Dejvid Geta proslavio je 55. rođendan, i slobodno se može reći da je danas ostvario sve ono o čemu je nekada mogao samo da mašta. Iznedrio je bezbroj hitova, radio sa najvećim zvezdama, i postao sinonim za dobre žurke i sjajan provod. 

Ipak, njegov život nije bio oduvek takav, a u prošlosti je morao mnogo da radi ne bi li se istakao u moru drugih umetnika koji su želeli isto što i on - da budu svetski poznati. 

Geta je rođen 7. novembra 1967. godine u Parizu, gde je i odrastao kraj oca Patrika, poznatog ugostitelja marokansko-jevrejskog porekla i majke Suzan, domaćice. Muzika je oduvek bila njegova najveća ljubav, pa ne čudi što je sve u životu povinovao zarad toga.

Zahvaljujući činjenici da mu je koeficijent inteligencije izrazito visok, uspevao je da u školi bude među najboljim učenicima, iako skoro nikada nije učio i radio domaće zadatke. Ovo i nije mnogo uzbuđivalo njegove roditelje koji u početku nisu verovali u sinovljev hobi, sve dok su mu ocene u školi bile dobre.

Dejvid Geta bio je veoma intelignentno dete.
LYDIE/OH / Sipa Press / Profimedia 

Međutim, vremenom su shvatili da je njihov naslednik nadaren mladić koji će napraviti čudo, a ubrzo se pokazalo da su bili u pravu što su nakon dugotrajnog protivljenja ohrabrivali njegove ambicije.

- Roditelji su bili užasnuti svim mojim idejama, a u početku nisu verovali da ću ikad uspeti da hobi pretvorim u profitabilan posao. Nemam muzičko obrazovanje i to je, verovatno, dobro za mene jer kombinujem stilove, što se školovani muzičari nikada ne bi usudili. Ako pomislim da bi nešto moglo dobro da ispadne, jednostavno probam i takvom metodom dolazim do rezultata koji mi se sviđaju – objasnio je Geta koji se oduševio haus muzikom 1988. godine kada je tokom boravka u Londonu video nastup DJ-a Danija Ramplinga u klubu Shoom.

- Nikad do tada nisam vidio ništa slično. Pao sam u ne­­svest od oduševljenja kad sam vidio šta se događa. Sutradan sam svu ušteđevinu potrošio na ploče i vratio se kući s ogromnom že­­ljom da pravim takve partyje u Parizu – ispričao je di-džej za ugledni francuski nedeljnik Le Monde.

Geta je prve angažmane dobijao u gej klubovima, tadašnjim žarištima haus muzike. Na jednom od tih partyja pre dvadeset godina upoznao je četiri godine stariju Katarinu Lob, Fran­cuskinju kamerunskih korena s kojom se i venčao 1992. godine.

Dejvid Geta upoznao je suprugu u jednom gej klubu.
BENAROCH / Sipa Press / Profimedia 

- Celu noć nisam mogao da odvojim pogled od Keti i te večeri sam puštao muziku samo za nju. Nikada pre nisam video da neko može tako strastveno da pleše. Na kraju, kada sam završio nastup, rekao sam joj da s njom želim da provedem ostatak života jer je najdivnija žena koju sam upoznao. Njena odluka da bude sa mnom bila je hrabra. Keti je tada bila konobarica, a ja di-džej bez novca. Bez supruge, koja mi je i danas najbliža suradnica, o ovakvoj karijeri mogao bih samo da sa­­njam. Ona je moja desna ruka i najveća podrška – objasnio je Dejvid.

Novopečeni ljubavnici za život su zarađivali tako što su organizovali programe u nekoliko pariskih klubova, a prvi veći uspeh došao je nakon što su osmislili žurke F... Me I’m Famous, koje su se održavale na Ibici.

- Za haus scenu bili su zaduženi britanski promoteri, tako da mi kao Francuzi nismo imali šanse. Morali smo da smislimo nešto originalno, a potrudili smo se da takav bude naziv. Sve je počelo kao dosetka, ali je upalilo i svi su pričali samo o tome. Kad sam počinjao kao DJ, niko od mojih ko­­le­ga nije radio ovaj posao zbog novca i slave, toga jednostavno nije bilo, pa niko o tome nije ni razmišljao. Naš jedini pokretač bila je zabava i strast prema muzici. Danas su di-džejevi jednako popularni kao fudbaleri ili top-modeli i kao da svi klinci sa­­njaju da to postanu jednog dana. Moje ime nikome nije bilo po­­znato ni kad sam već nastupao u najvećim pariskim klubovima, a i danas kad čuju za mene, skoro da i niko ne zna kako izgledam. Još mogu da se pridružim plesačima na podijumu, a da me niko ne prepozna. To je baš cool – iskren je slavni haus DJ koji ističe da je najveći podsticaj u njegovom životu svakako supruga, ali objašnjava da je i ona veoma ostvarena u svom poslu.

Dejvid Geta je sa suprugom otpočeo biznis.
FRANCOIS GUILLOT / AFP / Profimedia 

- Moja supruga Keti i njena firma su broj jedan kada je reč o PR kompanijama u Francuskoj. Promovisali smo klubove i imali veoma uspešan celebrity klub Libon Tuš. Imao je dva nivoa, jedan je bio poput svima dostupne diskoteke, a drugi sprat bio je samo za slavne osobe. Keti je tako vremenom postala veoma uspešna, poznata i zaista luda od te novostečene slave, pa sam u nekom trenutku pomislio da je njeno ponašanje i više nego smešno – rekao je svojevremeno Geta ekskluzivno za magazin Story. Inače, on je još kao petnaestogodišnjak pokazao da ima dara za dobar posao. U tom periodu je u podrumu svoje porodične kuće organizovao zabave za ekipu iz škole, a ulaz je na­­pla­­ćivao jedan franak. 

Dejvid Geta duguje uspeh supruzi.
Shutterstock 

- Ništa se u mom odnosu prema muzici nije promenilo otkako sam pre skoro četvrtinu veka prvi put stao za miks pult. Svoj posao radim s jednakom stra­šću kao i kad mi je bilo sedamnaest godina. Jedino što sam sa popularnošću i slavom dobio novac, pa su produkcijski uslovi u kojima radim mnogo bolji, saradnici su vrhunski, a na zabavama sam u mogućnosti da posetiocima ponudim savršen zvuk. Ipak, ljubav i energija koju dobijam i dajem publici i dalje su mi na prvom mestu – ispričao je Geta koji je tokom devedesetih objavio nekoliko uspešnih singlova.

Dejvid Geta postao je zvezda krajem devedesetih.
RACHID BELLAK / ANGELI / Bestimage / Profimedia 

Prvi album Just a Little More Love, s kojeg je osim naslovne numere veliki hit postala i pesma Love Don’t Let Me Go. Potom, nakon velikog uspeha objavio je i drugi album Guetta Blaster, a megahit je postala numera The World is Mine. Treći CD Pop Live izdao je 2007. godine, a album One Love koji je objavljen 2009. doneo mu je status malog božanstva elektronske muzike.

Ipak, utočište i podršku za sve poduhvate i poslovne pobede pronalazi u porodici, a najveću snagu daju mu sin Tim Elvis i ćerka Endži.

- Sin je dobio ime po Elvisu Prisliju, omiljenom pevaču moje supruge, a Endži po istoimenoj baladi grupe The Rolling Stones. Inače, u našem domu imamo singlicu s tom numerom koju nam je Mig Džeger lično potpisao– s osmehom je istakao Dejvid koji je o svojoj porodici do tada uvek pričao u superlativu.

A onda je, kao grom iz vedra neba stigla vest da se slavni DJ razveo i to zbog duplo mlađe lepotice Džesike Ledon 2014. godine. Par je službeno objavio da su u vezi 2015. godine, iako se šuškalo da mu je Ledon bila ljubavnica. 

Džesika Ledon navodno je bila ljubavnica Geti.
Can Nguyen / Capital pictures / Profimedia 

O Džesikinom životu ne zna se mnogo, osim da je na prvom mestu manekenka, a potom i glumica, iako je do sada imala samo manje uloge. Sa Kube se preselila u Los Anđeles, a široj javnosti postala je poznata upravo zahvaljujući vezi sa Getom.

MEGA / The Mega Agency / Profimedia, DAME / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia Dejvid Geta ljubi 24 godine mlađu devojku

Oni su od samog starta bili praktično nerazdvojni, a mnogi su i komentarisali da je uticala na di-džeja koji u poslednjih par godina deluje dosta mlađe, redovan je u teretani i živi daleko zdraviji život.

Dejvid Geta promenio je izgled zbog Džesike ledon.
MEGA / The Mega Agency / Profimedia 

Paparaci su ih često fotografisali na plažama Majamija, a na fotografijama oni su uvek bili zagrljeni ili su uživali u strasnim dodirima i poljupcima. Međutim, nedavno se pojavila vest da je Geta ostavio sada već 30-godišnju lepoticu. Nažalost, presudile su im poslovne obaveze, a ponajviše to da je Geta tokom leta živeo na Ibici, dok je manekenka ostajala u Americi.

Dejvid Geta se nije odvajao od Džesike ledon.
ThePhotOne / BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia 

- Imaju dugu zajedničku prošlost. Mislili su da su stvoreni jedno za drugo, ali nije uspelo - rekao je izvor. Džesika i Geta nisu se pojavljivali zajedno u javnosti nakon dodele Gremi nagrada u aprilu. Glumica je u avgustu ove godine objavljivala fotografije iz noćnog provoda sa prijateljima, što je moglo da nasluti razlaz njih dvoje. Ona je tada napisala: "Ulazimo u novu eru, bez pardona i mnogo uverenja".

Ipak, čini se da ni jedna, ni druga strana nisu dugo tugovali. Ledon se posvetila poslu, i prijateljima, dok Geta žari i pali novim hitom sa Bebe Reksom koji je tek sada doživeo ogromnu popularnost, zahvaljujući društvenoj mreži TikTok, iako je deo snimljen još pre nekoliko godina. A onda, kada se niko nije nadao, par se pomirio i čini se da u svojoj obnovljenoj ljubavi uživaju kao nikada do sada.

Dejvid Geta se pomirio sa devojkom.
Pichichipixx / SplashNews.com / Splash / Profimedia 

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!