. godine, a obična devojka iz susedstva postala je vojvotkinja i svi su pisali o njoj.

Nakon što su se zaljubili na Rojal Askotu, godišnjoj gala konjskoj trci koja okuplja britansku elitu, Sara i Endru su ubrzo objavili veridbu, a njihova ljubav je bila bez premca. Endru je sam dizajnirao njen venčani prsten i ukrasio ga rubinima kako bi odgovarao vatrenoj kosi njegove izabranice.

Sara Ferguson bila je obična devojka iz naroda koja se udala za princa.
- / Mary Evans Picture Librar / Profimedia 

Postala je senzacija u britanskim medijima i važila je za sjajan "dodatak" kraljevskoj porodici. Uz princezu Dajanu bila je još jedna princeza "iz naroda". Ali bajka nije dugo trajala, a Sara je postala meta ogovaranja i napada javnosti. Na njihovoj kraljevskoj turneji po Kanadi 1988. godine, Saru je fizički napao mladić koji se protivio instituciji monarhije i naneo lakše telesne povrede. Napad je bio posebno stresan za mladi kraljevski par jer je Sara tada već bila trudna. Na sreću, dete nije povređeno i 1988. godine je rođena njihova prva ćerka - princeza Beatris.

Vojvotkinja je navodno patila od postporođajne depresije, pa je ostavila malu Beatris sa dadiljama i otišla na putovanje u Australiju koje je trajalo nekoliko meseci. Dve godine kasnije, rodila je i ćerku Eugeniju. Njen brak je posle toga bio na kolenima, a Sara je javno flertovala sa drugim muškarcima i pričalo se da vara svog muža.

Rastali su se posle šest godina braka, a ona se u medijima žalila da jedva preživljava od novca koji joj je isplaćen pri razvodu, ali se potom otkrilo da je zapravo reč o ogromnoj sumi od 23 miliona britanskih funti. Ipak, nakon brojih drama i skandala, kao i javnog prepucavaja, Sara i princ Endru danas su bliski prijatelji.

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!