Kajli Džener važi za jednu od najuticajnijih influensera današnjice. Mlada milijarderka mudro je iskoristila slavu svoje poznate porodice i zgrnula veliki novac.

Poznata rijaliti zvezda danas proslavlja 25. rođendan, a iako je više nego evidentno da joj u životu više nego dobro ide, neretko je glavno pitanje bio način na koji je način zaradila toliki novac, i da li bi bila toliko uspešna da nije bilo čuvenog rijalitija.

Pa da krenemo od početka...

Kajli Džener se rodila u Los Anđelesu kao mlađa ćerka Kris Džener i bivšeg Olimpijca Brusa Dženera koji je pre nekoliko godina promenio pol i postao Kejtlin Džener. Kajli ima stariju sestru Kendal, a s majčine strane polusestre Kortni, Kim i Kloi Kardašijan kao i polubrata Roba, a s očeve strane polubraću Burta, Brendona i Brodija i polusestru Kejsi Džener.

Kako se obogatila najmlađa milijarderka na svetu?
ALBERT MICHAEL / INSTAR Images / Profimedia 

Kajli je u nekim epizodama rijalitija i intervjuima otvoreno pričala koliko joj je bilo teško zbog očeve promene pola, ali i da su i ona i njena sestra Kendal nekoliko puta videle Brusa u ženskoj odeći, našminkanog.

Ipak, podržala je oca i ostala veoma bliska sa njim, a često je isticala koliko joj je bitno da ostane deo njenog života.

Najmlađa milijarderka postala je deo rijalitija "U korak sa Kardašijanovima" sa samo 9 godina, te tako možemo reći da je odrasla u rijalitiju.

kejtlin džener
Youtube 

Mnogi su joj zamerali na izgledu za koji je zaslužna plastična hirurgija, jer kada danas pogledate njene stare fotografije, teško da je na njima ona slatka devojčica koja je volela dark fazon po kojem je i bila prepoznatljiva kao tinejdžerka. Zbog mnogobrojnih operacija, Kajli danas izgleda kao druga osoba.

Kada je reč o školovanju, Kajli je pohađala školu Siera Kanjon, u kojoj je, baš kao većina Amerikanki, bila čirlidersica, ali od 2012. godine, kada je slava cele njene porodice nadmašila sva očekivanja, odlučili su da će Kajli nastaviti školovanje od kuće.

Kako se obogatila najmlađa milijarderka na svetu?
printscreen/youtube/Seventeen 

Zahvaljujući odrastanju u rijalitiju i pred kamerama, ali i svakodnevnom gledanju u poslovne poduhvate starije braće i sestara, Kajli je jako dobro znala šta želi, i kako bi to sve mogla da postigne - prvo sa sestrom Kendal, a onda i sama.

Sa sestrom Kendal sarađivala je s popularnom markom lakova za nokte OPI, od čega je svaka zaradila 100 hiljada dolara, a onda su 2013. najavile da će lansirati svoju prvu kolekciju pod nazivom The Kendall & Kylie Collection u saradnji s PacSunom, a nakon toga došla je linija nakita u saradnji s brendom Glamhouse Pascala Mouwada.

Non-touring je popularna tehnika koju treba praktikovati za svakodnevnu šminku.
Instagram 

I sama je shvatila da sve što nosi njeno ime dobro se prodaje, pa ne čudi to da je već 2014., opet sa sestrom Kendal ostvarila saradnju i dizajnirala kolekciju cipela i torbi za brend Steve Madden, liniju Madden Girl, a potom je sama odlučila da tržištu ponudi ekstenzije za kosu Kylie Hair Kouture, napravljene u saradnji s Bellami Hairom.

Kajli Džener je u to vreme počela da pravi promene na svom licu, a među prvima bilo je povećanje usana u 2015. godine, što je priznala u rijalitiju, iako je pre premijere te epizode tvrdila da ih vizualno povećava olovkama i ruževima. Popularnost Kajli Džener tu je već počela jako dobro da raste, a njene obožavateljke prihvatile su izazov u kojem su gurale usne u male čaše, a sve kako bi zaustavile krv i na taj način povećale ih jer bi natekle. Kajli je na taj izazov reagovala izjavom kako ona ne želi nikoga da ohrabruje niti želi da iko izgleda poput nje ili da misle da tako treba da izgledaju, a oglasila se nakon što su usledili brojne povrede mahom devojčica i tinejdžerki usled opasnog izazova.

Nesigurna tinejdžerka

Iako danas puca od samouzdanja, nije uvek bilo tako. Nebrojeno je puta u intervjuima govorila kako su je u mlađim danima često zadirkivali, a to joj je teško padalo u pubertetu, posebno kada bi glavna tema postale njene tanke usne. Sa 15 godina postala je bukvalno opsednuta ruževima za usne, verovatno nesvesna toga da će joj nesigurnosti iz detinjstva u konačnici doneti milionsku zaradu i promeniti život.

Fenomen Kajli Džener je tu započeo. U oktobru 2015., ponovo sa sestrom Kendal kreirala je još jednu kolekciju odeće, ovoga puta za britanski TopShop, a onda je, samo dva meseca kasnije, s oduševljenjem tinejdžera širom sveta dočekana vest da će Kajli Džener lansirati ruž za usne sa svojim imenom - Kylie Lip Kit.

"Stalno sam zivkala mamu i govorila koliko sam uplašena, pitajući je misli li stvarno da će se to prodavati jer sam u to uložila sav svoj novac, sve što imam", rekla je Kajli.

Kolika je bila pomama, govori i činjenica da je, kada su ruževi pušteni u prodaju na internetu, stranica nebrojeno puta "pala", a proizvodi su rasprodati - odmah.

"U prodaju smo ih pustili oko 3 popodne, a kada sam osvežila stranicu, ničeg nije bilo. Prošlo je manje od jednog minuta. Sve je rasprodato u 20 sekundi. Bila sam u šoku. Nikada nisam mislila da će to postići takav uspeh".

Već 2016. njena kozmetička kompanija promenila je ime u Kylie Cosmetics, a proizvodnja ruževa porasla je s 15 na 500 hiljada. Nakon toga samo nebo joj je bilo granica. Unosni ugovori i želje da bude zaštitno lice nekog brenda stizali su neverovatnom brzinom, a ona ih je prohvatala za basnoslovne cifre.

Najmlađa milijarderka

U oktobru 2017. dospela je na 59. mesto Forbsovih najplaćenijih ličnosti, a tačno tri godine kasnije zasela je na prvo mesto iste liste, ostavivši iza sebe slavne sportiste poput Kristijana Ronalda, ali i bivšeg zeta Kanjea Vesta. Na tu listu dospela je kao najmlađa ikada jer je imala tek 19 godina, a 2020. godine proglašena je, po izboru istog časopisa, i najmlađom milijarderkom na svetu koja je svoj novac sama zaradila, a ne nasledila.Iako je istu titulu ponovo dobila prošle godine, nakon podrobnijeg proučavanja finansijskih izveštaja ubrzo joj je i oduzeta.

TheRealSPW / MEGA / The Mega Agency / Profimedia, Instagram Najmlađa milijarderka

Nakon toga došla je saradnja s australijskim brendom sunčanih naočara Quay Australia, a potom joj je stiglo još jedno veliko priznanje - u 2018. njena je kompanija Kylie Cosmetics prodala make-up proizvoda u vrednosti od 630 miliona dolara. Već i pre toga producenti rijaliti šoa u njoj su videli ogromni potencijal, pa su već od avgusta 2017. godine kreirali poseban šou, samo o njoj, pod nazivom "Life of Kylie".

U međuvremenu je izdala Kylie Skin, sarađivala s Balmainom, a sve to pratio je njen neverovatan rast na društvenim mrežama, kojima danas suvereno vlada - 365 miliona pratioca na Instagramu, 25.9 miliona na profilu Kylie Cosmetics i 5.8 milliona na profilu Kylie Skin, 1 milion na Kylie Swim koji je lansirala prošle godine i Kylie Baby - veganska kozmezika sa 1.7 miliona pratilaca na Instagramu. 

Skandali sa momcima i drugaricom

Malo nakon početka prikazivanja rijaliti programa otkrilo se da se njena najbolja prijateljica Džordin Vuds navodno spetljala sa Tristanom Tomsonom, dečkom njene sestre Kloi Kardašijan sa kojim je Kardašijanka bila u tom trenutku trudna. Kajli koja je nebrojeno putala isticala kolika joj je Džordin podrška, veoma je teško prihvatila udarac, te je sa Džordin Vuds prekinula svaki kontakt.

Tajga
Shutterstock 

Kada je reč o njenom ljubavnom životu, Kajli je u aprilu 2017. Kajli je započela vezu s reperom Trevisom Skotom, a ubrzo se saznalo i da par očekuje prinovu, iako niko nije zvanično hteo to da potvrdi.

Negiranje trudnoće išlo je toliko daleko da je putem Tvitera rekla kako su joj napravili stomak pa je tražila od fotoagencije da potvrde njihovu legitimnost.Ali fotografije su bile prave, a 1. februara 2018. Kajli Džener je rodila devojčicu Stormi Vebster, što je potvrdila prvo fotografijom na Instagramu, a potom i objavom 11 i po minuta dugog videa koji je obeležio njeno putovanje kroz trudnoću pa sve do trenutka kada je postala majka, a koji je pustila na Jutjubu.

S Trevisom Skotom Kajli je u međuvremenu raskinula vezu, ali dogovor je bio da će Stormi odgajati zajedno. Ipak, dali su šnsu svojoj ljubavi i obnovili su vezu, a pre nekoliko meseci na svet je stigao njihov sin.

Pre Trevisa, Kajli je bila u turbulentnoj vezi sa reperom Tajgom, a glasine su išle toliko daleko da se nagađalo da je upravo Tajga otac malene Stormi, a ne Trevis.

Iako je Tajga bio njena velika ljubav, Dženerova nije više mogla da prelazi preko brojnih prevara, a zanimljivo je i to što je upravo on otac prvog deteta Blek Čakne, inače bivše devojke Kajlinog brata roba Kardašijana, sa kojim ima dete.

Međutim, to su samo neki od skandala iz Kajline prošlosti.

Nekoliko puta optužena je za krađu, najpre kada je u pitanju njen logo i vizuelni identitet brenda, a potom i od strane Klauber Brothers koji su tužili sestre Kendal i Kajli Džener zbog krađe njihovog dizajna čipke donjeg rublja koji je zaštićen autorskim pravima.

Brižna i posvećena majka

Za razliku od sestre Kendal, za Kajli se uvek govorilo da je izuzetno fina i kulturna prema saradnicima, a takođe čak i oni koji je ne vole komentarisali su da je brižna i posvećena majka, iako je veoma mlada.

Kajli rešila da uživa u životu i pusti i druge da žive. A kako je zamislila svoj život u budućnosti?

kendal džener
Instagram 

"Kada budem imala, recimo, 30, želim da se sklonim od svega, imam porodicu i da živim na farmi, na kojoj ću sama uzgajati piliće", rekla je Kajli jednom prilikom.

Kako je izgledala najmlađa milijarderka, i kako se promenila uz pomoć plastične hirurgije pogledajte u galeriji u nastavku teksta:

Profimedia, Instagram, Instagram Koliko se promenila najmlađa milijarderka

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!