Engleska kraljica Elizabeta II sahranjena je danas u Londonu, a ovo je bila prva sahrana u Vestminsteru još od 18. veka, i prva prilika u istoriji da kamere isprate oproštaj od nekog britanskog monarha.

Zato nimalo nije čudno što javnost analizira bukvalno sve u vezi sa kraljevskom porodicom, a u tu spadaju i deca vojvode i vojvotkinje od Kembridža.

Princeza Šarlot Elizabet i princ Džordž su bili na sahrani kraljice Elizabete II.
WPA-Pool / MEGA / The Mega Agency / Profimedia 

Ipak, i da se nije pratio svaki njihov korak, niko ne bi mogao da ostane imun na suze male princeze Šarlot Elizabet Dajane na današnjoj sahrani njene prabake kraljice Elizabete II u Londonu.

Suze malene princeze dirnule su javnost. „Nisam mislio da ću plakati, a onda sam video princezu Šarlotu kako plače dok se kovčeg smeštao u automobil", glasi jedan komentar, piše "The Sun".

Princeza Šarlot bila je neočekivano hrabra i pribrana tokom ceremonije u Vestminster holu, čemu su se svi oduševili uzevši u obzir njene godine. Malena devojčica zaplakala je tek kada je kovčeg sa telom Njenog Visočanstva spušten u mrtvačka kola. Sedmogodišnja devojčica brisala je suze dok ju je mama Kejt Mildton tešila.

Princeza Šarlot Elizabet plače na sahrani prabake kraljice Elizabete II.
Phil Harris / AFP / Profimedia 

Stariji brat princeze Šarlot princ Džordž takođe je tokom sahrane izgledao veoma emotivno. Princeza od Velsa bila je pored njega da ga uteši, a primećeno je i kako je dečak u jednom momentu trljao oči.

Džordž je inače sedeo između mame, tate i sestre Šarlot, i bilo je mnogo emotivnih scena dok su deca sa roditeljima ulazila u Vestminstersku opatiju.

Kejt i Vilijam su u poslednjem momentu odlučili da na sahranu kraljice povedu starijeg sina i ćerku, dok je najmlađi Luj (4) ostao kod kuće jer ima i suviše mlad da bi mogao sa razumevanjem da prisustvuje ovakvom događaju.

A kada je sahrana počela, Kejt je viđena kako stavlja ruku na ramena svoje dece. Džordž je imao i važnu ulogu na ceremoniji, pevao je "The Day Thou Gavest, Lord, Is Ended" dok je stajao između svojih roditelja.

Džordž je imao poseban nadimak za kraljicu, zvao ju je Gan-Gan, dok se Šarlot skoro pa od njenog rođenja priča da je preslikana Elizabeta II.