Jedna od najlepših i najtalentovanijih glumica svih vremena, Šarliz Teron, napunila je 47 godina, i danas konačno ima život o kakvom je ranije mogla samo da sanja. 

Oskarovka retko gotovo da ne skida osmeh sa lica, a ako ćemo iskreno, i zašto bi? Posvećena je majka, radi punom parom, okružena je ljudima koji je vole, cenjena je u svom poslu... Međutim, stvari nisu oduvek bile tako idealne.

Zapravo životna priča glumice jezivija je čak i od pojedinih filmova u kojima je igrala, pogotovo kada je reč o detinjstvu koje, kako je više puta isticala, ne bi poželela ni najgorem neprijatelju.  

Šarliz je odrasla na jednoj farmi, u malom gradiću, u blizini Johanerzbuga. Otac joj je bio alkoholičar, te su njeni roditelji imali velike probleme u braku. Žrtva tih problema bila je upravo glumica čije je detinjstvo prošlo pored oca koji je maltretirao nju i majku.

ŠArliz Teron bila je žrtva nasilja zajedno sa njenom majkom.
Francis Specker / Alamy / Alamy / Profimedia 

Oca opisuje kao jako bolesnog čoveka, pored koga je njen život bio pakao.

"Dani sa zavisnikom su nepredvidivi i ta nepredvidljivost je ugrađena u vaš organizam do kraja života, utiče više nego događaj od te noći", rekla je ona.

Kobne noći, prema glumicinim rečima, u trenutku kada je njen otac sa pištoljem ušao u kuću, bio je toliko pijan da nije mogao da hoda.

ŠArliz Teron majka je spasila život.
Sara Jaye / Shutterstock Editorial / Profimedia 

Naime, jedne noći otac je došao mrtav pijan kući. Uzeo je pištolj i pomahnitalo hodao po kući, preteći Šarliz i njenoj majci da će ih ubiti. U tom trenutku, njih dve su bile sakrivene u sobi, iza zaključanih vrata. Ubrzo su začule pucnje. Njen otac je ispalio nekoliko metaka prema sobi u kojoj su njih dve bile.

"Majka i ja smo bile u spavaćoj sobi naslonjene na vrata, pošto je gurao vrata. Obe smo bile naslonjene na vrata s druge strane kako on ne bi ušao. Vratio se korak unazad i pucao u vrata tri puta. Nijedan metak nas nije pogodio, što je pravo čudo. Ali u samoodbrani, ona je pucala u njega". - Ispričala je Šarliz i dodala da je nije sramota da govori o tome.

ŠArtliz Teron je istakla da je majka oslobođena jer je utvrđeno da je reč o samoodbrani.
printscreen/youtube 

Ishod tragične noći je da je njena majka njenog strica ranila, a oca ubila. Njena majka nije osuđena, jer je sud zaključio da se radi o samoodbrani. Međutim, kada su je pitali šta bi promenila kada bi mogla da se vrati u prošlost, Šarliz se nije dvoumila.

"Naterala bih roditelje da se razvedu, jedino to. Što se ostalog tiče, moj život je divan i nikada ga ne bih menjala", rekla je Šarliz.

Inače, njen put ka slavi krenuo je kada je napunila 16 godina. Tada je potpisala ugovor sa jednom italijanskom modnom agencijom, te se sa majkom preselila u Milano. Tri godine kasnije seli se u Los Anđeles kako bi se posvetila glumačkoj karijeri.

Dobitnica je Oskara za najbolju žensku ulogu u filmu "Čudovište". Za potrebe uloge u pomenutom filmu, Šarliz se morala ugojiti 15 kilograma.

Nakon osvojenog Oskara, vratila se u rodnu Južnoafričku Republiku kako bi proslavila to veliko priznanje. Na proslavu je stigao i Nelson Mandela koji joj je zahvalio što je njihovu zemlju, zahvaljujući velikom talentu i predanosti poslu, predstavila Holivudu na najbolji mogući način.

Šarliz je danas jedna od glumica sa A-liste, i veoma je cenjena u svom poslu, no, osim o njenim poslovnim uspesima, i te kako se pričalo i o ljubavnom životu. 

Ona je, koliko je javnosti poznato, bila sa Šonom Penom, Kijanuom Rivsom Stivenom Dženkinsom i Stjuartom Taunsendom, iako su je povezivali sa brojnim drugim velikim imenima, ali nijedan od njih nije uspeo da je odvede pred oltar.

"Nikad nisam želela da se udam, niti sam došla u iskušenje da promenim mišljenje u vezi toga. Brak mi prosto nije bitan, odnos dvoje ljudi jeste", istakla je ona svojevremeno i dodala da ono što je zaista ispunjava je majčinstvo.

Šarliz Teron je usvojila decu.
BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia 

Ona je 2012. godine usvojila dečaka Džeksona, a tri godine kasnije devojčicu Ogast.

"Znala sam da će moja deca naći put do mene. Kada i gde za to bude vreme. Kada sam se odlučila za usvajanje, raspitala sam se u kojim američkim državama nije problem da usvojitelj bude singl žena. Oba moja deteta rođena su u SAD-u, oba su Afroamerikanci i oba beskrajno volim", istakla je Teronova.

Međutim, kada je Džekson imao tri godine, glumica je shvatila da je transrodan. "Da, ja sam takođe mislila da je ona dečak. Sve dok me nije pogledala kad je imala tri godine i rekla: "Ja nisam dečak", izjavila je pre nekoliko godina. Teron je pružila ogromnu podršku svojoj ćerki i istakla da one uvek mogu da računaju na nju.

Šarliz Teron podržava svoju transrodnu ćerku.
SplashNews.com / Splash / Profimedia 

"Tako je. Imam dve predivne ćerke koje, kao i svaki drugi roditelj, želim da zaštitim i želim da rastu i napreduju. Rođene su kako su rođene, a gde i kako će se na svetu pronaći dok budu odrastale, i ko žele biti, nije na meni da odlučujem. Moj je posao, kao roditelja, da ih slavim, volim i da se pobrinem da imaju sve što im treba kako bi mogle da budu sve što žele", rekla je 45-godišnja glumica.

Šarliz je jednom prilikom priznala kako je njenoj transrodnoj ćerki postajalo sve teža s godinama, jer su joj se svi obraćali u muškom rodu. Jednom prilikom, glimica je takođe u intervjuu koristila tu zamenicu, a kada je došla kući Džekson je zamolila da o njoj priča kao o devojčici.

ŠArliz Teron veoma je zaštitnički nastrojena prema svojoj deci.
SplashNews.com / Splash / Profimedia 

"Povredila sam njene osećaje kad god sam o njoj govorila novinarima koristeći pogrešne zamenice. U tom je trenutku odlučila sam da ne želim da budem takva vrsta majke i odlučila sam da glasno kažem istinu i da podržim svoje dete", rekla je glumica.

Na Šarlizinom mestu, neko bi odustao. Ali glumicu su problemi koje je doživela ojačali i učinili da postane sve ono što je danas, uspešna, uticajna i bogata, a još njenih fotografija i koliko se promenila za sve ove godine, pogledajte u galeriji ispod.

IFA Film / United Archives / Profimedia, Shutterstock Pogledajte koliko se Šarliz Teron promenila za sve ove godine.

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!