Marat Safin (41) bio je jedan od najboljih tenisera svih vremena, a pored titule šampiona, "krasilo" ga je i to što je bio plejboj, menjao devojke, provodio se na žurkama, pa čak i pijan igrao mečeve. Ipak, raskalašni život danas je iza njega, a slavni sportista već duže vreme živi povučeno od sveta, u celibatu, a jedino društvo su mu, većinu vremena, samo mačke.

marat safin više se ne pojavljuje u javnosti.
Niviere David/ABACAPRESS.COM / Abaca Press / Profimedia 

Zapravo, poroci koji su mu obeležilli karijeru zapravo su ga i skinuli sa "trona", a kontroverzni Rus od samog početka odudarao je od svih svojih kolega. Nije krio da je voleo da se zabavlja, nekad napije i noć uoči meča. Ipak mnogi smatraju da je njegov najluđi potez ikada bio u finalu Australian Opena 2002. kada je svoju ložu doveo tri svoje devojke što ga je obeležilo kao najvećeg ženskaroša.

Danas je situacija drugačija, intervjue retko daje, a od kamera i pažnje medija beži kao od krsta. Safin koji u svojoj riznici trofeja ima i dve grend slem titule (Austalijan open i US Open), bio je nekada svetski broj jedan, ali se jedno vreme i uspešno bavio politikom. Pre osam godina je zastupao Dumu na izborima na listi Vladimira Putina, a sledeći mandat koji je izborio, prepustio je drugom političaru. Od tada je prošlo punih 10 godina.

marat safin živi u celibatu.
Óňęčí Čăîđü / TASS / Profimedia 

 Kao i mnogi veliki igrači tvrdi da tenis nikada nije voleo.

- Što se mene tiče... Nikada nisam voleo da igram tenis, nikada nisam uživao, nikada se nisam dobro provodio na terenu. Imao sam pritisak i obaveze, gurali su me da igram. Nisam imao tu strast na terenu. Moja strast je bila da budem fudbaler, a igranje tenisa je bilo protiv moje volje. Moja karijera je, zbog toga, bila čudo", rekao je Safin.

marat safin kaže da nikad nije voleo da igra tenis.
Shutterstock 

Nedavno je u jednom retkom intervju otkrio da nema devojku ni suprugu već duže vreme, kao ni da ne planira nikakvu vezu jer nema potrebu za tim.

marat safin danas živi povučeno.
Instagram 

- Ma ne mogu da izdržim ni nedelju dana. Obožavam svoj život i ne želim da gradim vezu ni sa jednom ženom. Imam potpunu slobodu i želim da radim šta god ja hoću. I ne, nijedna me nije razočarala, jednostavno se ovo dogodilo. Bio sam u jednoj dugačkoj vezi i sada uživam u slobodi. Mir, tišina... To je to!, rekao je Safin.

inače, u prošlosti mnoge dame nisu mogle da odole njegovom šarmu. Zabavljao se 3 godine do 2005. sa milionerkomDarijom Dašom Žukovombivšom suprugom Romana Abramoviča.

Darija Žukova je bivša devojka Marata sAfina.
Shutterstock 

Bio je u romansi sa Anastasijom Osipovom, pevačicom jedne ruske pop grupe, ali ta veza je pukla posle nepunih mesec dana dok je Safin bio na odmoru u Moskvi.

Veoma intrigantna tema je i priča o njegovoj navodnoj ćerki Emi Jakubovski koju je odbio da prizna.

- Nemam ćerku. To ljudi misle, to novine pišu. Ali šta ja mogu… Teško da mogu da im zabranim, ja samo znam da nemam ćerku - ispričao je jednom prilikom Marat.

Slavni teniser se od 2021. potpuno povukao i sa mreža na kojima su se mogle videti fotografije životinja, a poslednji put kada se pojavio u javnosti bilo je 2020. godine, u Monaku. 

Čini se da u život samotnjaka, van kamera veoma prija, i teško da će se situacija promeniti u skorije vreme.

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!