Rad za kraljevsku porodicu mnogima deluje kao posao iz snova, ponajviše zbog dobre plate, iako je jasno da kod njih ne može svako da dobije zaposlenje. Morate biti najbolji od najboljih i proći brojne testove pre nego što postanete deo "kraljevske mašinerije".

Setimo se samo čuvenog "testa mrtve muve" koji je šokirao javnost. Iako je bizaran kao što i zvuči, stručnjaci su veoma dugo radili na najboljem načinu "filtriranja" potencijalnih kandidata.

Svako ko ima bilo kakav posao u Bakingemskoj palati moraće da prođe kroz rigorozan proces prijavljivanja, a sve u cilju da se osiguraju najbolji ljudi za taj posao.

Ne može svako da radi u Bakingemskoj palati.
AFP / AFP / Profimedia 

Primera radi, samo da biste postali kraljevska sobarica ili posluga u globalu potrebno je da rešite specijalan zadatak o kom je za Kanal 5 govorila Trejsi Voterman, šefica odeljenja za zapošljavanje kraljvske porodice.

"Razlika između sobarica u hotelu sa pet zvezdica i u kraljevskoj palati bila bi obraćanje pažnje na detalje", započela je.

"Jedan od testova koji volim da radim, da vidim da li kandidat ima potencijal za detalje, jeste da stavim mrtvu muvu bilo u kamin, bilo na tepih."

Da bi dobili posao kod Vilijama i kejt budući zaposleni moraju da prođu rigorozna testiranja.
i-Images / Eyevine / Profimedia 

"Kada je mrtva muva postavljena, dovodim kandidata u sobu i dajem mu priliku da dobro osmotri sve u prostoriji", nastavila je.

"Dovedete ih do kamina, možda čak i naglašavajući koliko je prelep, a u tom trenutku očekujem da primeti mrtvu muvu i da će je pokupiti", rekla je Trejsi.

"Da bi se zaista impresionirao tim za zapošljavanje, rešavanje problema je vitalni korak. To je odličan test, jer će tek jedan od deset kandidata primetiti muvu i pokupiti je, a to je znak da smo našli posebnu spremačicu", završila je sa izlaganjem Votermanova.

princ Vilijam i kejt midlton traže nove zaposlene.
pritnscreen/youtube 

Sada Kejt i Vilijam ponovo traže radnike, doduše ne sobarice, već su otvorili nekoliko konkursa za posao. Očekuje se da će se prijaviti na hiljade mladih ljudi, jer kraljevski par traži osobu koja će brinuti o njihovom Instagramu i ostalim platformama na društvenim mrežama.

"Ovo je uzbudljiva prilika da se pridružite komunikacijskom timu kako biste oblikovali i definisali digitalnu strategiju domaćinstva", stoji u oglasu.

Nudi se stalno zaposlenje, radi se 37.5 sati, a iako plata nije navedena, slične pozicije unutar kraljevske porodice su plaćene oko 50 hiljada funti godišnje, odnosno oko 4.000 funti mesečno, što je oko 561.400 dinara. Traži se upravljanje službenim Instagramom, Twitterom, YouTube i Facebook profilima.

Takođe, Kejt i Vilijam traže i izvršnog pomoćnika u domaćinstvu za platu od 30 do 40 hiljada funti godišnje, što je oko 2.500 - 3.300 funti mesečno.

"Pozicija će pružiti široku administrativnu i operativnu podršku domaćinstvu", navodi se u oglasu.

Otvorena je i treća pozicija kao viši menadžer u području ljudskih resursa, a plata takođe nije navedena, ali se ovde nagađa da je cifra dosta veća. No, za sve ove pozicije postoji i poseban uslov!

Poseban uslov za zaposlenje!

Kako je napisano u oglasu, kandidati moraju biti kreativni i imati "sposobnost rukovanja osetljivim informacijama s taktom i diskrecijom u svakom trenutku". Dakle, diskrecija na prvom mestu i čuvanje tajni koje su vrlo verovatno zaštićene i samim ugovorom. Takođe, od kandidata se zahteva sjajno znanje u stvaranju sadržaja, između ostalog i fotografisanje i snimanje videa.

Nema sumnje da bi bilo interesantno raditi za kraljevsku porodicu, ali da li biste se vi prijavili za ovako nešto? Pišite nam vaše odgovore u komentarima.

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!