Da je ovo baš loša godina za Šakiru, govori i nova vest da joj sledi sudska bitka u kojoj će se boriti da izbegne zatvorsku kaznu od osam godina i višemilionsku kaznu.

Naime, tužilaštvo je ozvaničilo optužnicu protiv pevačice Šakire kojom se okrivljuje za šest krivičnih dela protiv Uprave za trezor.

U optužnici koju je AFP dobio na uvid, tužilaštvo u Barseloni traži osam godina zatvora i skoro 24 miliona evra od Šakire koja se tereti da je od 2012. do 2014. od španskih vlasti utajila 14. 5 miliona evra. Nove detalje skandala donosi i britanski "Dejli mejl".

Nakon razvoda od Pikea, Šakiri preti zatvor.
JOMO / Backgrid UK / Profimedia 

Optužnica se sastoji od šest tačaka, a pevačica je odbacila nagodbu koju su joj tužioci ponudili, odlučivši da umesto toga ide na suđenje, prenosi Abc News.

Šakira nije zadovoljna radom Tužilaštva, pa je čak navela da koriste "neprikladna sredstva za pristanak", a njen tim čak dodaje da je pevačica uz izmirenje svih obaveza platila dodatnih 3 miliona evra na ime dodatne kamate.

Kolumbijska pevačica odbija bilo kakvu nagodbu, ističući da je spremna za sudski spor. Njeni advokati napominju da ona u periodu na koji se odnosi optužnica, nije živela u Španiji.

Šakira zbog utaje novca preti zatvor i milionska kazna.
SplashNews.com / Splash / Profimedia 

"Pevačica je potpuno uverena da je nedužna i zato ne prihvata bilo kakav dogovor", saopštili su u sredu njeni advokati, dok detalji nagodbe nisu saopšteni.

Šakira tvrdi da se 2015. preselila u Barselonu gde je živela sa fudbalerom Žerarom Pikeom sa kojim ima dvojicu sinova Milana i Sašu. Naglašava da je platila 17.2 miliona evra koliko je po proceni španske poreske službe procenjeno da duguje i poručuje da dug ne postoji godinama pa zato mirno čeka suđenje uverena da će pravda biti na njenoj strani.

Šakira na plaži.
HEM / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia 

Pevačica je pre nekoliko dana stigla u Meksiko sa decom, a zatim je fotografisana na plaži.