Vremena kada je Tajra Benks bila jedna od najuspešnijih i najcenjenijih manekenki odavno su iza nje. Nažalost, njenu reputaciju uništio je šou koji joj je u jednom trenutku doneo ogromnu količinu posla. Slavni supermodel smatrala je da je potpuno okej vređati i ponižavati devojke, od kojih su mnoge nakon prikazivanja čuvenog rijalitija "America's Next Top Model" imale ogromne mentalne probleme, a svega nekolicina je uspela da zapravo i izgradi karijeru koja im je pompezno obećavana.

Tajra Benks nekada je vodila šou America's Next Top Model.
pritnscreen/youtube 

U poslednjih godinu dana sve ono što je gurala pod tepih došlo je na naplatu, a mnogi su često citirali onu staru da je "karma ku*ka", te da od nje niko nije pobegao, pa ni Tajra. Manekenka koja je ranije vidno mršave devojke nazivala debelim i vređala ih, pa čak i uralala na njih pred milionima gledalaca, danas je neprepoznatljiva, te sad često moli saradnike i fotografe da je fotošopiraju i skinu celulit i strije, iako je navodno bila jedna od onih koja se bori za različitost kada je modling u pitanju. 

U jednom trenutku bila je jedna od voditeljki "X Factora", međutim, gledaoci su je opisivali kao dosadnu i nezanimljivu, te je ostala bez tog posla, a sada se prihvatila drugog šou programa - "Dancing With The Stars"

Međutim, zarada od voditeljskog posla ni izbliza nije dovoljna da potkrepi sve njene potrebe, te je imala ideju da se ponovo vrati u svet mode, ali ovog puta kroz otvaranje agencije. Međutim, u tom trenutku sav prljav veš koji je krila ispod "tepiha", isplivao je na površinu. 

Manekenke su progovorile o svemu što su od nje trpele i samim tim, pokazale svetu da ukoliko ih Tajra zastupa, neće videti ni dinara. 

Jedna od bivših učesnica koje su progovorile o drugoj strani takmičenja je i Zara Hartshorn koja je učestvovala u devetoj sezoni 2007. godine, kada je Američki Top model bio na svom vrhuncu. Ovaj šou je bio očaravajuć jer su u njemu učestvovale žene koje se bore za svoj san, a uz to, bio je popraćen vrhunskom modom 2000-ih. Takmičarke su morale biti spremne da budu odvojene od porodice i prijatelja,ali tek je sad isplivalo u javnost da su bile podvrgnute psihičkoj manipulaciji i maltretiranju. 

Zara je ispičala koliko su modeli zaista bili plaćeni - dobijale su samo 40 dolara po danu, isključujući obroke. U jednom videu govorila o danu kada je upravni odbor zaplašio takmičarke da ukoliko prekrše svoje ugovore dobiće tužbu u iznosu 10 miliona dolara, a ako ne budu imale 10 miliona, firma će tužiti njihove roditelje, bake i dede, decu, decu njihove dece. Zauvek, sve dok se dug ne isplati.

Tajra Benks iskoristila je manekenke.
Shutterstock 

"Želeli su da urade sve da njihova moć izgleda kao veća od života. Činili su mi se kao prokleti Iluminati", otkrila je ona. Svoje iskustvo opisala kao "traumatični kamp", u kojem su ona i devojke "imale puno čudnih zajedničkih iskustava".

Takođe je dodala je često morala da se izladnjuje i opisala situaciju sa tajrom koja ju je duboko potresla. “Stavila mi je olovku u ruku i rekla: Zapiši svakog klijenta koji voli du*e. Tvoje du*e. Zato što raste i nema ništa loše u tome i nek sam prokleta ako dozvolim da moja beba gladuje za ovu industriju. I bilo je: Zbogom visoka modo, zdravo devojko iz susedstva”, ispričala je ova lepotica, a ovo je bio samo vrh ledenog brega.

Nakn što je morala da zatvori sve kancelarije na jakim mestima u Majamiju i Kaliforniji, jer niko sa njom nije želeo da posluje, Tajra se sad odlučila na očajnički postupak, koji joj potencijalno i može doneti novac. Naime, nije tajna da su neka od najvećih imena u modnom industriji otkrivena na random mestima, pa čak i u prodavnicama. Zato je Benksova odlučila da otvori modnu agenciju upravo u Santa Moniki, u jednom tržnom centru. Kako prenosi Daily Mail, u pitanju će biti agencija za modele svih godina, koji se uglavnom traže za potrebe stock fotografije.

Tajra Benks otvara agenciju u tržnom centru.
SPOT / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia 

Zarada na ovakvim projektima nije velika, za modele, ali jeste za agenciju koja će ubirati čak 60 odsto njihovog novca.Tajra planira i da organizuje neku vrstu obuke koja će trajati od 60 do 90 minuta, kako bi naučila manekenke i manekene držanju, hodu po pisti i slično. 

Mnogi su bili iznenađeni ovom informacijom i smatraju da Benksovoj više nije mesto na modnom nebu, te da je neverovatno da još uvek pokušava da iskoristi neiskusne modele, a da li će zaista uspeti da realizuje ideju, ostaje da vidimo.

Tajra Benks ponovo želi da iskoristi modele.
NGRE / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia 

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!