Da je živ, Pol Voker, neprežaljena glumačka legenda i jedan od najvećih zavodnika Holivuda, danas bi proslavio 49. rođendan. Nažalost, sudbina je za njega imala druge planove, te je nažalost život izgubio u saobraćajnoj nesreći pre 9 godina, tačnije, 30. novembra 2013.

Iza sebe je ostavio ćerkicu Medou koja se danas uspešno bavi modelingom, i koja se prošle godine udala za dugogodišnjeg dečka Luisa Torntona-Alana. Do oltara ju je odveo niko drugi do Vin Dizel, nekada najbolji prijatelj njenog pokojnog oca.

Medou je imala samo 15 godina kada je ostala bez oca, a tog dana Pol je planirao da sa njom ukrašava novogodišnju jelku. Međutim, tada mu je stigla poruka za humanitarni događaj na koji je potpuno zaboravio. Izjurio je iz kuće sa svojim menadžerom Rodžerom Rodasom koji je i vozio, te stigao na vreme na događaj, ali se sa njega nikada nije vratio.

Pol Voker bio je neprežaljena legenda.
Starstock/Photoshot / Avalon / Profimedia 

Glumac je poginuo sa samo 40 godina u stravičnoj nesreći nakon što se Poršeom zabio u metalni stub na ulici i vozilo se zapalilo. Pol je ostao u svom automobilu zarobljen u sedištu, a navodno ga je pojas prikliještio i slomio mu rebra i karlicu. Nakon toga je automobil eksplodirao, a ni Polu ni Rodžeru više nije bilo spasa. Ubrzo su stigli vatrogasci i lekari hitne pomoći koji su mogli samo da konstatuju smrt.

Mnogi i dalje veruju da nije u pitanju bila nesreća, već ― ubistvo. Govorilo je o tome da je Pol zapravo ubijen zbog svog humanitarnog rada, te kako je njegova saobraćajna nesreća bila dobro nameštena. Neki su išli tako daleko da su govorili da Pol uopšte nije mrtav, već da je reč o navodnom marketingu.

Mnogi su mišljenja da je Pol Voker ubijen.
Shutterstock 

Ono što je mnoge uverilo da posla nisu čista jeste da uzrok nije preciziran jer je automobil potpuno uništen. Nakon skoro šest meseci od kako je glumac Pol Voker tragično preminuo u saobraćajnoj nesreći, kao i Rodžer Rodas koji je upravljao automobilom, Rodasova supruga Kristin Rodas podigla je sudsku tužbu protiv nemačkog proizvođača automobila, tvrdeći da su oni krivi za smrt njenog supruga.

Kristin Rodas tvrdi da je nesreću izazvao kvar na vozilu Porše Karera GT. U tužbi navodi da je njen suprug pokušao da zadrži automobil na putu, ali nije uspeo zbog nedostatka na delu automobila. Iako su veštačenjem utvrdili da je Rodas u trenutku nesreće vozio 150 kilometara na sat, njegova udovica kaže da nije vozio prebrzo.

Kristin dodaje da je zbog tehničkog nedostatka na automobilu došlo i do eksplozije zbog čega su njen suprug i Voker izgoreli u automobilu. Tužbi se pridružila i Medou koja se sa Poršeom nagodila van suda.

Inače, jedna od teorija je bila i da je Pol konačno "platio" za afere sa maloletnicama koje je imao tokom mlađih godina, kao i da se zamerio "opasnim momcima" humanitarnim projektima, ali sve to bilo je na nivou teorija zavera.

Pol Voker imao je afere sa maloletnicama.
Shutterstock 

Pol Voker rođen je 12. septebra 1973. godine u kalifornijskom gradu Glendejlu. Prvo pojavljivanje na televiziji bilo je u jednoj reklami za pelene, a sa dve godine je počeo da se bavi manekenstvom, dok je od dvanaeste godine počeo da glumi u dečjim televizijskim emisijama.

Kako je njegova karijera glumca krenula uzlazom putanjom, počeo je da privlači jako veliku pažnju i svojim ljubavnim životom, budući da je važio za velikog zavodnika za kojim su uzdisale dame širom sveta.

1993. godine se zabavljao sa glumicom Deniz Ričards, a nakon toga je ušao u vezu sa Rebekom Mekbrejn koja mu je 4. novembra 1998. godine rodila ćerku Medou Rejn.

Već sledeće godine su se rastali, a devojčica je otišla da živi sa majkom na Havajima. Medou se 2011. godine preselila kod Pola, jer je Rebeka, kako su pisali strani mediji, previše konzumirala alkohol.

Pol Voker je imao problema sa bivšom koja mu je rodila ćerku.
Will Binns / Pacific coast news / Profimedia 

2003. godine povezivali su ga sa bivšim modelom Aubrianom Atvel, koja je prema pisanjima američkih medija bila maloletna kada su započeli romansu, a nakon raskida su ostali prijatelji.

Da je Voker voleo mlađe devojke dokazuje i to što je 2007. godine počeo da se zabavlja sa 17 godina mlađom Džesmin Pilhard Gosnel. Čak se 2008. godine šuškalo da su se verili, međutim ovi navodi ostali su na nivou spekulacija i nikada nisu potvrđeni.

Pol Voker bio je vezan za ćerku.
Youtube 

U jednom od poslednjih intervjua Pol je rekao da želi da napusti glumu i da se posveti porodici. Kako je tada tvrdio, umorio se od života filmske zvezde i smatrao je da je Holivud obično "smeće".

Pol Voker obožavao je ćerku Medou.
BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia 

Svoju oazu je pronalazio na talasima pa je često surfovao. Takođe je trenirao džiu džicu i imao je braon pojas. Bio je veliki ljubitelj životinja i imao je nekoliko pasa, ali je voleo i da ide u lov. Iako je bio zadovoljan uspesima koje je postigao u karijeri, mislio je da je trebalo da postane muzičar.

Posebno je bio zainteresovan za podvodni biljni svet. Njegov idol je bio francuski okeanograf i avanturista Žak Iv Kusto.

Obožavao je automobile i brzu vožnju. Takmičio se u trkačkoj seriji Redline Time Attack. Za neke scene u serijalu „Paklene ulice“ nije koristio dublere, već je prilagodio svoj auto Nissan Skyline kako bi ih sam snimio.

Bio je veliki humanitarac i imao je fondaciju Reach Out Worldwide (ROWW) koja je pomagala ljudima koji su pogođeni prirodnim katastrofama.

Nakon nesreće, Pol je sahranjen 14. decembra na Forest Lan groblju koje se nalazi u Holivud Hilsu. Njegovo telo je kremirano, a ceremoniji su prisustvovali samo najbliži rođaci i prijatelji.

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!