Iako njen otac Berni nikada nije u potpunosti podržavao njen raskalašni bogataški život, majka Slavica želela je za Tamaru, ali i njenu mlađu sestru Petru, samo najbolje. Jahte, vile, skupoceni pokloni, skupi automobili - Tamara je kroz svoje odrastanje luksuza imala u izobilju. Ipak, sreća je nije uvek pratila.

Sinoć je na BBC-u prikazan dokumentarac "Kako su ukradeni dijamanti Tamare Eklston?" u kojem je prikazana vila u zapadnom Londonu nakon krađe lopova koji su oteli nakit vredan 25 miliona dolara.Pored toga, saznali su se i novi detalji najveće pljačke u istoriji Velike Britanije koju su počinili članovi kriminalne grupe Pink Panteri među kojim su bila i dvojica Srba.

Tamara Eklston doživela je pljačku kuće u Britaniji.
Michael Melia / Avalon / Profimedia 

Ćerka Slavice i Bernija Eklstona rekla je u dokumentarcu da nakon najveće pljačke u istoriji Velike Britanije uvek razmišlja da li je bezbedna u svojoj kući čija se vrednost procenjuje na 70 miliona funti.

Takođe je napomenula da nakon tog događaja više nista neće biti isto kao i da je proganjaju lica lopova koji su počinili krivično delo.

"Životi mene i moje porodice sigurno neće biti isti jer se sada stalnom brinem. Brinem se oko te jedne stvari oko koje se pre nisam brinula, a to je da li sam sigurna u sopstvenom domu. Brinula sam se zbog toliko drugih scenarija, toliko mnogo drugih situacija", rekla je Tamara.

Petra i Tamara Eklston su ćerke milijardera.
BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia 

Inače, pljačka se dogodila u decembru 2019. godine, dok je Tamara sa suprugom i ćerkom bila na odmoru u Finskoj. To su je odalo lopovima koji su u kuću upali nakon što je ona na društvenim mrežama objavila da trenutno boravi u Laponiji u Finskoj.

Sigurnosne kamere pokazale su da su lopovi istog dana kada je ona to otkrila, provalili u njenu vilu. Jedan od radnika obezbeđenja koji je te večeri nadzirao njenu kuću, otišao je do prodavnice da kupi piletinu što su lopovi iskoristili da provale u skupoceni dom poznate naslednice.

Po povratku su imali šta da vide - svaka prostorija u Tamarinoj vili bila je uništena, a kasnije se u istrazi saznalo da su lopovi upali u kuću kroz baštu, polomili prozore i slomili sva vrata na 57 soba.

Radnik obezbeđenja ih je na kraju pronašao dok su preturali Tamarinu garderobu. Međutim, uspeli su da pobegnu i da iznesu novac i dijamante odnosno plen u vrednosti od 25 miliona funti.

Detektivi su tokom istrage otkrili da su lopovi na lice mesta stigli taksijem. Policija je potom pronašla taksistu koji ih je dovezao do kuće Tamare Eklston, a on im je rekao da ih je nakon pljačke odvezao do hotela Hilton u ulici Park Lejn u srcu londonske gradske četvrti Vest End.

Sigurnosne kamere su ih potom snimile kako sa torbama u rukama koje su bile u vlasništvu Bernijeve ćerke, ulaze u drugi taksi koji ih je odvezao u jugoistočni deo Londona.

pljačka kuće Tamare Eklston.
MET Police/MEGA / The Mega Agency / Profimedia 

U nadi da će pronaći bilo kakav dokaz, jedan od detektiva koji je radio na slučaju javio se lancu hotela i apartmana "TLK Apartments". Rekli su mu da svojim gostima daju telefonski broj na koji mogu da se jave u slučaju nevolje.

Jedan od lopova koji je opljačkao Tamaru Eklston poslao je na taj telefonski broj poslao fotografiju svog polnog organa. Radnik sa recepcije hotela u kojem su odseli, blokirao je broj sa kojeg mu je stigla ta fotografija i sačuvao kontakt pod nadimkom "Čudak". "Čim sam to saznao, znao sam da smo pronašli pravu grupu ljudi", rekao je u dokumentarcu detektiv Tomas Grimsou, prenosi "Sun".

Nakon što su saznali broj sa kojeg je poslata fotografija, policija je ubrzo ušla u trag osumnjičenom koji je hotelsku sobu u hotelskom lancu TLK Apartments iznajmio pomoću svoje lične karte. Kasnije se saznalo da je lopov u Veliku Britaniju došao 30. novembra i da je zemlju napustio 18. decembra, pet dana nakon pljačke. 

Policija je ustanovila i da su u pljački učestvovali i dva Italijana koji su pronađeni u Italiji, a potom su sva trojica priznala krivicu, dok je jedan od učesnika još uvek na slobodi.


Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!