Oskarovka Kejt Vinslet nedavno je proslavila 47. rođendan. Zanosna Britanka može da se pohvali uspešnom karijerom i mnoštvom prestižnih nagrada, ali i pored svih sjajnih uloga koje je igrala, i dalje je najviše prepoznaju kao lepu Rouz iz "Titanika".

Međutim, mnogi ne znaju da je upravo ostvarenje koje joj je donelo svetski uspeh ujedno bilo i ono što joj je kidalo dušu. Glumica se čak nije ni pojavila na premijeri slomljena zbog smrti osobe za koju je govorila da je njena najveća ljubav. 

Kejt Vinslet imala je buran ljubavni život.
Shutterstock 

Naime, na svom putu ka Holivudu, na setu serije "Dark Season"sa 15 zaljubila se u 12 godina starijeg scenaristu Stivena Tredrea. On je ujedno imao i najveći uticaj na njen život, a jedno vreme su čak i živeli zajedno u Londonu. Njihova veza nailazila je na neodobravanje ljudi i porodice, ali su emocije bile jače. Ipak, raskinuli su 4 godine kasnije, a ostali su bliski sve do njegove smrti 1995. godine. 

Scenarista se dugo borio sa rakom kostiju, a zbog njegove sahrane nije se pojavila na premijeri "Titanika". Nakon svega trebalo joj je dugo vremena da se pomiri sa njegovom smrću. Stiven koji joj je bio najveća podrška, nažalost nije doživeo da vidi njen uspeh kojem je toliko stremila. 

Kejt je nakon dužeg vremena nastavila svoj život, i to sa Džimom Treapletonom koji joj je postao i prvi suprug. Venčali su se 1998. godine na intimnoj ceremoniji, a u braku su dobili ćerku Miu. Njihova ljubav bila je kako kaže "na prvi pogled", ali su se ipak razveli nakon tri godine braka.

Dve godine kasnije, u maju 2003, udala se za režisera Sema Mendesa, sa kojim je u decembru iste godine dobila sina Džoa. Ubrzo su prodali svoju porodičnu kuću u severnom Londonu i nastavili život između Njujorka i Kotsvolda.

Istovremeno, bila je neverovatno uspešna kao glumica i ubrzo je postala prva osoba mlađa od 30 godina koja je imala četiri nominacije za Oskara nakon snimanja filmova "Iris" 2002. i "Večni sjaj nepobedivog uma" 2005. godine. Presudna je za nju bila 2008. godina kada je snimila film "Žena o kojoj čitam", koji joj je konačno doneo dugo željenog Oskara.

Kejt Vinslet osvojila je Oskara dok joj se brak raspadao.
Jay L Clendenin/Los Angeles Times / Shutterstock Editorial / Profimedia 

Međutim, dok su joj na poslovnom planu cvetale ruže, na privatnom i nije bilo tako sjajno, te je nakon samo godinu dana iznenadila javnost informacijom da je njenom braku sa Mendesom došao kraj.

Upoznala je svog trećeg muža, Edvarda Abela Smita, tokom odmora na imanju Ričarda Bransona, na njegovom privatnom ostrvu Neker 2011. godine. Smit je Bransonov nećak, a par se venčao u decembru 2012. u Njujorku i sledeće godine dobio sina Bera. Nakon što je donela odluku da se vrati u Englesku, Kejt je kupila imanje pored mora u Saseksu, gde sa suprugom i decom živi od 2015. godine.

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!