Život milijarderke Džezmin Hartin okrenuo se gotovo preko noći. U jednom trenutku imala je sve, živela punim plućima i uživala u novcu svog supruga, a već u sledećem, postala je praktično beskućnica i to zbog ubistva policajca iz Belizea. 

Naime, Džezmin (33) je optužena za ubistvo iz nehata zbog misteriozne smrti Henrija Džemota dok su se zajedno družili i pili u maju prošle godine. Ona je priznala da je pucala u njegovu glavu u odmaralištu Alaja u Ambergris Keju iz njegovog pištolja, ali tvrdi da je to bio nesrećan slučaj, u šta njegova porodica ne veruje.

"Uzela sam pištolj da bih izvadila šaržer za metke jer je hteo da ga napuni, imao je metak kraj sebe. Zatim je pištolj opalio. On... Teško je pričati o tome. Pao je na mene i mogla sam da osjetim toplinu njegovog tela. Kasnije sam primijetila da je krvario po meni", navela je Džezmin u izveštaju..

"On je bio jako pažljiv i vešt, ne verujem da je u pitanju samo nesreća", rekla je Džemotova sestra Čeri za The Sun nakon što je milijarderka tvrdila da nije pucala, te da je pištolj sam opalio. "Jedino što mogu da uradim je da se molim za pravdu i verujem da ona pokušava da se svi sažale na nju. Ona želi da je svi žale nakon što je oduzela život ocu petoro dece. Imamo jaku veru u Boga i verujemo da šta god da se desi, ona ona će odgovarati Bogu", rekla je Čeri na kraju.

Džezmin Hartin čeka kaznu za ubistvo policajca.
Coleman-Rayner / Coleman-Rayner / Profimedia 

Nakon nesreće, i život Džezmin se drastično promenio. Ona je do tada bila u vezi sa 44-godišnjim Endrjuom Eškroftom, sinom torijevskog milijardera lorda Eškrofta, ali ju je on tada napustio i živi u Turksu i Kaikosu sa njihovim petogodišnjim blizancima, a njoj je zabranio da ih vidi. Izbacio ju je iz kuće, zbog čega ona trenutno boravi u kolibi u brdima Belizea.

Kako kaže, strahuje za svoj život zbog korupcije u policiji i uticaja porodice Eškroft u zemlji, a čak je tvrdila da su joj korumpirani službenici otključali ćeliju usred noći i pokazali da pobegne na mala vrata, ali da nije htela jer je bila uverena da će joj pucati u leđa. Sudsko ročište zakazano je za kasnije ovog meseca i biće određen datum suđenja.

"Ona nema tekuću vodu, koristi kanistere s propanom za kuvanje i pere svoju odeću u obližnjoj reci. To je daleko od milijarderskog načina života na koji je navikla", rekao je njen bliski prijatelj.

Džezmin Hartin više ne živi u vili sa suprugom.
Derek Shook / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia 

Podsetimo, pre deset godina, Džezmin je život na porodičnoj farmi u Ontariju zamenila životom u Belizeu, gde je upoznala Eškrofta, sina milijardera koji ima britansko i belizejsko državljanstvo i predstavlja Belize u Ujedinjenim nacijama.

Ona i Endru su postali dugogodišnji partneri iako se nikada nisu venčali i imali dvoje dece zajedno pre nego što su u maju 2021. otvorili hotel Alaia u Ambergris Keju, tropskom ostrvskom utočištu za bogate.

Kao menadžer hotela, Džazmin se mešala sa moćnim zvaničnicima, ali se svemu tome došao kraj 28. maja kada je Džemota upucan iza desnog uha metkom iz svog službenog pištolja Glok 17. Čuvar je čuo jak prasak u 12:45 ujutro, a policija je stigla i pronašla Džezmin prekrivenu crvenom supstancom nalik krvi i Džemotu kako pluta mrtav na leđima nedaleko od obale.

Nakon što je provela vikend iza rešetaka, Džezmin je dala izjavu u kojoj kaže da joj je policajac koji nije na dužnosti pokazao kako da rukuje njegovim vatrenim oružjem dok su njih dvoje pili i družili se. Tužilac ju je teretio za ubistvo iz nehata na osnovu njene izjave i tvrdnje da je u pitanju nesretan slučaj.

Džezmin je nedavno uslikana i dok se sunča na obali nedaleko od kolibe u kojoj sada živi. Nije se obazirala na pažnju paparaca, a u jednom trenutku je čak i skinula gornji deo kupaćeg kostima, odnosno, ponašala se kao da je ne čeka uskoro suđenje koje će odrediti dalji tok njenog života.

Džezmin Hartin se skinula u toples.
Profimedia 

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!