Priče o sekti "Božja deca" i dan danas šokiraju javnost! Kult iza kojeg se krije mračna priča mnogim devojčicama i devojkama uništio je živote i ostavio traume s kojima se i danas bore.

Sekta "Deca Božja" koju je osnovao je bivši pastor Dejvid Berg u Hantington Biču u Kaliforniji 1968. godine i često je bila na glasu kao centar psihičkog i seksualnog zlostavljanja.

Članovi ove sekte bile su mnoge žene koje su preživele prave užase, ali i poznata imena poput glumice Rouz MekGovan, tragično preminulog glumca Rivera Finiksa i njegovog brata čuvenog Hoakina Finiksa.

U intervjuu "People" mаgаzinu 2011. godine Rouz je objasnila zašto je odlučila da napusti ovu grupu.

- Nisаm želela dа budem kаo one žene. U suštini, njihov posao je bio da služe muškarcima seksuаlno. Nije bilo novinа ni televizije. Ti ljudi su držаni u mrаku dа bi bili poslušni - rekla je Rouz. Kаdа je imаlа devet godina, zvezdu serije "Čari" i njenu brаću i sestаre otаc je spakovao i pobegao u SAD u strаhu dа bi njegova deca mogla biti zlostаvljаnа.

Rouz MekGovan bila je član sekte božja deca
Shutterstock 

- Moji roditelji Teri i Danijel bili su fanatično odani Isusu i želeli su da budu deo komune. Tako sam rođena u kultu gde sam provela prvih 9 godina života. Bila sam odvojena od njih. Nije bilo novina, televizije. Stalno sam bila u nekoj vrsti mraka. Iako sam verovala u Boga nisam ga doživljavala kao drugi u kultu. Znala sam da ću jednom otići iz njega. Jednom sam u znak protesta zapalila Bibliju. Od malena sam gledala seksualne prizore muškaraca i žena. Žene su mi se gadile. Govorila sam sebi da takva nikada neću biti, rekla je Rouz koja je sa porodicom napustila kult kada je došao trenutak da deca imaju se*s sa odraslima

- Srećom, moj tata je bio dovoljno jak da uvidi da je ideja slobodne ljubavi krenula stranputicom. I ne samo to. Tamo nije bilo dozvoljeno biti nesavršen. Sećam se, u jednom trenutku mi se pojavila bradavica na palcu. Tog dana sam šetala hodnikom, otvorila su se vrata i žena koja je izašla odatle me je zgrabila za ruku, isekla bradavicu žiletom, a zatim me poslala nazad u hodnik, ispričala je glumica.

Pored nje, slavni Hoakin Finiks i njegova porodica bili su deo ovog bizarnog kulta. Njegov brat River bio je jedan od najperspektivnijih glumaca, sve do smrti. Njihove sestre Rejn, Liberti i Samer, takođe su u svetu šoubiznisa, a svi su bili i deo hrišćanskog kulta "Božja deca" kome su pripadali njihovi roditelji.

hoakin finiks i njegova porodica bili su tkaođe članovi sekte božja deca
Bill Lyons / ADMedia / Profimedia 

Sve do 1977. godine porodica Finiks putovala je Južnom Amerikom zbog misionarske dužnosti, ali nakon što su odustali od toga preselili su se na Floridu.

Iz kulta su izašli zbog prestrogih pravila koja su podrazumevala flertovanje njihovih pripadnica s muškarcima izvan kulta zbog prikupljanja novčanih donacija. Zbog takvog ponašanja u kultu su se pojavile brojne polno prenosive bolesti, jer su žene neretko imale seksualne odnose s drugim muškarcima samo da bi donele što više novca.

u sekti su silovali žene i terali ih na razne užase
Sharen Seitz / SWNS / SWNS / Profimedia 

Aktivistkinja i spisateljica Fejt Fejt Džons, unuka osnivača ovog kulta otkrila je da silovanje dece u sekti bilo je izgovor za "povećanje plemena", što je vodilo do mnogih trudnoća u njihovim komunama.

- Zloglasni kult zagovarao je "Zakon ljubavi", koji je ženama govorio da pokažu ljubav Isusu kroz se*s s muškarcima.

Trebalo mi je dosta vremena da shvatim da je biti prisiljen na se*s sa nekim na temelju toga što mi je rečeno da će te Bog kazniti ili iz straha od poniženja isto što i silovanje, priznala je Fejt za "New York Post".

Kada je imala četiri godine, otac i majke su joj se preselili u Makao, nakon što se o sekti pročulo o vestima. Živeli su u siromaštvu, bez kupatila i struje, ali otac je s vremenom pretvorio posed u Makau u mesto za normalan život.

fejt, uuka osnivača otkrila je šta je preživljavala u sekti
STR / AFP / Profimedia 

Fejt je otkrila da se u sekti se*s praktikuje kao služenje Bogu, a odbijanje odnosa znači "biti težak i sebičan" i ići protiv Božje volje. Fejt je ispričala kako su žene išle da se "prostituišu" za Isusa.

Kada je imala 22 godine, odlučila je da napusti sektu i ode da studira pravo, što su njeni roditelji podržali i duboko joj se izvinili na traumi koju su joj stvorili, iako ju oni nikada nisu seksualno zlostavljali.

Fejt je otkrila da se u sekti se*s praktikuje kao služenje Bogu
Profimedia 


Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!