Tih devedesetih, slavna glumica Ema Tomson i njen suprug, takođe glumac, Kenet Brana bili su jedan od it parova Holivuda. Njihova ljubav bila je predmet žudnje miliona, a svako pojavljivanje u javnosti izazivalo bi oduševljenje i divljenje. Mnogi su njihovu ljubav nazivali i istinskom, te ne čudi što je vest da se razvode stigla kao grom iz vedra neba.

Iako isprva o razlozima razlaza nisu želeli da pričaju, kasnije su isticali da su im rasporedi pretrpani, da bi se potom veoma brzo saznalo da posredi njegova afera i to sa njihovom koleginicom Helenom Bonam Karter.

Ema i Kenet upoznali su se 1987. na snimanju serije "Fortunes of War", a dve godine kasnije bili su u braku. Međutim, bračna idila narušena je 6 godina kasnije kada je glumac uplovio u strastvenu vezu sa koleginicom sa kojom je radio na filmu "Frankenstein".

Njih dvoje su se upoznali još 1988. na jednom čitanju poezije, a ponovo su se susreli 1993. kad je ona igrala njegovu sestru u drami "Howards End". Helena je pak kasnije insistirala da s njim nikad nije razgovarala pre snimanja "Frankensteina". Nakon njegovog razvoda, njih dvoje su javno obelodanili vezu, ali javnost im nije bila naklonjena. Nju su, očekivano, nazivali "glavnim krivcem koji je razdvojio zlatni par".

"Jako me frustriralo jer sam znala istinu. Bilo je bolno i zvali su me pogrdnim imenima, ali to je deo cene koju plaćamo jer smo javne ličnosti", ispričala je Helena u intervjuu iz 2002.

Sa druge strane, iako je isprva bila jako povređena, i skrhana učinjenim, Ema Tomson je kasnije priznala da "ljubavnici svog supruga više ništa ne zamera". 

"To je prošlost. Ne možeš pamtiti tako nešto, nema smisla, ja nisam imala energije za to. Helena i ja smo se pomirile pre mnogo godina", rekla je.

Na njihov se odnos osvrnula i u nedavnom intervjuu za The New Yorker govoreći o filmu ‘Sense and Sensebility’ za koji je dobila Oskara. U vreme kad je snimala film, ona i Kenet su već doneli odluku o razvodu, ali je još nisu pustili u javnost.

"Bila sam potpuno slepa na činjenicu da je imao afere s drugim ženama na setu. Naučila sam kako je lako biti zaslepljen svojom željom da sam sebe zavaraš", rekla je i otkrila da je tada bila u teškom psihičkom stanju.

"Bila sam poluživa. Izgubila sam pojam o tome da sam osoba koju se može voleti i koja je vredna", priznala je. Međutim, sudbina je za nju imala druge planove, jer se upravo na tom snimanju zbližila sa kolegom Gregom Vajsom koji je "pokupio komadiće i uspeo da ih sastavi". Međutim, tada se između njih ništa nije dogodilo, jer je Greg izlazio sa Kejt Vinslet. 

"Pre nego što je dobio ulogu, prijatelj mu je rekao da će naći partnerku na setu. Pretpostavio je da to ne mogu biti ja jer sam udata i starija od njega, pa je mislio da bi to mogla biti Kejt", rekla je Ema tokom nastupa u emisiji Grejema Nortona 2020.

"Izveo ju je, ali je bilo jasno da tu nema ničega jer je video da joj je dosadno. Pitao se ko bi to mogao biti. Desile su se stvari koje verovatno nisu trebale da se dese, a u maju smo proslavili 27 godina braka", dodala je ona. 

Ema i Greg su zajedno od 1995, a venčali su se osam godina kasnije i imaju dvoje dece - ćerku Gaiju koju su dobili uz pomoć vantelesne oplodnje i usvojenog sina Tindiebvua.

Kada je reč o Kenetu i Heleni, oni su u vezi ostali 5 godina. Nakon raskida ona se udala za reditelja Tima Bartona sa kojim je bila u braku do 2014. godine i sa kojim je dobila dvoje dece, dok se Kenet 2003. oženio rediteljkom Lindzi Brunok

Inače, zanimljivo je da su svi iz ljubavnog trougla snimali zajedno filmove o Hariju Poteru. Ema je igrala profesorku Sybill Trelawney, Kenet profesora Gilderoyja Lockharta, a Helena Bonham Carter briljirala je u ulozi Bellatrix Lestrange.

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!