Modna ikona Ana Vintur, verovatno vam ne deluje na prvu ko neko ko je skandal majstor, međutim, njenu ledenu fasadu zapravo je uspeo da otopi samo jedan muškarac, a upravo ju je on mogao koštati karijere i ugleda.

Ana je rođena u Londonu, a roditelji su joj bili ugledni i poštovani građani. Otac Čarls bio je urednik časopisa "London ivning standard" dok je majka bila kćerka profesora sa Harvarda.

Još u ranom detinjstvu, Ana Vintur (70), je pokazivala sklonost ka modi, pa se tako često bunila protiv školskih uniformi i nosila sopstvene kreacije. Već sa 15 godina je počela da radi u jednom butiku, a naredne godine napušta školu i prijavljuje se za program pripravnice u modnoj kući Harods.

Ana Vintur bila je iz cenjene porodice.
Shutterstock 

Na zaprepašćenje roditelja, upisala je u obližnjoj školi časove mode, koje ubrzo napušta uz objašnjenje "U modu se ili razumeš ili ne." S obzirom da je paralelno čitala o novinarstvu, sa lakoćom je osvojila urednike časoposa "Harper i kraljica" i postala njihov izveštač. Iako je odlično radila svoj posao, zbog nesuglasica sa kolegama, napušta ovaj posao.

Ana Vintur rano se udala.
Shutterstock 

1976. godine seli se u Njujork, gde počinje da radi za jedan ugledan časopis. Ona je nametala svoja pravila i često zaobilazila i urednike. Zahvaljujući svojoj ambiciji i samouverenosti uspela je da ostvari svoj san i postane urednica Voga 1988. godine.

Ona je uspela da od Voga napravi mnogo uspešniji časopis koji se već godinama smatra modnom biblijom.

Međutim, uz karijeru i na polju ljubavi počele su da joj "cvetaju ruže". Davne 1983. godine otpočela je vezu sa dečijim psihologom Dejvidom Šaferom.

Njihova veza brzo je napredovala, pa su se već nakon godinu dana venčali, a uskoro i poželeli dobrodošlicu prvom detetu, sinu Čarlsu, a kasnije, 1987. godine i ćerki Ketrin.

No, stvari nisu dugo ostale idealne. Njihov brak nedugo nakon rođenja drugog deteta upada u krizu, i postaje monoton, a mišljenja, stavovi i interesovanja počinju da se razilaze. Iako joj je bio velika podrška oni se rastaju 1999. godine.

Ipak, njen razvod pratio je ogroman skandal koji ju je tada skupo koštao, jer se za njihov razlaz krivio investitor Šelbi Brajan. Iako je isprva odbijala to da komentariše, veoma brzo su i javno istupili u javnosti, a sa njim je i dan-danas. Kad su jednog jesenjeg dana u novembru jedno drugome pružili ruku i upoznali se na gala večeri Njujork Baleta koja se održavala u Linkoln centru, oboje su još uvek bili u braku.

Sudbina je htela da to veče sednu za isti sto, a oni koji su im za njim pravili društvo kažu da je bilo više nego očigledno da su jedno drugom jako dopali. Šelbi je u fizičkom smislu bio potpuna suprotnost Aninom suprugu Dejvidu. Visok, guste svetle kose i prodornih plavih očiju, građen poput apolona, šarmantni Teksašanin ličio je na živog Kena i privlačio ženske poglede gde god bi se pojavio.

Anini prijatelji tvrde da je on jedina osoba koja je uspela da joj izmami osmeh na lice i smekša je. Vinturova i Brajan i sve do 2020. godine živeli su zajedno u Njujorku, a Ana je nekoliko puta navela da joj je on velika ljubav i podrška.

Iako svoj privatni život krije od očiju javnosti i retko kada se oglašava po tom pitanju, na osnovu izjava njoj bliskih ljudi, Ana je osoba koja poseduje tipično britanski smisao za humor, da je vesela i da je kao i svaka druga majka vrlo požrtvovana i ranjiva kada su deca u pitanju. Mnogi tvrde da njena pretencioznost dolazi iz njene stidljivosti i nesigurnosti, ali da tu stranu svoje ličnosti vešto prikriva.

Ipak, nakon pandemije, urednica Voga otkrila je javnosti da se razvodi, a iako službeni razlog nije naveden, strani mediji su pisali da se Brajan vratio bivšoj supruzi Ketrin, čiji je suprug, bankar Dejmon Mezakapa, umro 2015. godine.

ana vintur je ostavila muža zbog brajana
Shutterstock 

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!