Mišel Hunciker, 45-godišnja voditeljka i manekenka je bivša supruga Erosa Ramacotija, a njen život se raspao kada je postala članica sekte. Nedavno je Mišel odlučila da progovori o celom iskustvu i otkrila sočne detalje o svom privatnom životu.

Naime, italijansko-švajcarska lepotica bila je Erosova najveća ljubav, ali ni to nije pomoglo da je izbavi od zloglasnog kulta 'Ratnici svetlosti' i spase njihov brak. Podsetimo, Eros je jedan od najomiljenijih Italijana na svetu, za njim uzdišu mnoge obožavateljke, a Mišel je bila ljubav njegovog života koja mu je slomila srce.

Mišel Hunciker je slomila srce Erosu Ramacotiju.
Maule/Fotogramma / Zuma Press / Profimedia 

Mišel i Eros su se venčali, a potom i razveli posle 11 godina braka 2009. Danas imaju 25-godišnju ćerku Auroru i ni velika ljubav ni porodica nisu mogli da ih spasu od kraha braka. Za sve je bila kriva Mišel i njena opsesija sektom 'Ratnici svetlosti', koja ju je opčinila i ubedila da je za nju najbolje da ostavi sve njoj važne ljude i započne novi, religiozni život. 

Sekta je uništila njen privatni život i odvojila je od porodice i prijatelja. Četiri godine nije razgovarala sa majkom, a izgubila je i muža. Poštovala je stroga pravila kulta sekte, pa se godinama nije ni upuštala u seksualne odnose, a oni su je finansijski iskorišćavali i uzimali od nje mnogo novca.

Mišel Hunciker.
KAY NIETFELD / AFP / Profimedia 

Ona je u intervjuu za nemački 'Stern' rekla da je uverena da je u prošlom životu bila žena SS-ovca i da nije sprečila njegove zločine. Ne samo da je manekenka verovala da je pica napravljena od 'demonskih sastojaka', pa je postala veganka kako ne bi bila izložena 'zloj hrani'.

"Priča zvuči suludo: Isus Hrist je imao sestru koja se zaljubila u rimskog vojnika, izdala svog brata i otišla sa vojnikom u Rim. Ali Rimljani nisu hteli ni da čuju za nju, pa je živela u siromaštvu i bedi. Bila je to kazna za izdaju. Ta sestra sam bila ja. Verovala sam da se to dogodilo u prošlom životu i da tu krivicu nosim na grudima", rekla je tada Mišel.

Mišel je otkrila da je pala pod uticaj kulta u trenucima kada je osećala da joj brak sa Erosom propada zbog retkih viđanja, a počela je i kosa da joj opada od stresa. Zbog toga je potražila pomoć terapeutkinje sa kojim se sprijateljila, a koja je takođe bila i članica 'Ratnika svetlosti', za koje ju je vrbovala.

Manekenka nije odmah shvatila da je reč o sekti. „Rekla mi je da moram da se odvojim od ljudi koji me ne vole i koji će me povrediti“, priseća se Mišel reči svog terapeuta.

Sekta je manekenku okrenula i protiv njenog tadašnjeg muža Ramacotija, što je na kraju rezultiralo razvodom. Naime, ubeđivali su je da je pevačica u prošlom životu bila rimski vojnik, zbog čega je bila siromašna i da zato mora što pre da pobegne od njega. Posle nekog vremena, Eros je saznao šta se dešava sa Mišel i dao joj ultimatum da izabere sektu ili njega. Ona je izabrala sektu i tako presudila njihovom braku.