Teško da je iko mogao i da zamisli da će jedna od najpopularnijih procedura za regulaciju masnih naslaga, coolscupling, značiti kraj karijere Linde Evanđeliste na dugih 6 godina. Jedan od najuspešnijih modela, koja nije ustajala iz kreveta bez minimum 10.000 dolara, u nameri da sačuva mladost, dobila je sve ono što nije očekivala, što je rezultiralo time da se duži period skrivala od javnosti i pokušavala da sanira načinjenu štetu. 

Linda Evanđelista promenila je lik intervencijama.
Elder Ordonez / SplashNews.com / Splash / Profimedia 

Prvi put je o svemu govorila prošlog septembra, a potom početkom ove godine za "People", kada je i pokazala rezultate procedure koja joj je uništila život. "Obožavala sam da budem na pisti, a sada se bojim da ću sresti nekoga koga poznajem. Dosta mi je skrivanja i srama. Ne mogu više živeti u ovom bolu i napokon sam spremna da progovorim", rekla je Linda.

Linda Evanđelista je prestala da se bavi modom nakon što je išla na intervenciju coolsculping.
Elder Ordonez / INSTAR Images / Profimedia 

"Pokušala sam sama to da popravim, mislila sam da radim nešto pogrešno. Dešavalo se da sam prestala da jedem, mislila sam da gubim razum. U junu 2016. konačno sam posetila doktora koji mi je rekao da dijeta i vežba neće pomoći", prisetila se nekada slavna manekenka.

Evanđelisti je tada dijagnostikovana paradoksalna hiperplazija masnog tkiva, retka nuspojava koja pogađa 1 procenat ljudi koji su podvrgnuti tretmanu "CoolSculpting", kada proces zamrzavanja izaziva zadebljanje i širenje zahvaćenog masnog tkiva. Posle toga je imala i dve neuspele liposukcije.

Međutim, stvari su nedavno postale sjajne za slavnu manekenku. Naime, ona se nedavno vratila u svet modelinga kada je potpisala ugovor sa Fendijem, a ovo je ujedno i prvi modeling posao koji je prihvatila od kako je prošla kroz pakao zbog neuspele intervencije.

Nakon toga, našla se i na naslovnici prestižnog časopisa "Vogue" u novom izdanju, a mnogi su saglasni da lepa manekenka izgleda fantastično, te da je vratila "stari sjaj".

Sada se Linda vratila u punom sjaju i konačno zakoračila i na modnu pistu i to Nedelji mode u Njujorku, za, očekivano "Fendi", a njena pojava izazvala je salvu oduševljenja.

Poštovaoci mode dočekali su slavnu manekenku sa ogromnim aplauzom, a ona je prošetala pred svima u oversized mint košulja-haljini i glamuroznim rukavicama.

Linda nije skidala osmeh sa lica, a ovo je prvi put nakon 6 godina da se manekenka vratila na pistu i "izdominirala", baš kao nekad kada je "harala" modnim svetom.

Mnogi se nadaju da je ovo veliki povratak Evanđeliste, te da ćemo je i ubuduće videti na revijama kao glavnog aktera, a da li će zaista biti tako, pokazaće vreme. Do tada, pogledajte neke od svetlih trenutaka slavne manekenke iz prošlosti, ali i kako je donedavno izgledala:

Gérard JULIEN / AFP / Profimedia, Elder Ordonez / INSTAR Images / Profimedia Slavna manekenka nekad i sad

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!