Korina Larsen, poznatija kao Korina zu Sejn-Vitgenststajn-Sejn, koančno je odlučila da progovori o aferisa španskim kraljem Huanom Karlosom. ovog puta dotakla se njegovog tajnog lova u Bocvani, da bi potom prozvala i bivšu kraljicu Sogiju, za koju veruje da je namerno plasirala negativne naslove o njoj.

Ona je gostovala u podkastu Bredlija Houpa, a potom se dotakla svega što je usledilo u Bocvani te 2021. godine kada je Španiju tresla ogromna kriza. Ovaj podcast inače istražuje odnos 57-godišnjakinje sa bivšim kraljem, aludirajući zapravo da je to imalo ključnu ulogu i u abdikaciji Huana Karlosa 2014. godine.

korina larsen tuži bivšeg španskog kralja.
Valery Sharifulin / TASS / Profimedia 

Korina je tek sad otkrila da su u to vreme bili samo prijatelji. Njihova veza trajala je od 2004. do 2009. gpodine, a putovanje joj je predložio sam kralj, misleći da je to idealan poklon za 10. rođendan njenog sina. Da on namerava maksimalno da iskoristi odmor u Bocvani, postalo joj je jasno čim je videla kutije pune vina koje su stigle s njima.

Nakon večeri opijanja, car se sledećeg jutra probudio u teškim bolovima, rekavši da se ne seća ničega što se dogodilo prethodne noći. Korina sada tvrdi da joj je rečeno da će njen privatni avion biti korišćen za povratak kralja u Španiju, tačnije u Madrid.

Tek sada se pita da li je razlog zašto službeni avion kraljevske porodice nije mogao da poleti taj što je čitavo putovanje bilo skrivano od vlade, kao i to što je sve troškove platio sirijski biznismen. Kada je u javnost procurila vest o lovu u Bocvani, sve je izazvalo neviđenu buru, a skupi odmor je zaista razbesneo španski narod, koji je u to vreme prolazio kroz tešku ekonomsku krizu.

Kralj se izvinio narodu, i to na različite načine – dok su neki prihvatili izvinjenje, bilo je više onih koji su ga ismevali. Ono što se tada dogodilo iznenadilo je sve, uključujući i Korinu. Naime, španski mediji su raskinuli dugogodišnji dogovor koji su imali sa kraljevskom porodicom i objavili njeno puno ime i tako potvrdili da njihova veza nije samo glasina, već realnost.

Kada se danas priseća tog perioda, kaže da joj je bilo teško da čita novinske članke o njoj, u kojima su je nazivali "ubicom slonova", ali i direktno optuživali da zbog nje kralj nije bio sa svojim povređenim, maloletnim unukom, koji je pucao u sebe nakon nestručnog rukovanja oružjem, iako nije smeo ni da priđe vatrenom oružju.

I sama Korina je uverena da je kraljica Sofija dolila ulje na vatru, ali za to nema zvaničnih dokaza. Nakon što je njihova veza razotkrivena, za Korinu su počeli stresni dani jer su je mediji pomno pratili, a sam kralj je insistirao da ima obezbeđenje koje je zapravo upravljalo njenom kancelarijom i domom.

Inače, kako je već priznala, njihova petogodišnja veza krenula je nizbrdo 2009. godine, kada se njen otac Fin Boning Larsen razboleo i ona je počela da brine o njemu, a onda je otkrila da se Huan Karlos viđa sa drugom. Zasmetalo joj je i to što ju je, kako tvrdi, kraljica Sofija svojevremeno prozivala u palati Zarcuela u Madridu zbog njihove afere pred Huanom Karlosom, a on je u tom trenutku izgledao potpuno zatečen. Ona je dodala da se je time pokazao da je nesposoban da upravlja čitavom situacijom, a i sama je "htela da propadne u zemlju" od sramote.

Inače, kralj i Korina su se upoznali na imanju vojvode od Vestminstera, La Garganti, u južnoj Španiji, gde su oboje prisustvovali zabavi. U to vreme majka dvoje dece bila je udata za svog drugog muža, princa Kazimira cu Sajn-Vitgenštajna, ali su živeli razdvojeno. Impresionirala je kralja kada je prekršila kraljevski protokol tako što je napustila sto pre nego što je završio večeru.

Nakon toga je počeo da joj svakodnevno šalje ljubavna pisma i cveće. Kada se sledeće godine zvanično razvela od muža, afera sa kraljem postala je još intenzivnija. Dao je sebi tajno ime, gospodin Sumer, i zvao bi je deset puta dnevno u njenu kancelariju, dok je ona na sve načine pokušavala da sakrije sve tragove koji bi je mogli povezati sa kraljem.

Inače, danas ga Korina tuži da je iskoristio svoju moć i ljude iz španske nacionalne službe sigurnosti poslao da joj prete i maltretiraju je.

Ranije ove godine, krivični sud u Londonu odlučio je da slučaj može da ide dalje, te da Huan Karlos, uprkos tituli kralja-emeritusa, nema diplomatski imunitet i može da mu se sudi. Advokati bivše ljubavnice uspešno su dokazali da je njihova klijentkinja pretrpela veliku mentalnu bol, uznemirenost, teskobu i stres i zaslužuje pred sudom da progovori o svojim mukama. Huan Karlos joj je život pretvorio u pakao, a morala je da trpi poniženja i nosi se s moralnim stigmama zbog afere s njim, a poručivali su joj da će "završiti kao princeza Dajana".

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!