Proslavljeni holivudski glumac Džon Malkovič pre dva dana izveo je muzičko-scensku monodramu “Paklena komedija – Ispovest serijskog ubice” na zaječarskom kulturnom letu.

Publika je imala priliku da uživa perfektnom izvođenju slavnog glumca koji je proslavio filmovima "Biti Džon Malovič", "Opasne veze", "Čovek pod gvozdenom maskom"...

Inače, tokom prethodnih godina dosta se pisalo o porelu Džona Malkoviča. Ovaj umetnik rodio se  u Ilinoisu u Americi, a pisalo se da je poreklom iz Srbije, Crne Gore, ali i iz Hrvatske. Džon je navodio da su ga i Bosanci prisvajaju, a 2018. napokon progovorio o svom poreklu.

"O moje poreklo mogu se otimati i Hrvati i Bosanci i Crnogorci, ali pre svega, ja se osećam kao Amerikanac, jer sam rođen u Americi", rekao je tada Malkovič i dodao:

džon malkovič otkrio je istinu o svom poreklu
Shutterstock 

"Juče sam posetio navodno selo rođenja mog dede, ali ne znam da li je to tačno jer mi je dosta toga rečeno o mojim precima. Moj otac o svom ocu je uvek govorio da je bio najveći lažljivac na svetu, pa je tako lagao i o našem poreklu".

Ipak, prisetio se da mu je majka posle prerane smrti oca rekla da su neke novine pogrešno napisale da je on Hrvatske, pa mu je otkrila da mu njegov deda iz Crne Gore.

"Kada sam došao u Bosnu, svi su mi rekli – ćuti, ti si Bosanac", nastavio je glumac pa otkrio priču iz svog detinjstva: "Moji deda i baba nisu hteli da njihova deca nauče srpsko-hrvatski, uvek su negde ‘po ćoškovima’ razgovarali tim tajnim jezikom.Nikad nisam imao jaku porodičnu vezu, pre svega moj otac i deda nisu bili u dobrim odnosima, jer je moj deda terao oca da radi u rudniku, što otac nije hteo", objasnio je Džon.

Ono što je sigurno jeste da Džon Malkovič priča umetničkim jezikom koji ceo svet razume i da njegova dela pripadaju svetu, a razlog zanimljive priče o poreklu je jasan. Ko ne bi želeo da mu Džon Malkovič bude sunarodnik?

Ima indicija da se, prema popisu stanovnika koji su emigirali u Ameriku, njegov deda zapravo zvao Mane Maljković i da je rođen u mestu Prokike kod Senja kao i da je u SAD otišao 1913. godine.

navodilo se da je malkovič srbin, crnogorac ali i hrvat
Shutterstock 

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!