Od sve dece Anđeline Džoli i Breda Pita, Paksa Tijena najmanje je bilo moguće videti u javnosti. 18-godišnjak važi za najtajanstvenijeg člana njihove porodice, a u prilog tome ide i činjenica da se svojevremeno nije pojavio ni na sopstvenoj maturi iz straha od medijske pompe. 

Sada je konačno uslikan u javnosti, a društvo mu je pravila majka, očekivano, s obzirom da navodno sa ocem nije u najboljim odnosima zbog brata Medoksa. Naime, kada je došlo do sukoba između glumca koji je tada, prema rečima Džolijeve, bio u alkoholisanom stanju i najstarijeg sina, Paks se automatski zauzeo za brata.

Sa ocem ne razgovara, a u celu situaciju naknadno je uključena i policija i socijalna služba. Međutim, iako je Pit demantovao da je do sukoba došlo, od tog trenutka ni Medoks, ni Paks nemaju nikakav kontakt sa ocem. 

Sa druge strane, Paks je više nego vezan za svoju majku koja mu je sve u životu. Njih dvoje su uslikani najpre u kupovini namirnica, a potom su se uputili na večeru u jedan restoran.

Paks Džoli Pit ne odvaja se od majke.
Terma,SL / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia 

Mnogima nije promakla ni Paksova transformacija, jer se stekao utisak da je za samo par meseci iz dečaka-tinejdžera izrastao u pravog frajera. 

Inače, Paks je rođen 2003. godine u Vijetnamu kao Pham Quang Sang, a glumci su ga usvojili kada je imao tri godine. O njegovim roditeljima gotovo se ništa ne zna, a The Time je pisao svojevremeno da je pronađen u lokalnoj bolnici u Vijetnamu, gde je bio napušten nakon rođenja. 

"U početku sam mislila da neću usvojiti dete iz Vijetnama jer je Medoks iz Kambodže, a te dve zemlje imaju kompleksnu istoriju", rekla je Anđelina jednom misleći na ratne situacije.

Ipak, verovanje u to da će u budućnosti svi biti porodica, odlučila je suprotno. "Proveo je tri i po godine na jednom mestu, u jednoj sobi, bez izbora, bez slobode. Odjednom, stigao je ovde u veoma slobodnu situaciju", rekla je Anđelina nakon što su ga Bred i ona usvojili, dok ga je u intervjuu za "People" u isto vreme nazvala "najglasnijim članom porodice".

Paks se 2014. godine pojavio u 'Maleficent' , a zatim i 2016. godine u 'Kung Fu Pandi 3', filmovima u kojima je njegova majka ostvarila važne uloge. Takođe, učestvovao je u kreiranju Anđelininog ratnog filma 'First They Killed My Father' zajedno s bratom Medoksom.

Ipak, Anđelina je u jednom intervjuu za "BBC Radio" otkrila da njena deca ne žele da nastave stopama svojih roditelja. "Niko od njih ne želi da bude glumac. Zapravo, njih zanima muzika", rekla je Džoli.

Anđelina Džoli vezana je za Paksa Džoli Pita.
Lisa O'Connor / Shutterstock Editorial / Profimedia 

Srednju školu u Los Anđelesu je Paks završio 2021. godine, ali se na zvaničnoj proslavi nije pojavio zbog potencijalne medijske hajke. "On je veoma stidljiv i verovatno nije hteo da od događaja napravi medijski cirkus", rekao je blizak izbor za "The Sun".

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!