Biti manekenka ili model na prvu deluje savršeno i mnoge žene smatraju to poslom iz snova. Međutim, moglo bi da vas iznenadi šta sve monda industrija krije od nas i šta sve zahteva od manekenki.

Dijete i vežbanja nisu jedina pravila kojih moraju da se pridržavaju modeli i manekenke kako bi zadovoljile standarde ovog posla. Manekenka Viktorija Kejn otkrila je još stvari koje se odvijaju iza kulisa modelinga i šta sve manekenke moraju da prihvate.

1. Nema odlaska u toalet

Viktorija je otkrila da devojke ne mogu da koriste taoalet čak i ako imaju menstruaciju. Ona i sama priznaje da je nosila isključivo crnu odeću kada je imala ciklus, kako se potencijalne fleke od krvi ne bi videle. Razlog se krije u tome što je velika navala devojaka za kasting i jedanput kada izgubite mesto u redu zbog odlaska u toalet, morate da se vratite skroz na kraj.

menekenke se zbog posla suočavaju sa raznim mukama
rac ral / Mavrixphoto / Profimedia 

2. Muke sa tamponima

Kada je ponovo reč o ženskim problemima, ulošci nikako ne dolaze u obzir zbog mogućeg ocrtavanja na odeći. Viktorija je otrkila da manekenke često idu i bez gaćica i grudnjaka, upravo iz istih razloga. Kako kaže tamponi su dozvoljeni, ali pod određenim pravilima. Končić ne sme nigde da viri, kako se slučajno ne vi video iz veša, te ga manekenke mahom uklanjaju makazama, zbog čega kasnije imaju problem da ga izvade.

3. Ne piju tečnost

Jednom prilikom je i sama Adrijana Lima otkrila kako se priprema za jednu reviju. Ona je devet dana pre snimanja prestala da jede čvrstu hranu i pila je samo proteinske šejkove. Zatim bi 12 sati pred snimanje ili reviju potpuno prestala da unosi bilo koju vrstu tečnosti.

4. Perut

Zbog čestih oblikovanja kose i zahtevnih frizura za potrebe snimanja ili revija, manekenke su daleko više sklonije peruti. Svakodnevno tretiranje kose uz pomoć raznih preparata za stilizovanje, poput lakova, gelova kao i konstantno izlaganje toploti, dovode do njenog oštećenja. Zato manekenke ne peru kosu nekoliko dana kako bi im se teme oporavilo.

5. Lažne obline

Manekenkama i modelima se ženske obline uglavnom dodaju uz pomoć raznih programa i fotošopa, a Viktorija je otkrila da se modelima obično dodaju posebne obloge i kalupi koji daju na većem volumenu grudi, zadnjice i bokova.

Ovo je samo još jedan dokaz da se modna industrija služi raznim trikovima kako bi dobila što bolje fotografije. Zato kada sledeći put vidite neku savršenu manekenku sa blistavom kožom i savršenim oblinama, znajte da nije sve baš tako kao što izgleda na prvi pogled.

Manekenkama i modelima se ženske obline dodaju uz pomoć fotošopa
Album / Album / Profimedia 

Jedu vatu da bi bile site

Nedavno je manekenka Sani Pedersen otvorila je Pandorinu kutiju kada je iznela zastrašujuće činjenice o tome koju žrtvu podnose modeli da bi zadovoljile nametnute standarde lepote.

- Videla sam da se šesnaestogodišnja manekenka gotovo ubila. Jela je pamučne kuglice vate samo da bi preživela, a ostala mršava, navodi Sani.

Vata ostaje u stomaku dovoljno da bi ih činila sitima, ali ovo je samo jedan u nizu po zdravlje opasnih trikova kojima modeli pribegavaju.

- Modeli prolaze kroz pakao da bi ostali mršavi, kaže Sani i priseća se cimerke koja je popila toliko laksativa da je 12 sati provela na WC šolji i vrištala od muke.

Manekenka priča da je toliko bila uplašena kada je videla taj prizor, ali se seća i svog iskustva. Naime, kada je došla u Njujork, pušila je po 20 cigareta dnevno i živela samo na kafama.

- Na mojim kostima nije bilo dovoljno mesa, priznala je ona.

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!