Veza Vudija Alena i usvojene ćerke njegove nekadašnje devojke, a potom i supruge, inače slavne glumice Mije Faraou definitivno je jedna od najbizarnijih u Holivudu. Nekada jedna od vodećih zvezda i najlepših žena sveta nije mogla ni da sanja da će devojčica koju je usvojila iz Koreje - Sun Ji Previn biti ta "misteriozna ljubavnica" o kojoj je već neko vreme šuškalo u holivudskim kuloarima.

Način na koji je saznala za aferu bio je jeziv. U januaru 1992. godine Mija je otkrila fotografije na kojima su Vudi i njihova usvojena ćerka Sun Ji – goli. Bilo je očigledno da je otac u vezi sa usvojenom kćerkom, što je glumici bio dovoljan razlog da raskine vezu sa rediteljem.

Vudi alen oženio je svoju usvojenu ćerku.
Shutterstock 

On se 1997. godine oženio 35 godina mladom Korejkom, svojom usvojenom ćerkom, koja posle skandala sa fotografijama više nikad nije progovorila ni reč sa svojom majkom, Mijom Farou.

Ipak, dokumentarni film koji je prošle godine emitovan podsetio je na Vudijeve grehe iz prošlosti. Vudi Alen očekivano nije pristao da sarađuje na dokumentarnom filmu, ali svedočenje članova njegove nekadašnje porodice ponovo su ovaj holivudski skandal dovele u žižu interesovanja.

Dokumentarni film iz četiri dela "Alen protiv Ferou" prikazuju dugu priču o jednom od najozloglašenijih holivudskih skandala, odnosno optužbi protiv Vudi Alena (85) za seksualno zlostavljanje njegove usvojene tada sedmogodišnje kćeri Dilan, kao i o njegovoj vezi sa Sun-Ji Previn (50), ćerke glumice Mije Ferou (77).

- Ne mogu kriviti Sun-Ji za sve što se dogodilo u njihovoj aferi. Ona je još bila samo stidljivo dete i to se sve događalo u našoj kući. On mora da snosi punu odgovornost za to. Podsticala sam njihovo druženje od samog početka, ali od svog partnera ne očekuješ da spava s tvojom ćerkom tebi iza leđa, ispričala je Mija Ferou, još uvek potresena zbog afere stare 30 godina. Alen, očekivano tvrdi da je Mija sve izmislila.

Mija Faraou krivi bivšeg supruga da je zaveo njenu usvojenu ćerku.
Shutterstock 

Naime on je u intervjuu govorio kako optužbe o seksualnom zlostavljanju nisu zasnovane na istinitim činjenicama, a kako je naveo izmislila ih je Dilanina majka Mia, jer je bila ljuta zbog raskida njihove dugogodišnje ljubavne veze.

- To je apsurdno, ali je zbog svega toga na mojoj karijeri ipak ostala velika mrlja. Nikad nisam zlostavljao Dilan. Ništa što sam ikad radio se ne može protumačiti na taj način, rekao je Alen.

Vudi alen tvrdi da nije silovatelj.
Shutterstock 

Sud ga je na kraju oslobodio optužbi za zlostavljanje. Sun Jin Previn i njihov usvojeni sin Moses Farou branili su Alena od optužbi i napadali majku, dok je Sun Jin ekla je da ju je majka godinama zlostavljala, a sada je konačno odlučila da još jednom progovori na temu, iako je neko ko retko daje intervjue.

U intervjuu za New York Magazine, 51-godišnja Sun Ji je navela da Ferou koristi trenutni globalni razgovor o seksualnom uznemiravanju da širi laži o Alenu. Previn, koja je poznata po svojoj privatnosti, rekla je za magazin da želi da progovori jer su se ponovo pojavile optužbe da je Alen seksualno zlostavljao Dilan dok je bila dete, a tvrdi da Alen poriče.

- Nikada nisam bila zainteresovana da napišem "Mommy Dearest", da se obračunam sa Mijom - ništa od toga. Ali ono što se dogodilo Vudiju je tako uznemirujuće, tako nepravedno. Mija je iskoristila prednost #MeToo pokreta i predstavila Dilan kao žrtvu. I čitava nova generacija sluša o tome sada kada ne bi trebalo, istakla je Sun Ji.

Sun ji tvrdi da Vudi alen nije nikakav zlostavljač već je to bila njena majka.
Shutterstock 

U članku Previn je rekla da njeno detinjstvo u Njujorku nije bilo srećno, navodeći da je Farou bila fizički i verbalno uvredljiva, da ju je zanemarivala i da je imala jasne favorite među svojom decom.

Sun Ji prepričava više incidenata iz njenog detinjstva koji Farou oslikavaju kao lošu majku, uključujući Miju koja je ostavljala decu samu tokom noći kada su bila mala; bacajući na nju drvene blokove abecede kada bi napravila grešku u čitanju engleskog; i kako ju je držala naopačke za noge "da mi krv poteče u glavu".

Sun Ji je opisala i početak svoje veze sa Alenom, za koju je rekla da niko nije mislio da će potrajati. Ona se seća da je Farou saznala za vezu tako što je otkrila njenje gole fotografije na čaršafu u Alenovom domu.

- Sećam se telefonskog poziva kada je pronašla fotografije. Podigla sam slušalicu i Mija je rekla, 'Sun Ji'. To je sve što je trebalo da kaže, onim jezivim tonom glasa. Znala sam da je moj život gotov i da je ona znala, samo po načinu na koji je izgovorila moje ime.

Dalje kaže da ju je Farou ošamarila i izbacila iz kuće, ali priznaje da bi otkriće "bilo užasno za nju".

Vudi Alen oženio je 1997. Son Ji.
JACK GUEZ / AFP / Profimedia 

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!