Slavna pevačica i nekadašnja "pank princeza" Avril Lavinj proslavila je svoj 38. rođendan, a kako stvari stoje, cvetaju joj ruže na svim poljima. Ne samo da planira veliki "come-back" na javnu scenu, već se pre nekoliko meseci i verila za svog kolegu i partnera Deraka Rajana Smita, koji je javnosti poznat pod nadimkom Mud San.

Avril Lavinj verila se za svog kolegu.
SplashNews.com / Splash / Profimedia 

Avril je tada podelila na mrežama romantični trenutak kada ju je Derek zaprosio kod Ajfelovog tornja, a kako kaže, to je bila "najsavršenija, najromantičnija prosidba" koju je ikada mogla da zamisli. "Bili smo u Parizu na brodu na reci Seni. Imali smo violinistu, šampanjac i ruže. Osećala sam se kao da je vreme stalo", ispričala je.

Inače, Avril se konačno vratila i nastupima nakon godina i godina pauze. Svaki koncert je unapred rasprodat, a njena publika i dalje u glas peva sve njene hitove. U svet muzike ušla je kao tinejdžerka, sa samo 16 godina, kada je potpuisala veliki ugovor za izdavanje albuma. 

Izdala je "Let go" 2002. godine, koji ju je predstavio kao slatku, ali buntovnu skejterku obučenu u crnu odeću i karirane kratke suknjice zbog čega je dobila nadimak "pank princeze. S obzirom da se razlikovala od svih pevačica koje su tada "harale" scenom, ne čudi što je Lavinj veoma brzo postala glavna zvezda. Njen prvi singl "Complicated" osigurao joj je ulazak u istoriju, jer je postala najmlađa pevačica čija se pesma našla na vrhu britanskih muzičkih lista.

Međutim, mlada muzičarka nije mogla da drži tempo sa navalom pop hitova, te je lagano ali sigurno padala u zaborav, a onda su se rodile i bizarne teorije, poput one da je Avril zapravo mrtva, a da je menja klon.

Naime, postojala je priča da je Lavinj preminula 2003. godine, malo nakon što je izdala svoj najveći hit "Complicated", te da ju je zamenila dvojnica Melisa Vandela.

Teorije su započete još 2005. godine, da bi se na brazilskom blogu "Avril Está Morta"("Avril je mrtva") našao niz pričakoje su pokrenule glasine i iznedrile navodne dokaze da ovo nije izmišljotina, iako je sama Avril to demantovala.

Ubila se nakon smrti dede

Teorija navodi da su je pritisci slave, kombinovani sa smrću dede za kojeg je bila veoma vezana, doveli u duboku depresiju nakon objavljivanja njenog debi albuma iz 2002. godine, "Let Go", i da je pevačica ubrzo nakon toga izvršila samoubistvo.

Pričalo se da se Avril Lavinj ubila.
Shutterstock 

Prema teoriji zavere, dvojnica po imenu Melisa je prvobitno bila angažovana da odvuče pažnju paparaca, štiteći privatnost Lavinj. Navodi se da se Lavinj sprijateljila sa Melisom, da je neposredno pre pevačicine navodne smrti njena dvojnica obučena čak i kako da peva na njen način, te da je nakon smrti rokerke njena diskografska kuća rešila da nastavi da zarađuje sa Melisom Vandelom "radi kontinuiranog profita", kao i da je Melisa snimila sve naredne pesme.

Odsustvo mladeža i drugačiji zubi

Glavni "dokazi" za ove teorije bili su mladeži koji nedostaju. Najpre prepoznatljiv između obrva.

Međutim, fanovi su išli i na priču da je Avril možda uklonila sporni mladež, ali im nije bilo jasno zašto bi to uradila sa mladežima na rukama koji su bili sitni, a opet upečatljivi. "Čak i da je laserski skinula mladež na čelu, valjda bi ostao neki ožiljak. To i dalje ne objašnjava odsustvo mladeža na rukama. Ne deluju kao "pretnja", pa da je morala da ih skida", glasi jedan od komentara.

Lavinj se u jednom trenutku i fotografisala sa natpisom "Melisa" na ruci, što je dodatno produbilo teorije o njenoj smrti.

Takođe, na mrežama su se našli i određeni "dokazi" koji pokazuju kakve je zube imala Lavinj u detinjstvu, a potom i nakon popularnosti, kao i nakon sporne 2005. kada su počele teorije o njenoj smrti.

Teoretičari su isticali i da se ton u njenim intervjuima promenio, zbog čega i dan-danas mnogi veruju da je prava Avril zaista mrtva.

Bilo kako bilo, Avril se dugo nije oglašavala povodom ovakvih navoda, ali je 2018. konačno rekla par reči o čitavoj ujudurmi. "Da, neki ljudi misle da ja nisam prava ja, što je tako uvrnuto! Zašto bi iko, pobogu, pomislio tako nešto?", kratko je prokometarisala.

Ako zanemarimo ovaj deo priče, pevačica je zaista bila odsutna sa scenegodinama, a ističe da su uzrok tome veliki zdravstveni problemi. Naime, ona je još od 2014. vodila bitku sa lajmskom bolešću, a o tome je snimila i singl "Head Above Water".

Avril lavinj polako vraća svoju karijeru.
AFF-USA / Shutterstock Editorial / Profimedia 

"Bila sam u krevetu je*ene dve godine. Osećala sam se kao zatvorenica u svom telu. Prihvatila sam to da umirem", rekla je i dodala da je uzimala koktel nekoliko različitih antibiotika.

Srećom, najgori period je prošao, a ona sada polako, ali sigurno nastavlja svoju karijeru. 

BENS / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia, Rachpoot / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia Slavna pevačica nekad i sad

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!