Britanska javnost ostala je u šoku nakon što se saznalo za poslednji potez kraljice supruge Kamile Parker. Kako prenose tamnošnji mediji, Elizabeta se još nije ni "ohladila u grobu", a nekadašnja Čarlsova ljubavnica već je odlučila da uvede određene promene i prekine tradiciju staru vekovima.

Ona je odlučila da ukine jednu od kraljičinih omiljenih tradicija, "Dvorske dame". Nagađa se kako bi se Kamila mogla rešiti dvorskih dama u znak podrške suprugu, kralju Čarlsu III, koji navodno planira smanjiti troškove monarhije.

kamila je odlučila da ukine jednu od kraljičinih omiljenih tradicija, "Dvorske dame"
Rob Welham / Camerapress / Profimedia 

Kraljica Elizabeta II je tokom svoje vladavine uvek imala skup dvorskih dama koje su joj pomagale u svemu. Umele su da sakupljaju cveće na događajima, rešavale administrativne poslove, čak su joj pomagale i oko oblačenja.

kraljica Elizabeta obožavala je svoje dvorske dame.
i-Images / Eyevine / Profimedia 

Imala ih je samo četiri pre svoje smrti, a zovu se Meri Morison, Lejsi Elizabet Liming, Suzan Rodes i Lejdi Suzan Husej. Te žene dolaze iz bogatih porodica i nisu plaćene za svoje dužnosti.

Kamila i princeza Kejt Midlton, mogle su imati svoje dvorske dame odmah nakon udaje za kraljevsku porodicu, ali nijedna nije želela to. Sada kada je Kamila kraljica, izvori kažu da će najverovatnije ukinuti tu tradicije. Do promena će doći zbog smrti monarha sa najdužim stažom, jer se očekuje da će sada sve njene dama otići u penziju.

Kamila Parker nije želela da nakon udaje za Čarlsa dobije dvorske dame.
Shutterstock 

Međutim, ističe se još jedan razlog zbog kojeg Kamila planira da prekine tradiciju. Naime, priča se da je Čarls postao veoma paranoičan od kako je preuzeo krunu, te da ne želi da niko vam Kamile zna za njihove planove. Bilo kako bilo, čini se da Britanci nisu bili spremni za ovako nagli presek i to tako malo nakon kraljičine smrti.

priča se da je Čarls postao veoma paranoičan od kako je preuzeo krunu, te da ne želi da niko vam Kamile zna za njihove planove
ROTA / Camerapress / Profimedia 

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!