Za Nur Pahlavi mnogi kažu da je najlepša iranska princeza. To i ne čudi ako se uzme u obzir da je njena baka Fara, poslednja carica Irana, bila neko ko je i u poznim godinama plenio lepotov i neko o kome su se ispredale bajke. Ljudima je posebno bila zanimljiva i njena ljubavna priča nalik na film. 

Naime, sudbonosni susret za Faru je bio kada je srela vladara (šaha) svoje zemlje Mohameda Rezu Pahlavija. Šah je kasnije pričao da “čim su se upoznali, znao da je Fara žena koju je tako dugo čekao, kao i carica koja je bila potrebna njegovoj zemlji".

Dobili su i sina, Rezu II, ali promenom vlasti i svrgavanjem njegovog oca Muhameda Reze Pahlavija s trona, prestolonaslednik je život nastavio kao izbeglica. Kraljevska porodica izgubila je vlast, ali ne i veliko bogatstvo koje su posedovali, piše Kurir Still.

Reza Pahlavi II upoznao je mladu Jasmin, koja je tada imala samo 17 godina i odmah se zaljubio u nju. Uprkos razlici u godinama, nije joj mogao odoleti. Ljubavnu vezu započeli su 1985. godine, a godinu dana kasnije krunisali su je brakom u kojem su dobili tri ćerke - Nur, Iman i Faru.

Princeza Nur danas ima 30 godina i najstarija je od sestara i prva članica uže iranske kraljevske porodice koja je rođena van Irana. Danas je poznata pripadnica visokog društva u Americi, dok se za nju obično kaže da spaja dva sveta: savremeni međunarodni životni stil sa tradicionalnim iranskim nasleđem.

"Sve što ja mogu je da cenim iranske vrednosti koje nosim u sebi i mirim ih s američkim vrednostima koje takođe imam, a koje me teraju da budem ono što želim biti", istakla je Nur.

Za Nur kažu da energijom obasja svaku prostoriju u kojoj se nađe, a njena lepota gotovo je hipnotišuća. Međutim, pored izgleda zbog kojeg se neko vreme bavila i modelingom, ova nestvarna devojka je obrazovana i svestrana.

Nur Pahlavi je najlepša iranska princeza.
Instagram 

Nakon što je završila srednju školu u Merilendu, stekla je i diplomu psihologa na Univerzitetu Džordžtaun. Svoje znanje unapredila je na Univerzitetu Kolumbija, nakon čega se zaposlila kao savetnica u neprofitnoj investicionoj kompaniji "Acumen".

Krasila je naslovnice "Harper’s Bazaar Arabia", "Vogue Arabia" i "Cosmopolitan Indonesia", a ljubav prema modi nasledila je upravo od svoje majke Jasmin kao i bake Fare.

"Ona mi je predstavila neke od najvećih dizajnera današnjice, od kojih su mnogi bili njeni prijatelji, a uz to me je inspirisala da podržim i nove kreatore", rekla je Nur.

Nur Pahlavi je ne samo lepa već i uspešna.
Instagram 

Inače, zanimljivo je da je isključivo sopstvenim zaslugama i angažovanjem zaradila preko 1.5 milina dolara, a u slobodno vreme se bavi ne samo aktivizmom, već je i tema njenog interesovanja borba protiv raka dojke od kojeg je bolovala njena majka.

Princeza ističe da su žene u Iranu znatno zapostavljene, te da se njihovo zdravlje u velikoj meri ignoriše. Zato je ona tu, da digne svest o tome, a još njenih fotografija pogledajte u nastavku.

Instagram Nor Pahlavi je najlepša iranska princeza.

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!