Prema računici britanskog plastičnog hirurga Džulijana De Silve glumica Džodi Komer, zvezda serije "Killing Eve" je proglašena za najlepšu slavnu osobu na svetu.

Prema mišljenju i proračunima britanskog plastičnog hirurga koji je vlasnik Centra za naprednu kozmetičku i plastičnu hirurgiju lica u Londonu, Bela Hadid skinuta je sa trona.

Ako ste pomislili da je sve stvar ličnog ukusa, prevarili ste se. De Silva je do tog zaključka došao koristeći matematičko mapiranje lica, veoma popularnu metodu u plastičnoj hirurgiji. Ta metoda bazira na “zlatnom preseku”, poznatom i kao “božanski presek” i “zlatna proporcija”.

Džodi Komer je najlepša žena.
Doug Peters / Alamy / Alamy / Profimedia 

“Pokazalo se da ona ima najbolji odnos položaja nosa i usana s rezultatom od 98.7%, što je samo 1.3% od savršenog oblika”, rekao je De Silva za Daily Mail.

“Džodi je takođe imala najbolji rezultat što se širine i dužine nosa tiče, a bila je pri vrhu i po obliku usana i položaju očiju”, rekao je još i dodao da su najslabiji rezultat pokazale njene obrve.

Imale su “samo 88%”, što je njen ukupan procenat smanjilo na 94.52%.

Na listi su se našče i Zendeja, Bela Hadid, Bijonse..

Drugo mesto zauzela je glumica Zendeja (94.37%), a treće Bela Hadid (94.35%), žena za koju se ranije tvrdilo da ima najsavršenije lice na svetu. Četvrta je Bijonse (92.44%), a peta Arijana Grande (91.81%). A sve je začudila činjenica da se Kim Kardašijan (91.28%) našla tek na osmom mestu.

De Silva već godinama koristi ovu metodu na licima slavnih. “Ove nove tehnike mapiranja omogućuju nam da rešimo neke misterije oko toga šta ljude čini fizički lepima. Ta tehnologija je korisna i za planiranje operacije pacijenata”, objasnio je ranije.

Danas nas ipak više zanima ko je najlepša žena na svetu, Džodi Komer?

Džodi Komer je britanska glumica koja se proslavila ulogom Vilanel u seriji Killing Eve. U proteklih nekoliko godina postala je jedna od najtraženijih novih glumica. 2019. godine osvojila je Emi za najbolju glavnu glumicu u dramskoj seriji (upravo u seriji Killing Eve). Iste godine osvojila je i nagradu BAFTA.

Karijeru je započela na BBC Radio 4 zahvaljujući svom školskom učitelju glume koji je prepoznao njen talenat i poslao je na audiciju. TV karijeru započela je 2008. godine ulogom u jednoj epizodi serije The Royal Today, a nakon toga su se uloge samo ređale.

Nakon prve sezone Killing Eve počela je sve više da privlači pažnju javnosti pa je 2018. godine proglašena jednom od “najuticajnijih žena sveta”, a godinu dana kasnije našla se i na Forbsovoj listi 30 Under 30.