Serija "Kruna" izazvala je puno kontroverzi u javnosti zbog niza detalja o odnosima u britanskoj kraljevskoj porodici, a često je, naravno, u fokusu i 74-godišnji brak kraljice Elizabete II. i princa Filipa.

Tesa Danlop, koja je napisala biografiju "Elizabeta i Philip: Priča o mladoj ljubavi, braku i monarhiji", kaže da je očito "kraljevski par imao podnošljiv brak pun ljubavi". Smatra da je kraljica popuštala princu oko njegovih prijateljstava sa ženama jer je "bila svesna da kao njen suprug celo vreme mora hodati po žici".

Upravo će serija "Kruna" u 5. sezoni koja stiže danas na Netflix, prikazati Filipov blizak odnos s Peni Knečhbul. Simljene su intimne scene između glumaca koji tumače princa i grofice Mountbatten od Burme koja je bila mlađa 32 godine od pokojnog vojvode od Edinburgha.

Peni je bila jako bliska s Filipom, a kraljičin bivši bivši sekretar Diki Arbiter izjavio je da je to što su producenti odlučili da prikažu da su imali aferu 'okrutno smeće', pogotovo dva meseca nakon Elizabetine smrti.

"Zaključak je da nije bio seksualno veran - to je ono što su ljudi zaključili. Ali bio on veran ili ne, kraljica i on očito su imali dugotrajan brak pun ljubavi i partnerstvo na koje se ona oslanjala i on. Zavisili su jedno o drugome', rekla je Danlop u emisiji "Palace Confidential".

Istakla je da je poznato da ugledni aristokratski parovi tog vremena nisu uvek bili striktno verni jedno drugome.

"Monogamija nije imala veliku vrednost kao što je to slučaj u današnjem svetu", ispričala je ona.

Inače, Filip je nazivao Peni "drugom najvažnijom ženom u svom životu" i bili su prijatelji decenijama, te ih je zbližila njihova ljubav prema vožnji kočijama. Princ je bio velika podrška grofici kada je njena petogodišnja ćerka Leonora preminula od karcinoma bubrega.

kraljica elizabete znala je za prinčeve afere
Aaron Chown / AFP / Profimedia 

Peni je često posećivala princa na njegovom imanju u Norfolku gde je provodio većinu svog vremena nakon što se povukao iz javnog života u avgustu 2017. 

Imala je toliko dobar i blizak odnos s princem i kraljicom da nije bila izostavljena ni sa jednog spiska zvanica za svečana događanja. Bila je prisutna i na Elizabetinoj sahrani 19. septembra.


Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!