Ljubavna priča Debore Li Furnes i Hju Džekmena sa razlogom je jedna od najlepših na svetu, međutim, iako im danas u odnosu cvetaju ruže, nije tako bilo uvek, ponajviše zbog okrutnih komentara javnosti na račun 13 godina starije glumice. Razlika u godinama mnogima je bila nepojmljiva, a "častili" su je i brojnim nimalo laskavim nadimcima poput "najružnije srećnice"

Zapravo, čini se da su im gotovo svi prognozirali brz kraj kada su objavili da su u vezi, međutim, oni su ih demabntovali svojom ljubavlju. Sledeći udarac bio je kada se saznalo da Debora ne može da ima decu, a umesto saosećaja i ljudskosti, mnogi su je kleli i govorili da je "em ružna, em stara, em je ukrala najboljeg frajera, ali je sad vreme da ga pusti i nađe mlađu koja će mu roditi dete". 

Hju Džekmen i dan danas voli Deboru kao prvog dana.
Independent Photo Agency Srl / Alamy / Alamy / Profimedia 

Samo Debora zna kako se osećala kada je čitala ovakve odvratne komentare, ali Džekmen je nikada nije napustio. Naprotiv. I dan-danas ističe da je ona najlepša žena u njegovom životu, te da je zahvalan što je uz njega, a mnogi ne znaju kako je zapravo krenula njihova ljubavna bajka. 

Naime, Debora je nedavno u podkastu ''Not an Overnight Success'' Gusa Vorlanda otkrila da je živela u Holivudu kad joj je vidovnjakinja rekla da bi se trebalo da se vrati u Australiju. Slavna glumica se potom vratila u svoju domovinu, a onda uz Hjua dobila ulogu u TV mini seriji ''Correlli''.

Debora Li Furnes otkrila je kako je upoznala Hjua.
MEGA / The Mega Agency / Profimedia 

''Puno sam putovala između Australije i Holivuda. Bilo mi je dosta Holivuda i onda sam srela vidovnjakinju koja mi je rekla: ''Moraš se vratiti u Australiju"", rekla je Debora.

''I tako, vratila sam se i bukvalno se obistinilo sve što je vidovnjakinja rekla. Dobila sam ulogu u seriju ''Corelli'' i Hju je bio moj kolega.''

Otkrila je da se među njima odmah javila hemija. "Nisam ga poznavala, ali imali smo neverovatnu povezanost... A ostalo je sve istorija''. Podsetimo, serija "Correlli" koja je snimana 1995. godine, bila je glumcu prvo veliko ostvarenje. 

"Moj prvi posao nakon što sam završio školu glume — to je bio masivan proboj za mene. Bio sam zaista uplašen", rekao je Džekman svojevremeno.

"Deb je bila velika zvezda. Mene su pokupili, a Deb je sedela na prednjem sedištu auta. Nikada neću zaboraviti. Skinula je pojas i okrenula se, ispružila ruku i skinula naočare za sunce i rekla: "Zdravo, ja sam Debora-Li Furns, drago mi je".

"Sećam se da sam pomislio - sviđa mi se ova devojka", ispričao je glumac. Džekmen je ispričao i da su svi na setu bili zabljubljeni u Deb, ali je on bio jedini srećnik koji je uspeo da je izvede na dejt.

"Znao sam veoma rano, mnogo pre nego što je Deb znala da je ona žena mog života", započeo je glumac. "Čak i kada je pokušala da raskine sa mnom. Srećom, uspeo sam da je odgovorim od toga. Ja sam veoma neodlučna osoba, ali za to sam bio siguran. Deb to zna. Na prste jedne ruke mogu da nabrojim koliko puta sam bio siguran za nešto, a to je bilo jedna od tih situacija", pojasnio je Hju.

Hju Džekmen nije krio emocije prema Debori.
Instagram 

Fernesova je kasnije izjavila da u to vreme jednostavno nije želela da se druži ni sa kim - posebno sa glumcem. Njen jedini plan je bio da se stacionira u Australiji, i donela je odluku da ne želi da se zabavlja ni sa kim ko je mlađi od 30 godina. Međutim, ipak je pala na Hjuov šarm.

"On je bukvalno odrasla osoba u vezi. Ja sam ta koja je kao dete", ispričala je Debora. Inače, glumac je najpre pokušao da potisne osećanja, te je izbegavao i da priča sa Deborom, ali to nije bilo moguće.

"Deb i ja smo već bili najbolji prijatelji, ali pre nego što sam se osvestio shvatio sam da sam zaljubljen u nju. To je ono što ne bi trebalo da vam se desi. Baš je sramotno i neprofesionalno", pojasnio je Džekmen i dodao da mu je onda pala na pamet ideja da organizuje večeru za sve.

"Pozvao sam 20 ljudi", priseća se glumac. "Prišla je i rekao sam: 'Deb, pomozi mi sa desertom.' Moj tata je bio odličan kuvar i naučio me je kako da pravim palačinke. Dobar je trenutak za pravljenje palačinki."

Fernesova ga je onda prva pitala šta se dešava sa njim, zašto nije razgovarao sa njom nedelju dana.

"Rekao sam, 'Zaljubio sam se u tebe. Preboleću to, izvini'", podelio je Džekman. "Ona kaže, 'Oh? Ali i ja sam se zaljubila u tebe.' Nikada u milion godina nisam pomislio bi mi uzvratila na osećanja", podelio je Džekmen priču. Njihova romansa postala je najgore čuvana tajna na snimanju i 11 meseci kasnije venčali su se 11. aprila 1996.

Fernsova je imala 40 godina kada su rekli subodnosno "da", i odmah su počeli da rade na deci, međutim, usledile su godine i godine frustracije jer decu koju je toliko želeo nisu mogli da dobiju. Nakon nebrojenih pokušaja i pobačaja, koji su najgore pali Debori, odustali su i od veštačke oplodnje i odlučili da usvoje decu.

Sina Oskara usvojili su 2000, a ćerku Avu 2005. godine. Oba deteta su drugačije rase što je slavni par zahtevao na početku procesa.

"Oskar je pomalo od svega — Afroamerikanac, belac, Havajac i čiroki", rekao je Džekmen za New Idea davne 2007. godine. "Konkretno smo tražili dete koje je mešavina rasa jer je bilo više potrebe. Ljudi će čekati 18 meseci da usvoje malu plavokosu devojčicu; u međuvremenu, bi-rasna deca su odbijena. Isto je važilo i za Avu, ona je pola Meksikanka, pola Nemica."

Debora li Furnes nije mogla da ima decu.
Carlos Costas / Pacific coast news / Profimedia 

"Pre svega sam želeo jednog dana svojoj deci da kažem da nije bitno koje ste seksualne orijentacije, nije važno kojim poslom se bavite, nije važno da li vam je kosa ravna ili kovrdžava, da li ste visoki ili niski, muškarac ili žena, koje ste rase. Ono što vas definiše kao ljudsko biće je ono što je ispod svega toga", objasnio je glumac i istakao da decu ne gleda kao usvojenu. "To su moja deca. Kakve veze ima što im nisam biološki roditelj", rekao je.

Par je inače u aprilu proslavio 26. godišnjicu braka, a Hju je emotivnom porukom ceo događaj podelio sa fanovima na Instagramu.

"Danas slavim 26 godina braka sa svojom izuzetnom suprugom. Svaki dan je ispunjen sa toliko smeha, radosti i ljubavi. Deb, osvetljavaš mi život. Volim te celim svojim srcem", napisao je glumac, a više fotografija zaljubljenog para pogledajte u galeriji:

Instagram Hju Džekmen sa uskoro bivšom suprugom

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!