Ljubitelji "Igre prestola" gotovo tri godine željno iščekuju više detalja o prednastavku te serije pod nazivom "Kuća zmaja", zasnovanom na knjizi "Vatra i krv" Džordža R. R. Martina.

Radnja je spakovana u 10 epizoda, a odvija se 200 godina pre događaja iz „Igre prestola“. „Kuća zmaja“ nam donosi priču o Kući Targerijan.

Među glavnim likovima su kralj Viseris, princ Dejmon i princeza Renira, koja bi mogla da nasledi Deneris na mestu jednog od omiljenih televizijskih likova.

Mlada princeza, čiji je otac od trenutka njenog rođenja žudeo za sinom i naslednikom, neočekivano biva proglašena naslednicom prestola, što pokreće niz burnih političkih događaja i, kako je najavljeno, građanski rat na Vesterosu.

Ona je kraljeva prvorođena ćerka, čiste valirijske krvi. Vešta je u jahanju zmajeva i mnogi bi rekli da je rođena sa svime što joj je potrebno… osim što se nije rodila kao muško.

U ulozi princeze Renire imaćemo prilike da vidimo dve glumice – stariju princezu igraće Ema D'Arsi, dok je mlada glumica koju smo videli u prvoj epizodi australijska zvezda u usponu Mili Alkok.

Napustila školu zbog glume

Alkokova je rođena u Sidneju u aprilu 2000. godine, a na televiziji je debitovala 2014, u romantičnoj komediji Wonderland, da bi potom igrala u serijama A Place to Call Home, Fighting Season, Upright... Poslednja pomenuta serija bila je važna prekretnica u njenom životu, budući da je Mili zbog nje rešila da prekine svoje školovanje.

– Škola nikad nije bila za mene. Nikad nisam bila neko ko je napredovao u školskom okruženju – istakla je Mili za The Sydney Morning Herald. – Postoji stigmatizacija ljudi koji odustanu od srednje škole. Ali nisam mogla da odbijem Upright zbog parčeta papira. To mi je delovalo smešno i razbesnelo me je.

Prala je sudove u restoranu

Ipak, iako je serija postigla veliki uspeh, Alkokovoj se posle nje nije otvorilo mnogo prilika. Poslovne ponude nisu stizale, a glumica je živela u potkrovlju svoje majke i radila u jednom restoranu, gde joj je posao bio da pere sudove. Ipak, išla je na kastinge i nadala se najboljem, da bi potom dobila poziv da igra princezu Reniru u "Kući zmaja".

– Nikad nisam mislila da bi to meni moglo da se desi – priznala je glumica. – Prala sam sudove u restoranu, živela u maminom potkrovlju. Ovo se ne dešava ljudima kao što sam ja, a sve je bilo neverovatno brzo.

Nije gledala Igru prestola

Mili je nedavno priznala za The New York Post da ranije nije gledala "Igru prestola", ali da je pre snimanja za dve nedelje odgledala čitavu seriju i da je odmah postala fan.

– Razumela sam zbog čega je svi toliko vole – istakla je glumica.

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!