Hju Džekmen i Debora Li sa razlogom važe za jedan od najskladnijih parova Holivuda. Zapravo, to na koji način i kako slavni holivudski šmeker pokazuje naklonost svojoj 13 godina starijoj supruzi trebalo bi da bude za nauk mnogim muškarcima.

I dan-danas je voli istim žarom kao prvog dana, i otvoreno priznaje koliko ga je promenila na bolje, te da ne bi bio to što je danas da nije bilo upravo nje. Tokom svih ovih godina, pratile su ih grozne priče, ponajviše zbog izgleda, gde su za glumca i njegovu suprugu često govorili da izgledaju poput majke i sina, a Debori su nadenuli i nadimak "najružnije srećnice".

Suprugu Hjua Džekmena zovu najružnijom srećnicom.
MEGA / The Mega Agency / Profimedia 

Hju koji važi za jednog od najvećih šmekera Holivuda po mišljenju pojedinih osoba treba da pored sebe ima neku izoperisanu i po mogućstvu mlađu lepoticu, iako sumnjamo da bi i tada svi bili srećni.

Ipak, glumac se ne obazire na loše priče, posvećen je muž i otac, a zanimljivo je da je njihova ljubavna priča počela sasvim slučajno - kada su se družili na snimanju serije "Correlli" davne 1995. Džekmen je igrao mentalno nestabilnog zatvorenika koji je doživeo traumu prilikom transporta u zatvor, a Debora psihološkinju koja pokušava da mu vrati pamćenje.

"Moj prvi posao nakon što sam završio školu glume — to je bio masivan proboj za mene. Bio sam zaista uplašen", rekao je Džekman svojevremeno.

"Deb je bila velika zvezda. Mene su pokupili, a Deb je sedela na prednjem sedištu auta. Nikada neću zaboraviti. Skinula je pojas i okrenula se, ispružila ruku i skinula naočare za sunce i rekla: "Zdravo, ja sam Debora-Li Furns, drago mi je".

"Sećam se da sam pomislio - sviđa mi se ova devojka", ispričao je glumac.

Džekmen je ispričao i da su svi na setu bili zabljubljeni u Deb, ali je on bio jedini srećnik koji je uspeo da je izvede na dejt.

"Znao sam veoma rano, mnogo pre nego što je Deb znala da je ona žena mog života", započeo je glumac. "Čak i kada je pokušala da raskine sa mnom. Srećom, uspeo sam da je odgovorim od toga. Ja sam veoma neodlučna osoba, ali za to sam bio siguran. Deb to zna. Na prste jedne ruke mogu da nabrojim koliko puta sam bio siguran za nešto, a to je bilo jedna od tih situacija", pojasnio je Hju.

Hju džekmen zaljubio se u svoju suprugu na snimanju serije.
Instagram 

Fernesova je kasnije izjavila da u to vreme jednostavno nije želela da se druži ni sa kim - posebno sa glumcem. Imala je plan da se vrati u Australiju, i donela je odluku da ne želi da se zabavlja ni sa kim ko je mlađi od 30 godina. Međutim, ipak je pala na Hjuov šarm.

"On je bukvalno odrasla osoba u vezi. Ja sam ta koja je kao dete", ispričala je Debora. Inače, glumac je najpre pokušao da potisne osećanja, te je izbegavao i da priča sa Deborom, ali to nije bilo moguće.

"Deb i ja smo već bili najbolji prijatelji, ali pre nego što sam se osvestio shvatio sam da sam zaljubljen u nju. To je ono što ne bi trebalo da vam se desi. Baš je sramotno i neprofesionalno", pojasnio je Džekmen i dodao da mu je onda pala na pamet ideja da organizuje večeru za sve.

"Pozvao sam 20 ljudi", priseća se glumac. "Prišla je i rekao sam: 'Deb, pomozi mi sa desertom.' Moj tata je bio odličan kuvar i naučio me je kako da pravim palačinke. Dobar je trenutak za pravljenje palačinki."

Fernesova ga je onda prva pitala šta se dešava sa njim, zašto nije razgovarao sa njom nedelju dana.

Hju Džekmen i dan dana sje zaljubljen u svoju suprugu koju prozivaju zbog izgleda.
KIPO, GUGR / Backgrid Australia / Profimedia 

"Rekao sam, 'Zaljubio sam se u tebe. Preboleću to, izvini'", podelio je Džekman. "Ona kaže, 'Oh? Ali i ja sam se zaljubila u tebe.' Nikada u milion godina nisam pomislio bi mi uzvratila na osećanja", podelio je Džekmen priču.

Njihova romansa postala je najgore čuvana tajna na snimanju i 11 meseci kasnije venčali su se 11. aprila 1996.

Fernsova je imala 40 godina kada su rekli subodnosno "da", i odmah su počeli da rade na deci, međutim, usledile su godine i godine frustracije jer decu koju je toliko želeo nisu mogli da dobiju. Nakon nebrojenih pokušaja i pobačaja, koji su najgore pali Debori, odustali su i od veštačke oplodnje i odlučili da usvoje decu.

Sina Oskara usvojili su 2000, a ćerku Avu 2005. godine. Oba deteta su drugačije rase što je slavni par zahtevao na početku procesa.

"Oskar je pomalo od svega — Afroamerikanac, belac, Havajac i čiroki", rekao je Džekmen za New Idea davne 2007. godine. "Konkretno smo tražili dete koje je mešavina rasa jer je bilo više potrebe. Ljudi će čekati 18 meseci da usvoje malu plavokosu devojčicu; u međuvremenu, bi-rasna deca su odbijena. Isto je važilo i za Avu, ona je pola Meksikanka, pola Nemica."

"Pre svega sam želeo jednog dana svojoj deci da kažem da nije bitno koje ste seksualne orijentacije, nije važno kojim poslom se bavite, nije važno da li vam je kosa ravna ili kovrdžava, da li ste visoki ili niski, muškarac ili žena, koje ste rase. Ono što vas definiše kao ljudsko biće je ono što je ispod svega toga", objasnio je glumac i istakao da decu ne gleda kao usvojenu. "To su moja deca. Kekva veze ima što im nisam biološki roditelj", rekao je.

Debora Li Furnes nije mogla da ima decu sa Hjuom Džekmenom.
Carlos Costas / Pacific coast news / Profimedia 

Inače, glumca je neko vrme tukao glas i da je gej, što je veoma povređivalo Deboru kojoj je već dosta toga stavljeno na teret, a to se najviše razbuktalo u vreme kada je igrao ulogu homoseksualnog kantautora Pitera Alena u ostvarenju "Dečak iz Oza" na Brodveju 2003. godine.

Njegovu supruga je jednom prilikom ove spekulacije objasnila kao etiketiranje poznatih ličnosti bez razloga, te je dodala da i da je to istina, Hju nikada ne bi morao da se krije.

"Hju da je gej, mogao bi da bude gej. Ne bi morao da se krije u ormanu, a izašao bi sa Bredom Pitom, ili s kim već. Nije da je Bred gej, ali znate šta govorim!", izjavila je pre nekoliko dana gostujući u jednom podkastu.

"To je jednostavno pogrešno. To je kao da neko kaže Eltonu Džonu: "On je strejt." Sigurna sam da bi bio ljut. Pa šta! O čemu mi ovde raspravljamo… Da li je vegetarijanac… Da li je gej?", revoltirano je govorilo jednom ranijom prilikom Debora Li i istakla da je veoma srećna u braku sa glumcem.

Hjua Džekmena branila je njegova supruga od ptpužbi da je gej.
BrosNYC / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia 

Par je inače u aprilu proslavio 26. godišnjicu braka, a Hju je emotivnom porukom ceo događaj podelio sa fanovima na Instagramu.

"Danas slavim 26 godina braka sa svojom izuzetnom suprugom. Svaki dan je ispunjen sa toliko smeha, radosti i ljubavi. Deb, osvetljavaš mi život. Volim te celim svojim srcem", napisao je glumac, a više fotografija zaljubljenog para pogledajte u galeriji:

Instagram Hju Džekmen sa uskoro bivšom suprugom

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!