Poslednjih dana, proslavljeno ime košarke, NBA zvezda Dvejn Vejd našao se u centru ogromnog skandala, nakon što ga je bivša supruga Savon Funčes Vejd optužila da je naterao njihovog 15-godišnjeg sina da promeni polsamo zbog publiciteta i novca. Zapravo, priče o promeni pola Vejdovog sina kruže već nekoliko godina, a sve je počelo kada je Dvejn gostovao u emisiji Elen Deženeris i otvoreno pričao o tome kako njegov sin Zajen želi da postane žensko i insistira da ga zovu Zaja. 

Zaju je otac podržao, kao i njegova druga supruga, glumica Gabrijel Junion, međutim, to se nimalo nije dopalo njegovoj bivšoj supruzi koja je poslednjih dana izašla u javnost sa više nego šokantnim tvrdnjama. 

Dvejn Vejd i njegova supruga Gabrijel Junion podržavaju transrodnu ćerku.
John Salangsang / Shutterstock Editorial / Profimedia 

"Zabrinuta sam da Vejd možda vrši pritisak na naše dete da promeni pol, kako bi iskoristio finansijke mogućnosti koje dobija od kompanija", piše u sudskim dokumentima do kojih je došao "Page Six", a koji se nalaze u okviru tužbe bivše gospođe Vejd koju je ona podnela dve godine nakon što se Zaja deklarisala kao trans.

Savon Funčes Vejd optužila je bivšeg da koristi njihovu ćerku zarad publiciteta.
Byron Purvis / ADMedia / Profimedia 

"(Vejd) mi je rekao da namerava da naše dete učini veoma poznatim zbog priče oko imena i pola, a takođe me je obavestio da će biti odobrenja/ugovora u vezi sa tim", navodi se dalje, Savon tvrdi da su brojne kompanije već zainteresovane, te da je jedna od njih i Dizni.

Vejdova bivša supruga takođe navodi u prigovoru da će zbog toga što je Zajina tranzicija bila veoma ispraćena medijski "verovatno biti medijskog pritiska na maloletno dete".

Ona traži da Zaja sama donese ovu odluku kada za dve i po godine bude "punoletna". Sa ovim stavovima složile su se i Vejdove kolege, kao i šira javnost, koja smatra da NBA zvezda suviše provlači ćerku po medijima, te da ne gleda i na one ružnije strane koje su neminovnost. Međutim, Vejd je na sve to istakao da nije iznenađen pokušajem svoje bivše da se bori protiv Zajinog identiteta, ali i da provlači njegovo ime kroz blato.

"Razočaran sam time što neprestano pronalazi načine da stavi fokus na sebe i svoje potrebe, bez obzira na decu. Dao sam joj šansu da komunicira sa Zajinim učiteljima, doktorima i terapeutima tokom godina, pa i da upozna njene prijatelje, kako bi razumela potrebe svog deteta. Ona to ne želi da učini", kaže proslavljeni 40-godišnjak, nazivajući Savon "odsutnim roditeljem".

Dvejn Vejd podržava svoju transrodnu ćerku Zaju Vejd
Instagram 

"Tvrdi da je dobra hrišćanska majka, ali nije prisustvovala nijednom recitalu, maturi, školskom plesu, treningu, roditeljskom", dodao je.

Vejd je istakao da on i njegova sadašnja supruga Gabrijel Junion nikada neće "prisiliti Zaju niti bilo koje od njihove dece da urade bilo šta proitv svoje volje, a najmanje da im nameću identitet".

"Očigledno je nekome ponestalo nekretnina", zaključio je i rekao da su njihovi advokati na vezi.

Ostaje da vidimo da li će i kakav epilog dobiti ova priča. Inače, Zaja se ne samo deklariše kao žensko, već tako i izgleda, a strastveni je zaljubljenik u modu, pa je veliki trendseter i redovni gost na Nedeljama mode širom sveta, a još njenih fotografija pogledajte u galeriji u nastavku:

Instagram Zaja Vejd je transrodna ćerka slavne NBA zvezde Dvejna Vejda

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!