Mesecima se priča o preseljenju princa Vilijama i Kejt Midlton u Vindzor, a ono se proteklih dana konačno i ostvarilo. Selidba je, najpre, uzrokovana zbog dece Džordža, Šarlot i Luisa koji su krenuli u novu školu početkom ove nedelje.

Kraljevski par odlučio se na ovaj korak iz želje da svojoj deci pruži malo više privatnosti nego u Kensingstonskoj palati, koja se nalazi u centru Londona, ali prema Denu Vutonu iz Dejli Mejla, ovaj potez je takođe motivisan Vilijamovom stavom da prioritet da roditeljstvu.

Vilijam je to eksplicitno rekao na nedavnim kraljevskim sastancima, gde je razgovarao o „svojim iskustvima kao školarca“.

Kraljevski insajder, Vuton je dodao da Vilijam šalje jasnu poruku kraljevskoj porodici o važnosti prisustva tokom razvoja njegove dece. Tako je rekao i da su Vilijamova osećanja prema princu Čarlsu, posebno, pomogla da odluči kako želi da odgaja sopstvenu decu.

- Princ Vilijam je oprostio svom ocu i njihov odnos je jači nego što je to bio slučaj ranije, ali svima je potpuno jasno da ne želi da ponovi grešku koju je napravio njegov otac- rekao je izvor i dodao:

Princ Vilijam zamera ocu što nije više vremena provodio sa njim i Harijem.
pritnscreen/youtube 

- On smatra da je neupitna radna etika princa Čarlsa imala direktan uticaj na njegovo odrastanje, posebno nakon smrti njegove majke, princeze Dajane. Njegov otac je prečesto birao svoje dužnosti umesto da se posveti njemu i Hariju.

Godinama se pričalo da su Čarls i Vilijam imali posebno komplikovan odnos u godinama nakon smrti princeze Dajane, ali početkom 2020. godine, kada su članovi kraljevske porodice zatvorili poglavlja od nekoliko meseci punih skandala, otac i sin su otkrili da se obostrano poštuju.

Princu Vilijamu je porodica prioritet.
i-Images / Eyevine / Profimedia 

U februaru 2020. otac i sin su pokazali snagu svoje povezanosti u zajedničkom angažmanu sa Kejt Midlton i Kamillom, a u to vreme, izvor je rekao za Vanity Fair, da je „definitivno došlo do promene u Vilijamovom odnosu sa ocem.”

Zanimljivo je da je i sam Čarls imao sličnih problema sa svojom majkom, Elizabetom II, koja je preminula prošlog četvrtka, a koju je godinama optuživao da je bila hladna i distancirana.

Princ Čarls je govorio za kraljicu Elizabetu II da je distancirana i hladna.
MEGA / The Mega Agency / Profimedia 

Obaveze roditelja su čest razlog koji se stavlja u prvi plan kada se govori o prokletstvu kraljevske porodice, jer na taj način ne mogu da se posvete svojim naslednicima. Osetivši to na svojoj koži, princ Vilijam ovo prokletstvo godinama pokušava da izbegne.

Mike Egerton / PA Images / Profimedia, CHRISTIAN CHARISIUS / AFP / Profimedia Kejt Midlton i princ Vilijam upoznali su se na fakultetu, a spojila su ih ista interesovanja.

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!