Američki muzičar Ar Keli je konačno osuđen na 30 godina zatvora za seksualno zlostavljanje i reketiranje. Iako je proglašen krivim još 26. septembra, tek sada je doneta presuda. Suđenje je trajalo šest nedelja, a Keli je optužen za vođenje ogranizacije za podvođenje žena i maloletnih devojaka i dečaka za seks, koje je trajalo više decenija.

Bivša kumica R. Kelija kaže da je pevač imao intimne odnose sa njom na stotine puta pre nego što je napunila 18 godina, svedočeći da je imala samo 15 godina kada su prvi put imali odnose.

Navodna žrtva pevača iznela je stav u četvrtak na Kelijevom saveznom suđenju u Čikagu, rekavši poroti da je imala polne odnose sa Kelijem iznova i iznova kao maloletna jer je bila previše uplašena da kaže "ne". Žena, koja sada ima 37 godina, kaže da je zamolila Kelija da joj bude kum još kasnih 1990-ih kada je imala samo 13 godina, a potom svedočila da su stvari između njih brzo postale vrlo intimne.

Ar Keli je osuđen.
Shutterstock 

Kelijeva žrtva rekla je poroti da je prvi put dodirivao u studiju u Čikagu kada je imala oko 14 godina. Takođe, tvrdila je da su stvari eskalirale na snošaj kada je ona imala 15 godina, a on je bio duplo stariji od nje, tvrdeći da su se susreti dogodili u Kelijevoj kući, studiju za snimanje, autobusu za turneje i hotelskim sobama.

Upitana zašto je nastavila da ima polne odnose sa Kelijem, Džejn je rekla poroti da ga smatra autoritetom i da ne zna kako da odgovori na njegove zahteve. Kaže da nije znala kako da kaže "ne" Keliju i da je pristajala na polne odnose toliko dugo da je osećala kao je to normalna stvar.

Ar Keli osuđen na 30 godina zatvora.
Antonio Perez / Chicago Tribune / Zuma Press / Profimedia 

Džejn je svedočila da bi ona i Keli takođe imali odnose sa drugim tinejdžerkama koje je on regrutovao. Takođe je svedočila da je Keli snimio neke od njihovih polnih odnosa, kada je imala samo 14 godina. Džejnino svedočenje protiv Kelija je veoma uverljivo, iako su ona i njeni roditelji godinama poricali da je imala neprikladan odnos sa Kelijem, zbog čega nije pozvana da svedoči na njegovom suđenju 2008. godine, iako su tužioci tvrdili da je ona devojka na snimku.

Optužbe traju već 30 godina

Ar Kelija koji je najveću slavu doživeo devedesetih, godinama unazad prate optužbe za seksualno zlostavljanje, međutim, izvlačio se sve do sada. Osuđen je na 30 godina zatvora zbog zlostavljanja više osoba među kojima je bilo i maloletnih lica. Njega su teretili po devet tačaka u visokoprofilnom slučaju trgovine seksom.

Od samog početka suđenja, reper je većinu vremena proveo u pritvoru, a protiv njega svedočilo je jedanaest osoba - devet žena i dva muškarca koji su opisali svoje iskustvo. Tokom 2019. protiv njega su podnesene nove optužbe i bio je uhapšen zbog seksualnih delikata, trgovine ljudima, dečije pornografije, reketiranja, kidnapovanja...

Žene zarobio u kult

Dug i detaljan izveštaj Buzzfeed-a optužio je R. Kelija da je zarobio šest žena u "kult". U članku se navodi da je Keli zaveo mlade žene kada su mu se obratile za pomoć oko njihove muzičke karijere, pre nego što je preuzeo kontrolu nad njihovim životima.

Žrtve su opisale kako ih je Keli podvrgavao perverznim i sadističkim hirovima kada su bile maloletne. Nekoliko njih je reklo da je pevač tražio da striktno slušaju njegova pravila i da im je bila potrebna njegova dozvola da jedu i da odu u toalet.

Ranije se jedna žrtva prisetila incidenta kada je bila primorana da izvodi oralni seks sa muzičkom zvezdom u autu punom njegovih prijatelja.

I sam je bio žrtva zlostavljanja

Keli je i sam bio žrtva zlostavljanja dece, a u svojoj autobiografiji je detaljno opisao kako ga je silovala ženska članica porodice kada je imao osam godina.

Podsedimo, pevač, čije je pravo ime Robert Silvester Keli, jedan je od najistaknutijih muškaraca kojima se sudilo za seksualne prestupe u okviru pokreta #MeToo.

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!