Džezmin Hartin bila je poznata kanadska pripadnica visokog društva kada se odigrala tragedija koja joj je potpuno promenila život. Naime, ona je, kako je sama ispričala, slučajno upucala policajca iz Belizea, inače oca petoro dece, a sad se sprema za suđenje na veoma neobičan način.

Nju su paparaci uslikali dok se sunčala na plaži, a potom i plivala u toplesu, i delovala je kao da se ni najmanje ne potresa zbog onoga što je čeka.

Džezmin Hartin se sunčala u toplesu.
Profimedia 

Džezmin (33) je optužena za ubistvo iz nehata zbog misteriozne smrti Henrija Džemota dok su se zajedno družili i pili u maju prošle godine. Ona je priznala da je pucala u njegovu glavu u odmaralištu Alaja u Ambergris Keju iz njegovog pištolja, ali tvrdi da je to bio nesrećan slučaj, u šta njegova porodica ne veruje.

"Jedino što mogu da uradim je da se molim za pravdu i verujem da ona pokušava da se svi sažale na nju. Ona želi da je svi žale nakon što je oduzela život ocu petoro dece. Imamo jaku veru u Boga i verujemo da šta god da se desi, ona ona će odgovarati Bogu", rekla je Džemotova sestra Čeri za The Sun.

U trenutku nesreće, Džezmin je bila u vezi sa 44-godišnjim Endrjuom Eškroftom, sinom torijevskog milijardera lorda Eškrofta, ali ju je on tada napustio i živi u Turksu i Kaikosu sa njihovim petogodišnjim blizancima, a njoj je zabranio da ih vidi. Na sve to ona trenutno boravi u kolibi u brdima Belizea.

Džezmin Hartin trenutno živi u kolibi.
Derek Shook / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia 

Kako kaže, strahuje za svoj život zbog korupcije u policiji i uticaja porodice Eškroft u zemlji, a čak je tvrdila da su joj korumpirani službenici otključali ćeliju usred noći i pokazali da pobegne na mala vrata, ali da nije htela jer je bila uverena da će joj pucati u leđa. Sudsko ročište zakazano je za kasnije ovog meseca i biće određen datum suđenja.

"Ona nema tekuću vodu, koristi kanistere s propanom za kuvanje i pere svoju odeću u obližnjoj reci. To je daleko od milijarderskog načina života na koji je navikla", rekao je njen bliski prijatelj.

Pre deset godina, Džezmin je život na porodičnoj farmi u Ontariju zamenila životom u Belizeu, gde je upoznala Eškrofta, sina milijardera koji ima britansko i belizejsko državljanstvo i predstavlja Belize u Ujedinjenim nacijama.

Ona i Endru su postali dugogodišnji partneri iako se nikada nisu venčali i imali dvoje dece zajedno pre nego što su u maju 2021. otvorili hotel Alaia u Ambergris Keju, tropskom ostrvskom utočištu za bogate.

Kao menadžer hotela, Džazmin se mešala sa moćnim zvaničnicima, ali se svemu tome došao kraj 28. maja kada je Džemota upucan iza desnog uha metkom iz svog službenog pištolja Glok 17. Čuvar je čuo jak prasak u 12:45 ujutro, a policija je stigla i pronašla Džezmin  prekrivenu crvenom supstancom nalik krvi i Džemotu kako pluta mrtav na leđima nedaleko od obale.

Džezmin Hartin tvrdi da policija želi da je ubije.
Coleman-Rayner / Coleman-Rayner / Profimedia 

Nakon što je provela vikend iza rešetaka, Džezmin je dala izjavu u kojoj kaže da joj je policajac koji nije na dužnosti pokazao kako da rukuje njegovim vatrenim oružjem dok su njih dvoje pili i družili se. Tužilac ju je teretio za ubistvo iz nehata na osnovu njene izjave i tvrdnje da je u pitanju nesretan slučaj.

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!