Tomi Hilfiger je danas jedan od najpopularnijih dizajnera, kako kada je u pitanju moda za muškarce, tako i kada je reč o ženama, a svoju karijeru gradi još od sedamdesetih, iako je korporacija "Tommy Hilfiger" nastala je 1985. godine.

Danas je jedan od najcenjenijih imena i dizajner čije komade rado nose kako slavni tako i "obični" ljudi, ali iako je njegova karijera bila lišena skandala i afera, jedan trač ga je skupo koštao integriteta.

Tomi Hilfiger je umnalo zbog glasina ostao bez svega,
Shutterstock 

Sve je počelo 1996. godine, kada je anoniman mejl počela da kruži internetom. Glasao je ovako:

"Siguran sam da su mnogi od vas videli nedavnu epizodu "The Oprah Winfrey Show-a" u kojoj je Tomi Hilfiger bio gost. U emisiji, Opra ga je pitala da li je zaista rekao ovu izjavu: "Da sam znala da će Afroamerikanci, Latinoamerikanci, Jevreji i Azijati kupovati moju odeću, ne bih je učinio tako lepom. Voleo bih da ti ljudi ne kupuju moju odeću jer je ona namenjena belcima više klase". Njegov odgovor Opri bio je "Da", nakon čega ga je odmah zamolila da napusti šou".

Tomi hilfiger godinama je bio na crnoj listi kada su u pitanju dizajneri.
Shutterstock 

Nažalost, svet je veoma lako poverovao u neistinu koja je postala viralna, te je zbog toga dizajner je izgubio mnoge kupce širom sveta.

Međutim, istina je da je Opra 2007. godine prvi i jedini put ugostila Tomija, a u svojoj emisiji i sama je demantovala da se ova situacija ikada dogodila, kao i da je on ikada izgovorio navedene reči.

"Moja bi deca dolazila iz škole i govorila mi: "Tata, idem u školu s dječakom koji je Jevrejin i kaže da ga ti ne voliš". Srce me bolelo", rekao je tada kod Opre.  

Ispod Jutjub klipa iz Oprine emisije u kojoj se pojavljuje Tomi i koji pokazuje kako je svih ovih godina poslati mejl bio velika laž, kasnije nazvan "bojkot kampanjom", našli su se mnogi korisnici koji su priznali da upravo zbog toga nisu kupovali odeću Tomija Hilfigera.

Mnogi zbog trača nisu kupovali odeću Tomija Hilfigera.
Shutterstock 

"Sećam se kada sam čuo ovaj trač u srednjoj školi kasnih devedesetih. Od tada nisam kupio ništa u vezi sa tim brendom. Drago mi je što sam ovo sada video. Izgleda da mogu da kupim majice svojoj deci", "Zbog ovog trača nisam kupio ništa njegovo više od deset godina", "25 godina kasnije saznajem da ovaj trač nije istina", samo su neki od komentara ispod klipa.

Tomi Hilfiger pričao je koliko su glasine uticale na njegovu decu.
Shutterstock 

Međutim, svi smo svesni neverovatnog uticaja širenja lažnih vesti i da laž koja se često ponavlja može lako iznenada postati istina.

Sada su dizajnera fotografisali paparaci kako krstari sa svojom 55-godišnjom suprugom i modnim dizajnerkom Di Oklepom i uživa na jahti u San Tropeu.

Tomi Hilfiger sa ženom uživa u Sen Tropeu.
Cobra Team / BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia 

U braku su od 2008. godine, a zajedno su 2009. dobili sina Sebastiana. S bivšim suprugom Suzi dobio je sina Ričarda, ćerku Ali Elizabeth Kathleen.

Upravo je ona ta koja je u njega verovala kada su ga svi otpisali i koja je bila i ostala nejgova najveća muza, a još njihovih fotografija pogledajte u galeriji ispod:

Claudia Albuquerque / Bestimage / Profimedia, Rick Gold / Capital pictures / Profimedia Tomiju Hilfigeru supruga je najveća inspiracija.

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!