Nije tajna da su mnoge, danas velike zvezde, kao što su Amanda Bajns, Keke Palmer, Ema Roberts, Arijana Grande i mnogi drugi, počeli karijeru upravo na jednoj od najpopularnijih dečijih televizija "Nickelodeon". Njih je otkrio niko drugi do jedan od prvobitnih vlasnika, Den Šnajder, koji je i osmilio serije koje se i dan-danas gledaju, čak i nakon toliko godina.

Međutim, malo ko je mogao i da pomisli da se iza lica čoveka koji sa toliko ljubavi pričao o deci, i ko je pravio inspirativni sadržaj sa fantastičnim porukama, krije predator o čijim se zlostavljanjima dugo ćutalo.

Den Šnajder zlostavljao je devojčice na snimanjima.
Byron Purvis / ADMedia / Profimedia 

Ko zna do kada bi sve ono što je radio ostalo tajna, da neke zvezde nisu odlučile da progovore, a poslednja u nizu je glumica Aleksa Nikolas, zvezda serije "Zoey 101" u kojoj je igrala i mlađa sestra Britni Spirs. 

Ona je u podkastu "Real Pod" otkrila da je Šnajder bio prisutan na svakoj probi kostima, te da je par navrata virio iza zavese dok se presvlačila. 

"Kad god sam imala nove probe kostima Šnajder je uvek morao da bude tu", tvrdi Nikolas. "Hvala Bogu da je tu bila zavesa, ali on je bukvalno sedeo na stolici odmah ispred, pokušavajući da vidi u čemu sam". Takođe, glumica je opisala i odeću koju je morala da nosi u popularnoj seriji, a koja se sastojala od "veoma kratkih suknjica i krpica koje sve otkrivaju", iako je imala samo 12 godina.

Aleksa Nikolas osvrnula se na sve ono što joj je Den Šnajder radio.
TiKTok 

"Bilo je momenata kada bi on sedeo u stolici, a ja bih izlazila i onda morala da se vrtim pred njim i naginjem". Šnajder bi onda pogledao garderoberku i rekao: "Mogu li da dobijem polaroide?"", rekla je Nikolas, misleći na njene fotografije odevene u kostim.

Međutim, ono što je ispričala glumica bilo je ništa u poređenju sa onim što su iznele druge zvezde Nickelodeona. Den Šnajder je potrošio preko 7 miliona dolara da bi zaustavio šuškanja o onome što se stvarno događalo na setovima, ali su priče ipak procurile u javnost.

Tako, kada je 2014. Den dobio nagradu za životno delo, ni Miranda Cosgrouv ni njena koleginica Dženet Mekardi se nisu pojavile na ceremoniji. Iako se Den do tada skrivao iza novca i i moći, priča je krenula nizbrdo nakon što je Dženet Mekardi postavila kriptičan snimak na svoj Vine profil uz reči.

“Hej Den Šnajder, znam da gledaš moj Vine. Da li ti se dopada?”.

Sve to ne bi bilo čudno da nije na sebinosila pokidanu odeću, razmazan karmin i umršenu kosu, da bi na kraju dodala:

“Vidi šta si mi uradio”.

Mnogi su video shvatili kao “cry for help”, odnosno “poziv upomoć” i optužbu za zlostavljanje. Međutim, kako se u to vreme mnogo glumica plašilo da progovori strahujući da će im vrata Holivuda zauvek biti zatvorena, Dženet su ipak verovali kada je reč o Šnajderu.

Sledeća je bila Amanda Bajns, nakon što je imala javni nervni slom, ali ne zbog oca kako se mislilo isprva već zbog onoga što joj je “filmski tata” Den radio.

Inače, i osoblje se često žalilo na njegovo ponašanje i “kratak fitilj”. Neretko ih je verbano zlostavljao, pa čak i gađao predmetima koji bi mu došl pod ruku.

Kako su godine prolazile, a optužbe se gomilale, Nickleoden je rešio da smanji saradnju sa njim, ali ne i da je prekine, a potom su ga nagradili i sa 7 miliona dolara.

Odnos sa sestrom Britni Spirs

Jedna od najglasnijih priča svojevremeno se ticala upravo Džejmi Lin Spirs. Kao što je poznato, ona je bila zvezda popularne serije “Zoey 101”, a brojni izvori kažu da ju je producent targetirao u samom startu.

Serija je prekinuta kada je Džejmi imala 16 i ostala u drugom stanju, a čak se govorilo da je dete Šnajderovo.

Zlostavljao i Amandu Bajns

Šnajder je negirao optužbe, ali je isto tako bilo dovoljno materijala koji je pokazao da tu nisu čista posla. Tako je u jednoj od scena u “The Amanda Show” bio sa maloletnom glumicom u kadi sa toplom vodom.

Na sve to, Šnajder je davao instrukcije Amandi kako da se ponaša, a njeni potezi nisu nešto što bi trebalo da radi neko ko je tada imao jedva 14 godina.

Ekstremni foot fetišista

Kako se navodi, Šnajder je bio opsednut stopalima, a svoju opsesiju je ispljavao tako što bi terao decu u serijama da se izuvaju pred njim, a u brojnim serijama veoma često su zumirana upravo stopala dečjih glumica.

Arijanu Grande terao da stenje

Drama sa Arijanom Grande tresla je javnu scenu pre nekoliko meseci. Tada su mrežama kružili snimci iz vremena kada je pevačica igrala u seriji "Sam and Cat". U video snimcima, Arijana, koja je tada imala samo 16 godina, ne samo da drži igračke problematičnog oblika, gura nožne prste u usta, drži krompir na veoma čudan način pokušavajući da ga iscedi dok stenje, poliva se vodom i na sve to izgovara sugestivne fraze poput: "Vlažna sam".

Arijana Grande snimila je niz problematičnih videa po nalogu Dena Šnajdera.
pritnscreen/twitter 

Video je pregledan preko dva miliona puta, a kao odgovor, jedna osoba je tvitovala:

- Ovo mi je uvek delovalo čudno i NIKADA SMEŠNO. 

Arijana Grande je morala da cedi krompir i da sugestivno stenje.
Twitter 

Drugi je dodao:

- Činjenica je da smo se kao deca smejali ovome, a sad kad ovo gledam ovo kao odrasla osoba muka mi je.

Arijana Grande je bila zlostavljana od strane Dena Šnajdera.
Twitter 

Inače, Den je za sve ovo vreme demantovao da je bilo šta loše radio deci koja ga danas otpužuju za zlostavljanja. On je čak i pokušao da se vrati na televiziju, ali bezuspešno. 

Povodom poslednjih izjava Alekse Nikolas, sada se oglasio i njegov predstavnik za štampu sa rečima: "Den je brinuo o deci u svojim emisijama čak i kada to ponekad njihove porodice nisu činile. On je bio rame na kojem su plakali kada im se nešto desilo. Razumeo je kroz šta prolaze. Den je bio kao veliki srednjoškolski savetnik kome ste se uvek mogli obratiti za pomoć i smernice. I bio je njihov najveći šampion i prijatelj". Nakon svega, ostaje da vidimo da li će ova priča konačno dobiti epilog na sudu, kao što se šuška već neko vreme.

Den Šanjder je demantovao da je deci radio išta nedozvoljeno.
Byron Purvis / ADMedia / Profimedia 

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!