Iako kraljica Elizabeta ima troje dece, do njenog pslednjeg časa uz nju su bili samo princ Čarls i princeza Ana. Od princa Endrua, njenog "grešnog sina" nije bilo ni trega ni glasa, makar ne u javnosti. Naime, od kako ga je pokojna majka pre nekoliko meseci isčupala iz tužbe za pedofiliju, Endru se na sve načine kloni paparaca. 

On je zbog svega što se dešavalo ostao bez titula, a upravo ovaj čin mogao bi ga koštati toga da čak i ne bude na sahrani kraljice Elizabete. Zapravo, Endru nije čak ni stigao da se oprosti od pokojne majke, a kako prenose britanski mediji, to su uspeli samo Ana, Čarls i Vilijam, dok je Hari, nažalost, zakasnio. Britanci nastavljaju ćutnju kada je reč o grešnom princu Endruu, a sada se postavlja pitanje zašto je to tako.

Ko je princ Endru?

Šezdesetjednogodišnji vojvoda od Jorka treći je kraljičin sin i deveti je u redu za tron. Njegov starij brat je sada Kralj Čarls, a sestra mu je Ana, kraljevska princeza.

Princ Endru bio je omiljeni sin kraljice Elizabete.
Richard Gillard / Camerapress / Profimedia 

Razveden je od Sare, vojvotkinje od Jorka, sa kojom ima dve ćerke, princezu Beatris i princezu Judžini. Skandal koji je mnogo koštao kraljevsku porodicu, ali i napravio neizbrisivu mrlju na imenu i delu princa Endrua, vojvode od Jorka je taj što je vojvoda optužen za seksualno zlostavljanje u građanskom postupku u SAD-u.

U sudskim dokumentima, Virdžinija Đufre kaže da je bila žrtva trgovine ljudima i zlostavljanja od strane Džefrija Epstajna kada je imala 16 godina. Deo zlostavljanja uključivao je njeno predavanje drugim moćnim ljudima - uključujući princa Endrua, kako ona navodi.

Princ Endru imao je odnose sa maloletnicama.
Shutterstock 

Virdžinija Đufre kaže da ju je vojvoda seksualno napastvovao u tri navrata dok je bila mlađa od 18 godina. Princ Endru je dosledno negirao sve optužbe. On je u intervjuu za BBC Njuznajt 2019. rekao da se ne seća da je ikada sreo Virdžiniju Đufre. Međutim, šuškalo se da je Endru itekako poznavao Virdžiniju.

Kraljica je drugi put morala da uradi sve što je u njenoj moći da "opere" biografiju svog grešnog sina. Tada je princ Endru izgubio tutulu pa se više neće zvati Njegovo Kraljevsko Visočanstvo ili NjKV.

Kraljica Elizabeta je oprala biografiju svog sina.
BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia 

Kao i Hari i Megan, princ Endru je zadržao svoju titulu NjKV, ali je neće koristiti ni u kakvom zvaničnom svojstvu. Vojvoda je imao dvadesetdvogodišnju karijeru u Kraljevskoj mornarici, a služio je kao pilot helikoptera tokom Foklandskog rata 1982. godine. Takođe je komandovao brodom za protivminsku borbu HMS Cottesmore.

Princ Endru je bio pokrovitelj oko 200 dobrotvornih i drugih organizacija. Ali nakon kontroverznog intervjua za BBC 2019. godine, u kojem je demantovao navode da je imao seksualne odnose sa Virdžinijom Đufre, mnogi su odlučili da prekinu veze sa njim.

Endru je zbog svih skandala ostao bez titula.
GoffPhotos.com / Goff Photos / Profimedia 

Među njima su Autvord Baund Trast (Outward Bound Trust), Engleski nacionalni balet, Kraljevski filharmonijski orkestar i London Metropolitan univerzitet, piše BBC.

Drugi i nešto stariji skandal oko princa Endrua je onaj kada ga je prevarila supruga Sara Ferguson. Razvod za kraljevske standarde definitivno nije prošao mirno i dostojanstveno. Kraljica je objavila Sarinu listu dugova i javno je se odrekla rekavši kako neće platiti njena dugovanja.

Sara je sa druge strane onda progovorila o bizarnim običajima bivšeg supruga, te ispričala kako bez medvedića ne ide u krevet, koji moraju da budu poređani po posebnom redu, a takođe, veoma često ju je vređao, vikao na nju i nazivao "kravom.

Ipak, danas su Endru i Sara u dobrim odnosima, a uprkos svim skandalima, kraljica se kao i uvek postarala za svog omiljenog sina. Iako je izgubio titule, princ Endru nije izgubio novac, ali ni slobodu. Kraljica se potrudila da on bude udaljen iz javnosti, pa sada bludni princ uživa u privatnosti i životu bez obaveza.

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!