Kralj Čarls je u pratnji supruge Kamile prisustvovao prijemu u dvorcu Hilsborou u Severnoj Irskoj gde se susreo sa članovima skupštine, a tokom ceremonije potpisivanja knjige žalosti, imao je problema sa penkalom. Izgleda da, kralja Čarlsa III prati neki maler kada su u pitanju penkala, ali njegovo gubljenje živaca u tim trenucima dostiže svoj vrhunac.

Bilo kako bilo, sada je javnost zabavio novi snimak kralja kome je penaklo očito najveći neprijatelj prilikom javnih nastupa.

Ceremonija potpisivanja nije prošla glatko - Čarls je prvo napisao pogrešan datum, a potom mu je penkalo zadalo novu glavobolju. Naime, mastilo je počelo da curi iz penkala, što ga je prilično razbesnelo, a istog se rešio tako što ga je ljutito dao svojoj supruzi Kamili. Ona je bila daleko smirenija, ali se takođe požalila da "curi svuda naokolo".

Posle njenog komentara kraljevski pomoćnik je brzo prišao i sklonio penkalo iz njene ruke. Čarlova ljutita i arogantna reakcija prema osoblju izazvala je dosta negativnih komentara na društvenim mrežama. Većina je tvrdila da kraljica nikada ne bi tako odreagovala u javnosti.

Snimak nervoznog kralja Čarlsa III obišao svet.
Rob Welham / Camerapress / Profimedia 

U pozadini se jasno čuje kako izgovora: "Ne mogu da podnesem ovu prokletu stvar" dok briše maramicom mastilo sa ruku. Revoltirano je dodao kako se ovo događa "svaki prokleti put".

Očekivano - snimak je izazvao lavinu reakcija, a u svetlu toga da Čarlsu ovo nije prvi put da ga penkalo iznervira. "Već mu je dosta svega", "Čovek je oličenje stresa u ovom trenutku", "Penkalo ne igra u istom timu sa kraljem", "Samo se smiri, čoveče", "Ova olovka će sutra biti prognana iz kraljevstva", samo su neke u moru šaljivh dosetki.

Sky news prenosi da je kralju bila potrebna pomoć i ranije, prilikom potpisivanja dokumenta u procesu sukcesije.

Tokom pristupnog saveta u palati Sent Džejms Naime, kralj je želeo da drugi umesto njega sklone posudice sa mastilom, a potom i sa penkalom, a video ja naišao na burne reakcije. Mnogi su Čarlsovo ponašanje smatrali nadmenim, te su bili iznenađeni što jednostavno sam nije sklonio predmete koji su mu smetali sa stola.

Iako je nastojao da zadrži smirenost, svojim podređenima je davao vrlo nervozna uputstva i to govorom tela - mimikom i gestikulacijom što ga je u potpunosti odalo.

Jedan bivši pomoćnik rekao je za Reuters da je kralj, iako može da bude zabavan, bio i zahtevan i umeo je brzo da se iznervira.

MEGA / The Mega Agency / Profimedia, Shutterstock Kraljevska porodica je nakon smrti kraljice Elizabete II dobila novog kralja Čarlsa III.

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!